Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Amputace nohy záminkou okradení seniorky v NJ

27. května 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Další okradená seniorka, tentokrát ale s těžko uvěřitelným příběhem. Dvojice zatím neznámých zlodějů oslovila starší paní přímo před nemocnicí v Novém Jičíně. Tvrdili, že potřebují peníze na operaci svého syna. Žena jim bohužel uvěřila.

Zloději vykradli dům v Novém Jičíně a vzali i auto

24. května 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Byli doma a spali. Ani to neodradilo zloděje, který se vloupal do jejich domu. Policie vyšetřuje tyto případy poměrně často, tentokrát přímo v Novém Jičíně. Třešničkou na dortu je, že zloději ukradli i auto a odjeli v něm.

Šachohrátky Pavla Klose na Staré poště v Novém Jičíně

23. května 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Jazzman, učitel a také výtvarník Pavel Klos vystavuje své Šachohrátky. Jeho díla vznikají v době, kdy si potřebuje odpočinout od hudby. Společně s námi se na ně můžete právě teď podívat, a to do Nového Jičína.

Bohdan Chvátal z Nového Jičína oslavil 100 let

23. května 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Teď pro vás máme dalšího jubilanta a opět z Nového Jičína. V místním domově pro seniory oslavil své sté narozeniny Bohdan Chvátal. U tak významného jubilea nemohla chybět ani televize Polar

Dětská soutěž Stop násilí zná vítěze

21. května 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Dětská soutěž Stop násilí už zná své vítěze. Preventivní projekt novojičínských policistů, o kterém jsme vás informovali v minulých týdnech, se zaměřil na násilí, agresivitu a šikanu. Stovka přihlášených děl překvapila porotu svou otevřeností a téměř dospělým přístupem dětí k těmto vážným tématům.

Studénka podává žalobu kvůli bleskové povodni

20. května 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Žalobu na neznámého pachatele připravují ve Studénce na Novojičínsku. Minulý týden tam přívalový déšť vyplavil desítky domů. Vedení města chce, aby policie vyšetřila, kdo může za celou situaci.

Školní rok v novojičínském Fokusu je u konce

17. května 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Školní rok v novojičínském Fokusu je u konce. Místní středisko volného času proto pozvalo rodiče a kamarády dětí na tradiční akademii. Všichni kdo mohli, se předvedli na pódiu Beskydského divadla. Ještě před začátkem tady bylo beznadějně plno.

V Novém Jičíně mají dobrovolnici ze Španělska

16. května 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

V Novém Jičíně mají dobrovolnici až ze Španělska. Přijela před několika týdny a pracuje s mladými lidmi v rámci provozu nízkoprahového klubu Bunkr. Ten funguje ve městě od konce minulého roku.

Mikulenkovi z Žiliny jsou opět bez bydlení

14. května 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Vyhořel jim dům a sousedé jim pomohli. Teď je z toho ale nepříjemný spor. Několikrát jsme vás informovali o rodině Mikulenkových z Žiliny, kteří na konci minulého roku přišli o střechu nad hlavou. Dočasné bydlení, které jim poskytli sousedé Zimulovi, ale údajně zničili.

Zamkl servírku a kradl peníze v kopřivnické herně

13. května 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Zamkl servírku a utekl s téměř pětačtyřiceti tisíci korunami. Tento případ z konce dubna vyšetřují kriminalisté na Novojičínsku. Mladého zloděje se jim prozatím nepodařilo vypátrat, obracejí se proto na diváky televize Polar.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více