Konference, které se letos zhostila zdejší hotelová škola, si vzala do hledáčku témata, která souvisí s její teoretickou i praktickou výukou. Mají ale dopad na každého.
“Cílem je prezentovat potraviny jakožto nástroj pro rozvoj lidského organismu, upozornit na výběr potravin, co tedy jíst a co nejíst,” vysvětluje předsedkyně Klubu ekologické výchovy Milada Švecová.
“To téma jasně patří na naši školu, je průřezovým tématem, například témata alergeny a dietní stravování jsou aktuální,” říká Ivo Herman, ředitel školy.
Konference se účastní učitelé nejen z Moravskoslezského kraje.
“Dopady této konference se projevují na aktualizaci učiva ve školách a to je velmi dobře, protože nemůžeme ustrnout a ta témata je třeba aktualizovat,” vysvětluje Věra Palková, náměstkyně hejtmana Moravskoslezského kraje.
Do organizace konference se zapojili také místní studenti.
“Oni si mohou prakticky vyzkoušet všechny části, které souvisí s jakoukoliv konferencí, ať už je to coffee break nebo obsluha při poledním provozu, při obědě,” vysvětluje zástupkyně ředitele školy Andrea Tobolová.
Kromě přednášek a diskuzí čekají na účastníky také exkurze, například v pivovaru nebo pohankovém mlýně. O konferenci i frenštátské hotelové škole se dozvíte více v příštím vydání magazínu Študuj u nás.