Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

I Moravskoslezský kraj slaví Den Země

23. dubna 2013 0:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Miliony lidí na světě i celý Moravskoslezský kraj slaví Den země. Do přírody vyrazily stovky lidí, kteří sbírají odpadky a pomáhají přírodě. Štáb televize Polar natáčel i na Masarykově náměstí v Novém Jičíně, kde probíhal celodenní program.

102. narozeniny Viléma Kalíška z Libhoště

22. dubna 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Zažil ztroskotání Titanicu, obě světové války i totální nasazení v Německu. Vilém Kalíšek, rodák z Libhoště, v těchto dnech slaví těžko uvěřitelných 102 let. Je tak rozhodně jedním z nejstarších lidí v Moravskoslezském kraji.

Rozvoj Novojičínska - mezinárodní konference

19. dubna 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Rozvoj Novojičínska - takové bylo hlavní téma mezinárodní konference v Novém Jičíně. Potenciál a možnosti regionu řešili zástupci mnoha společenských oblastí. Novojičínsko patří k nejzajímavějším a také nejnavštěvovanějším oblastem kraje.

Nový život v Chráněném bydlení v Sedlnicích

18. dubna 2013 0:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Úplně v novém a hlavně ve svém. Tak se cítí obyvatelé právě otevřeného chráněného bydlení v Sedlnicích na Novojičínsku. Bývalá mateřská škola se tady během několika měsíců proměnila v útulný domov pro deset lidí s mentálním postižením. Přestěhovali se tady ze Zámku v Nové Horce, který prochází transformací.

Ploutvařský Středoevropský pohár mládeže v NJ

17. dubna 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Na krytém bazénu v Novém Jičíně proběhl Středoevropský pohár mládeže v ploutvovém plavání. Toto klání letos oslavilo už dvanácté pokračování. Kromě českých týmů a domácích Lagunářů tady přijeli i zahraniční plavci ze Slovenska a Polska.

Netradiční taneční kolona v Novém Jičíně

16. dubna 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Teď jsme pro vás připravili netradiční taneční zážitek. Žáci Odborného učiliště a Praktické školy v Novém Jičíně totiž měli svou tradiční kolonu. Rodičům, učitelům i kamarádům předvedli vše, co poctivě natrénovali. A sklidili obrovský úspěch.

E-aukce energií pro domácnosti brzy i v Novém Jičíně

12. dubna 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

I v Novém Jičíne se lidé už brzy budou moct zapojit do elektronické aukce energií. Na místní radnici už proběhla první informační schůzka. Zájem lidí byl obrovský.

V bývalé tabačce v Novém Jičíně vzniká obchodní centrum

11. dubna 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

V areálu bývalé tabačky v Novém Jičíně pokračuje stavba obchodního centra. Po zimní pauze se tady pracuje už od března. Celý projekt se kvůli několika komplikacím zdržel, v těchto dnech je ale areál plný stavebních strojů a dělníků.

V novojičínské nemocnici intubují novou metodou

10. dubna 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Anesteziologové v novojičínské nemocnici používají speciální kanylu s kamerou. Díky ní jako první v české republice intubují pacienty jednodušeji a bezpečněji. Vše, co se děje v dýchacích cestách, vidí v reálném čase na monitoru.

Dívku z Nového Jičína surově napadla její matka

9. dubna 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Dívka dostala strach z výhrůžek své matky a zavolala policii. Takto dopadla víkendová potyčka v Novém Jičíně. Napadená dívka se zamkla v pokoji, žena ji totiž s nožem v ruce vyhrožovala zabitím.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více