Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Titul Gympl roku 2012 v MS kraji zamířil do Bílovce

17. ledna 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Velký úspěch Gymnázia Mikuláše Koperníka v Bílovci. Místní škola získala první místo v Moravskoslezském kraji v soutěži Gympl roku 2012 - a to s obrovským náskokem. Jednotlivé školy hodnotili současní studenti a absolventi v celé republice.

Zloděj z banky v Novém Jičíně se přiznal díky TV POLAR

15. ledna 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Další případ, kdy vysílání televize Polar pomohlo vypátrat pachatele! Ve čtvrtek jsme vám přinesli informaci o muži, který v Novém Jičíně přepadl banku. Neuspěl a odešel s prázdnou. O víkendu, poté, co se viděl v naší reportáži, se přišel policii sám přiznat.

Zloděj, který chtěl v NJ přepadnout banku, neuspěl

11. ledna 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Policie patrá po muži, který se ve čtvrtek dopoledne pokusil přepadnout banku v Novém Jičíně. Ani pod výhružkami se mu nepodařilo získat požadované peníze, a tak odešel s nepořízenou.

Obyvatelé MS kraje by chtěli volit přes mobilní telefon

11. ledna 2013 0:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Volba prezidenta, poslanců nebo senátorů odkudkoliv a rychle přes mobilní telefon. Tuto možnost by si přálo až 71 procent obyvatel Moravskoslezského kraje. Vyplývá to z průzkumu jednoho z českých operátorů. Zjišťovali jsme více.

Zloději z NJ se přiznali poté, co se viděli v televizi

9. ledna 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Zloději se přiznali, poté, co se viděli v televizi. Nedávno jsme vás informovali o krádeži v šatnách wellness centra v Novém Jičíně. Po odvysílání reportáže zloději sami kontaktovali policii. Tento případ je spíše výjimečný, policii ale zveřejnění záznamů kamer už několikrát pomohlo.

Amnestovaní vyhledávají pomoc i na Novojičínsku

9. ledna 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Neplatné doklady, ztráta bydlení a špatná finanční situace - to jsou nejčastější problémy amnestovaných, které v minulých dnech propustili z věznic. Pomoc vyhledávají i na Novojičínsku - jejich první kroky často vedou přímo na sociální odbory městských úřadů.

Kamion ve Studénce málem vjel pod vlak

7. ledna 2013 0:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na vlakový přejezd ve Studénce vjel kamion ve chvíli, kdy se spustily závory. Zbývalo jen několik vteřin, které vozidlo i přijíždějící vlak dělily od vážné nehody. Policie tak řeší další případ, kdy řidič ignoroval výstražné zařízení.

Novoroční klasika - boj s přebytečnými kily

4. ledna 2013 9:41 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Prázdnější peněženky a spousta kil váhy navíc. I letos takto u většiny lidí vypadá začátek Nového roku. Dobrá zpráva je, že zbavit se svátečních tuků a kil nemusí být až tak složité, pojďte se podívat.

Řidič u NJ musel přihlížet krádeži nafty z kamionu

21. prosince 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Kompletně mu odčerpali nádrž a on musel jen mlčky přihlížet. Zloději na Novojičínsku si vyhlédli řidiče kamionu a využili jeho ochoty pomoct. Než se stačil vzpamatovat, odjeli s veškerou naftou. Policie eviduje už dva podobné případy.

Konec roku na Novojičínsku ve znamení nehod

20. prosince 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Stačily dva měsíce. Během této krátké doby se výrazně zhoršily statistiky dopravních nehod na Novojičínsku. Na cestách tady za letošek zemřelo už deset lidí. Je to dvakrát více než za celý loňský rok.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více