Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Silničáři na Novojičínsku chystají podzimní opravy

5. září 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Silnice II. a III. třídy Moravskoslezského kraje čekají během podzimu další opravy. Krajští radní k tomu už dříve vyčlenili 144 milionů korun. Silničáři chtějí vše stihnout do zimního období a vypadá to, že jim bude přát počasí.

Muž se pokusil přepadnout poštu v Příboře

3. září 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Bezvýchodná situace, ztráta zaměstnání a předluženost. Tyto důvody vedly, do víkendu neznámého muže, k přepadení pošty v Příboře. Díky rychlému policejnímu pátrání ale brzy skončil v poutech.

Turnaj v ultimátním frisbee na Novojičínsku

2. září 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Ultimátní frisbee. Tento relativně nový sport se představil divákům v Žilině u Nového Jičína. Nadšenci z okolí se tady sešli na prvním turnaji pro veřejnost. A přihlásilo se rovnou šest týmů.

Další krádeže kol na Novojičínsku

30. srpna 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Jen tři minuty a kolo za patnáct tisíc ukradl zloděj. Policie vyšetřuje několik čerstvých případů krádeží kol na Novojičínsku. Zlodějům stačí čím dál méně času a neodradí je ani zámek. Jednoho z pachatelů pomohl kriminalistům odhalit záznam z bezpečnostních kamer.

Nový Jičín chystá výjimečnou výstavu k 700. výročí

29. srpna 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Nový Jičín letos slaví výjimečné jubileum a chystá unikátní výstavu. K sedmi stům letům od první písemné zmínky o městě budou zveřejněny mimořádně cenné listiny a dokumenty. Dá se mluvit o svátku nejen pro historiky, ale i pro veřejnost. Převoz exponátů jako jediná sledovala naše televize.

Moravskoslezský kraj navštívila americká zpěvačka Janet Robin

27. srpna 2013 0:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Do Evropy a také do Nového Jičína přijela americká kytaristka a zpěvačka Janet Robin. Aktuálně propaguje své nové album. Diváky na Masarykově náměstí bavila v rámci velké série koncertů a akcí s názvem Novojičínské léto.

Proměna bývalých Hückelových zahrad v Novém Jičíně

23. srpna 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Bývalé Hückelovy zahrady na Skalkách v Novém Jičíně čeká velká proměna. Město totiž získalo dotaci na jejich rekonstrukci. Z jedné části se stane růžové království, vyrostou tady desetitisíce květin.

Moravskoslezský kraj získal 216 milionů korun na podporu vzdělání

22. srpna 2013 9:43 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Více než 216 milionů korun na podporu přírodovědného a technického vzdělání. Tolik se právě podařilo získat Moravskoslezskému kraji. Přijetí této dotace potvrdili krajští radní na svém posledním jednání. Projekt se dotkne téměř padesáti tisíců studentů.

Zasedání krajských radních v Novém Jičíně

21. srpna 2013 9:23 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Krajští radní zavítali do historického Nového Jičína. Jejich návštěva je jednou z několika putovních setkání po místech Moravskoslezského kraje. Na nich se vždy podrobněji seznamují s aktuálními problémy a situací v dané lokalitě.

Módní show na historickém náměstí v Novém Jičíně

20. srpna 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Módní show na historickém náměstí mohli o víkendu vidět lidé v Novém Jičíně. Pořadatelé divákům nabídli ukázky extravagantního líčení a vlasové tvorby. Nechybělo ani společenské a módní oblečení.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více