Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

VIDEO: Policie pátrá po mladíkovi v souvislosti s neoprávněným použitím platební karty

9. května 2023 10:34 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

AKTUALIZACE: Policisté již totožnost mladíka znají.

Prezident Pavel jmenoval šéfa krajských hasičů Radima Kuchaře generálem

8. května 2023 12:26 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V pondělí 8. května prezident ČR Petr Pavel na Pražském hradě jmenoval u příležitosti státního svátku Dne vítězství příslušníky bezpečnostních sborů do generálských hodností. Generálem se stal také plukovník Radim Kuchař, který je ředitelem Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje.

Do babyboxu v Městské nemocnici Ostrava někdo odložil asi roční holčičku

8. května 2023 11:59 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Do babyboxu v Městské nemocnici Ostrava v neděli 7. května někdo odložil asi roční dívenku. Podle Ludvíka Hesse, zakladatele babyboxů v ČR, dostala jméno Karolína a zdravotně je v pořádku.

Noční požár rodinného domu na Opavsku, škoda za 4 miliony korun

30. dubna 2023 9:10 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Požár rodinného domu likvidovali hasiči v noci na sobotu v obci Slavkov na Opavsku. Nikdo nebyl zraněn, ale oheň způsobil vysokou škodu. Na místě zasahovalo pět jednotek hasičů.

Požár chaty v Palkovicích způsobil škodu za 2 miliony, vrtulník transportoval popálenou ženu

29. dubna 2023 17:46 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Chatu v Palkovicích na Frýdecko-Místecku v sobotu 29. dubna ráno zachvátil požár. Na místě zasahovalo osm jednotek hasičů, operátor tísňové linky na místo vyslal také vrtulník LZS Ostrava.

Třinec se znovu posadil na hokejový trůn a získal čtvrtý titul v řadě

28. dubna 2023 20:23 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Třinec se znovu posadil na hokejový trůn! V napínavém šestém finálovém duelu proti Hradci Oceláři ukázali, že jsou stále nesmírně silným a kvalitním týmem. Bez okolků poslali hokejisty Hradce domů s výsledkem 4:1 v šestém finálovém utkání, čímž si zajistili svůj čtvrtý titul v řadě. Rozhodující trefu vstřelil slovenský útočník, Libor Hudáček, v čase 56:43.

Při dopravní nehodě na D48 u Dobré se zranila žena a její fenka

28. dubna 2023 18:45 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Složky IZS mají za sebou zásahu u dopravní nehody osobního vozu na dálnici D48 na úrovni obce Dobrá. Ve směru na Český Těšín tam v pátek 28. dubna 2023 odpoledne havarovala žena, se kterou cestovala fenka.

V Malenovicích bourala dvě auta, jeden z řidičů byl zaklíněný, na místě zasahoval vrtulník

28. dubna 2023 16:02 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dvě osobní vozidla se v pátek v ranních hodinách srazila v Malenovicích na Frýdecko-Místecku. Jeden z řidičů zůstal ve vozidle zaklíněn a museli ho vyprostit hasiči. Na místo také vyrazil vrtulník LZS Ostrava.

VIDEO: Srnec uvízl v plotě areálu školy v Karviné, zvířeti museli pomoct hasiči a strážníci

28. dubna 2023 10:17 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V areálu Základní školy Družby v Karviné uvízl v plotě srnec. Zvíře se zaklínilo a nebylo schopno se z místa dostat bez pomoci. Proto byli přivoláni karvinští profesionální hasiči a také strážníci tamní městské policie, kteří ze záchrany pořídili krátké video.

Výbuch v areálu BorsodChem v Ostravě, tmavý kouř zahalil vzduch, jeden zraněný

27. dubna 2023 10:47 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Jednotky IZS zasahují v areálu společnosti BorsodChem v Ostravě-Mariánských Horách. Před jedenáctou hodinou se zde ozval výbuch a z místa stoupal tmavý kouř. Podle informací TV Polar došlo k výbuchu při práci externí firmy v areálu. Jeden člověk se zranil.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více