Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Lidé v MS kraji pomáhají opuštěným psům

4. července 2013 0:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Lidé v Moravskoslezském kraji pomáhají opuštěným psům. Těch je stále více a radnice si s nimi často nevědí rady. Smutné příběhy se díky dobrovolníkům často proměňují v zázraky. V celém kraji odvádějí nevyčíslitelnou a často nedoceněnou práci.

V Novém Jičíně uzavřeli letní kino

3. července 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Začíná sezóna letních kin. I když jim počasí v následujících dnech pravděpodobně bude přát, s návštěvníky je to často horší. I z tohoto důvodu uzavřeli v Novém Jičíně jedno z mála stabilních letních kin v Moravskoslezském kraji.

V Klokočově zloději zabili a rozporcovali krávu přímo na poli

2. července 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Jatka na poli, takto doslova skončilo řádění zlodějů v Klokočově, nedaleko Příbora. Volně pasoucí krávu v noci rozporcovali a ukradli použitelné maso. Zbytek nechali ležet jen tak. Místní jsou v šoku.

Školákům v MS kraji právě začínají prázdniny

1. července 2013 0:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Skončil školní rok a začínají prázdniny. Tisíce dětí v Moravskoslezském kraji už mají doma své letní vysvědčení. Po desetiměsíčních bojích ve školních lavicích se teď ze všeho nejvíc těší na volno a klid od domácích úkolů.

V lese u Nového Jičína byly nalezeny kosterní pozůstatky člověka

27. června 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Kopec Puntík u Nového Jičína je známý svými studánkami. Teď ale vydal kosterní pozůstatky člověka, které našel muž při kácení stromů. Podle policie mohou pocházet z období druhé světové války.

Nové PET CT pracoviště v Nemocnici Nový Jičín

24. června 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

V novojičínské nemocnici otevřeli nový pavilón. Pacienty tady čeká špičkové diagnostické pracoviště PET CT, které je jediné v Moravskoslezském kraji. Dosud museli za tímto kombinovaným vyšetřením dojíždět do Olomouce nebo do Brna.

Svou ukradenou Octavii našel v Ostravě

20. června 2013 0:00 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Své ukradené auto našel v Ostravě. Jeden z poškozených ze série ukradených vozidel značky Škoda Octavia náhodou narazil na svůj vůz, a to na parkovišti v Bělském lese. Před několika dny jsme vás tyto případy upozornili společně s policisty. Zloději ale v krádežích stále pokračují.

Hendikepovaní z Nového Jičína "jednou nohou v práci"

19. června 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Najeli skoro 600 kilometrů a navštívili desítku firem a továren v kraji. Klienti sociálně-terapeutických dílen z Nového Jičína byli „jednou nohou v práci". Své společné zážitky všem ukázali na fotografické výstavě na radnici.

Unikátní smyslová zahrada v Novém Jičíně

18. června 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Unikátní smyslovou zahradu otevřeli před několika dny v Novém Jičíně. Využívají ji děti se zdravotním postižením ve zdejší speciální základní a mateřské škole. Vyrazit do terénu a naplno procvičit své smysly jim počasí dovolilo až v posledních dnech.

Systém Spotřebitelského ombudsmana i v Moravskoslezském kraji

17. června 2013 0:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Lidé v Moravskoslezském kraji se mohou obrátit na takzvaného Spotřebitelského ombudsmana. Tento nový systém zřídilo Ministerstvo průmyslu a obchodu a má pomáhat hlavně seniorům. Úředníci živnostenského úřadu poradí lidem jak postupovat a lépe domoct svých práv.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více