Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

VIDEO: Hromadná nehoda na D1 před Klimkovickým tunelem, zranilo se několik lidí

11. dubna 2023 7:16 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Složky IZS od ranních hodiny zasahovaly na dálnici D1 před Klimkovickým tunelem. Mezi šestou a sedmou hodinou tam došlo k hromadné dopravní nehodě, při které se zranilo sedm lidí. Dálnice je již zprůjezdněna.

Vážná dopravní nehoda na I/56, řidič zůstal zaklíněn ve vozidle

9. dubna 2023 16:24 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Vážná dopravní nehoda zaměstnala v neděli 9. dubna dopoledne záchranné složky na I/56 mezi Frýdkem-Místkem a Frýdlantem nad Ostravicí. Uvnitř havarovaného osobního auta zůstal zaklíněn řidič, hasiči ho museli vyprostit přes páté dveře.

Žena spala v zakouřeném bytě, život jí zachránil hlásič požáru, který vzbudil sousedy

9. dubna 2023 10:11 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

K zásahu se šťastným koncem vyjeli hasiči v neděli 9. dubna po půlnoci do Jablunkova. Hlásič požáru zřejmě zachránil život obyvatelce jednoho z tamních bytů. O život málem přišla poté, co usnula u vaření.

Audi se třemi mladíky a dívkou skončilo ve stromě, k noční nehodě vzlétl vrtulník

2. dubna 2023 17:18 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

K vážné dopravní nehodě spěchali v sobotu večer záchranáři na Opavsku. Na silnici mezi Opavou a obcí Raduň havarovalo před půl jedenáctou osobní auto, ve kterém cestovali tři mladíci a dívka.

VIDEO: Hasiči zachránili ohroženou kavku obecnou, která uvízla ve stupačkách domu, museli demontovat část toalety

2. dubna 2023 16:06 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Hasiči v Ostravě-Jihu zachránili ohroženou kavku obecnou. Zvíře uvízlo v prostoru stoupacího potrubí vnitřního rozvodu vody v jednom z tamních domů. Na přítomnost ptáka hasiče upozornili jeho obyvatelé.

Muže na Bruntálsku při práci v lese zavalil strom, vážně zraněného ho transportoval vrtulník

1. dubna 2023 21:29 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Pětapadesátiletý muž se v sobotu 1. dubna dopoledne vážně zranil v lese na Bruntálsku. Podle informací ZZS MSK šlo o pracovníka, na kterého v lese spadl strom poblíž obce Staré Město u Bruntálu.

Odvolání Ostravy kvůli zamítnutému povolení Severního spoje bylo úspěšné, ministerstvo nařídilo nové projednání

1. dubna 2023 11:51 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ministerstvo pro místní rozvoj nařídilo nové projednání územního rozhodnutí pro stavbu Severního spoje do Poruby v Ostravě. Rozhodnutí Krajského úřadu Olomouckého kraje z loňského roku, který zamítl žádost o vydání územního rozhodnutí, bylo zrušeno. Informaci oznámila náměstkyně primátora Ostravy Zuzana Bajgarová na svém Twitteru.

Myslivcům na Vítkovsku zmizely čtyři posedy, po zlodějích pátrá policie

31. března 2023 17:20 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Čtyři myslivecké posedy na Vítkovsku, a to i včetně vybavení, ukradli zatím neznámí zloději v obcích Nové Lublice a Moravice. Případ řeší policisté, tamním myslivcům totiž vznikla škoda přes 70 tisíc korun.

Recidivisté podvedli seniorku, dala jim peníze i zlato. Mohli obrat i další lidi

31. března 2023 9:56 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Bankovní úřednice zabránila opakovanému zneužití peněz důvěřivé seniorky. Starší žena uvěřila dvěma kriminálníkům, kteří si získali její důvěru a postupně od ní vylákali peníze a zlato. Vyšetřovatelé se obracejí na veřejnost, mají totiž podezření, že muži mohli podvést i další důvěřivé lidi.

Požár hospodářské budovy na Opavsku, zasahovalo 10 jednotek hasičů

31. března 2023 9:23 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Jen díky pohotovému zásahu hasičů se bez větších škod obešel čtvrteční požár hospodářské budovy na Opavsku. Hasiči okolo třinácté hodiny vyjeli do Bratříkovic, na místě zasahovalo 10 jednotek.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více