Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Novojičínská Dobrá duše - Hana Davidová

19. července 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Nový Jičín i Moravskoslezský kraj má svou Dobrou duši. Před časem získala toto celorepublikové ocenění dobrovolnice Hana Davidová. Nám se ji konečně podařilo zastihnout. Má totiž neobyčejně nabitý program. Ve svých sedmdesáti letech dochází ke čtyřem seniorům.

12. ročník Colours of Ostrava je v plném proudu

19. července 2013 0:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ostrava právě prožívá svátek hudby a barev - festival Colours of Ostrava. Jen během prvního dne přišlo 22 tisíc lidí. Až do neděle se tu vystřídá více než sto kapel 29ti zemí světa.

Pozůstatky těla u Nového Jičína asi patří 19letému vojákovi

18. července 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Kosterní pozůstatky, které na konci června vydal kopec Puntík u Nového Jičína, pravděpodobně patří mladému vojákovi německého původu. Policie vychází z historických informací. Svědectví poskytla také jedna z žen, která události z konce druhé světové války pamatuje.

9. ročník novojičínského Jeremi Cupu

17. července 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Už po deváté přijeli do Nového Jičína příznivci plážových sportů. V areálu koupaliště totiž proběhl další Jeremi cup. První dějství patřilo plážové házené, a to minulý týden, teď přišel na řadu volejbal.

Voda v přírodních nádržích Moravskoslezského kraje je bezpečná

16. července 2013 0:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Koupaní ve volné přírodě v Moravskoslezském kraji je bez rizika. Vyplývá to z výsledků posledních měření Krajské hygienické stanice v Ostravě. Její pracovníci před víkendem vyrazili na 11 větších nádrží, kde se lidé často koupou.

Komáři zamořili některá místa Moravskoslezského kraje

15. července 2013 0:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V některých místech kraje se letos opět přemnožili komáři. Jejich nálety znepříjemňují život lidem ve městech a obcích. Někde už začali s postřiky, které by populaci komárů měly zredukovat. Letos mají totiž opět ideální podmínky k množení.

Otcové v Moravskoslezském kraji chtějí být u porodů

12. července 2013 0:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Otec u porodu dítěte. V Moravskoslezském kraji je stále velký zájem o možnost být u této mimořádné události. Některé nemocnice navíc vyšly rodinám vstříc a zrušily poplatek, který donedávna vybíraly.

Světelná znamení Antonína Gavlase v Novém Jičíně

12. července 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Světelná znamení můžete v těchto dnech vidět v Novém Jičíně. Řeč je o obrazech a objektech zkušeného výtvarníka a místního rodáka - Antonína Gavlase. Novou galerii Žerotínského zámku zaplnil svou tvorbou na pomezí abstrakce a reality.

Zloději na Novojičínsku míří na jízdní kola

11. července 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Zloději na Novojičínsku míří na jízdní kola. Policie vyšetřuje desítky případů a upozorňuje majitele, aby dávali pozor. Krade se i na místech, kde je rušno a velký pohyb lidí.

Za Novým Jičínem chtějí postavit cyklostezku

8. července 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Sezóna cyklotras je v plném proudu. Do terénu vyrážejí tisíce cyklistů v celém kraji a na výběr jsou desítky tras. O jednu novou teď usilují i na Novojičínsku. Tamní svazek obcí už podal žádost o dotaci.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více