Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Polední zloděj z Novojičínska a Třinecka je dopaden

14. června 2013 0:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Polední zloděj skončil v poutech. Policie zatkla šestadvacetiletého muže, který vykrádal zlatnictví a další prodejny na Třinecku a Novojičínsku. Svou návštěvu si vždy načasoval na polední přestávku, kdy zaměstnanci byli na obědě.

Řidiči na Novojičínsku nacvičovali první pomoc

13. června 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Další preventivní akce policistů na cestách Novojičínska, tentokrát zaměřená na záchranu lidského života. Řidiči se dozvěděli, jak správně poskytnout první pomoc při nehodě. Do této situace se na cestách v kraji dostávají stovky lidí. Často ale vůbec netuší, jak se zachovat.

Zloději na Novojičínsku se zaměřili na Octavie

11. června 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Pozor by si teď měli dát všichni řidiči, a zvláště ti, kteří vlastní Škodu Octavia. Právě na tento velmi rozšířený typ aut se zaměřili zloději v posledních dnech a to hlavně na Novojičínsku. Vnikli do několika vozidel a se třemi z nich odjeli.

Výtvarník Oldřich Hyvnar vystavuje v Kopřivnici

10. června 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Maluje celý život, jeho kresby znají generace dětí po celé Evropě, ale nikdy neměl výstavu. Výtvarník a učitel Oldřich Hyvnar z Nového Jičína ji proto musel dostat k narozeninám. Jeho šedesátiny tak ozdobila velká expozice, kterou mu připravili jeho synové v muzeu v Kopřivnici.

Archivy v Moravskoslezském kraji jsou otevřeny veřejnosti

7. června 2013 0:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Archiv jako křižovatka mezi minulostí a přítomností. Tímto heslem se řídí další ročník akcí u příležitosti Mezinárodního dne archivů. Depozitáře jsou pro veřejnost přístupné v celém Moravskoslezském kraji právě v těchto dnech a všude nabízejí zajímavý program.

Divoké dny na cestách Novojičínska

6. června 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Poslední dny na cestách na Novojičínsku byly více než pestré. U několika dopravních nehod musel asistovat také vrtulník záchranné služby. Dopravní policisté řešili i několik kuriózních případů.

E-aukce energií pro domácnosti v Novém Jičíně byla úspěšná

31. května 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Pár minut po čtvrtečním poledni skončila v Novém Jičíně první e-aukce energií pro domácnosti. A stejně jako ve většině měst a obcí Moravskoslezského kraje, i tady dopadla úspěšně. Domácnosti ušetří za elektřinu a plyn více než 22 procent.

Přírodní klobouky byly kdysi v Moravskoslezském kraji oblíbené

30. května 2013 0:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Klobouk z choroše nebo z kůry stromu. Tyto pokrývky hlavy byly v minulosti v Moravskoslezském kraji typické. Jak se vyrábí, mohly vidět děti ze základních škol v Novém Jičíně, tedy z města klobouků.

Novojičínské taneční jaro

29. května 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Dětské taneční soubory z celého Moravskoslezského kraje se sjely do Nového Jičína. Právě tady totiž proběhl další ročník známé soutěže Novojičínské taneční jaro. Místní středisko volného času bylo beznadějně plné - přijelo tady totiž pět stovek dětí.

14. ročník Veletrhu Novojičínska

28. května 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Přesně čtrnáct let oslavil o víkendu Veletrh Novojičínska. Tradiční akce přilákala na novojičínský zimní stadion desítky podnikatelů a vystavovatelů. Návštěvníky čekal i doprovodný program a spousta ochutnávek.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více