Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Další zářez TOXI týmu, zásahovka pozatýkala tři muže z Novojičínska, vyrobili 1,5 kila pervitinu

27. dubna 2023 9:15 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

TOXI tým policie na Novojičínsku si připisuje další úspěch. Kriminalisté spolu se zásahovou jednotkou zadrželi trojici mužů, kteří čtyři měsíce vyráběli pervitin a dále ho distribuovali. Zásah přišel ve chvíli, kdy pachatelé byli v jedné z fází výroby této rozšířené drogy, jeden z nich byl ozbrojený.

Cyklistku v centru Ostravy srazil trolejbus, žena zůstala zaklíněna pod vozem a silně krvácela

26. dubna 2023 11:37 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

V centru Ostravy se krátce po půl osmé ráno na křižovatce ulic Českobratrská a Přívozská stala vážná dopravní nehoda. Ženu na kole tam srazil trolejbus, pod kterým následně zůstala zaklíněna.

Primátorem Ostravy se stane Jan Dohnal (ODS), na koalici se dohodl bez Jdeto!!! Tomáše Macury

25. dubna 2023 20:54 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

ANO, SPOLU, dvojblok Ostravak a Starostové pro Ostravu a Piráti - tato pětikoalice by měla nově vést Ostravu a její magistrát. Podle dohody klubů, která padla v úterý v podvečer, by měla mít celkem 37 hlasů a primátorem by se měl stát stávající náměstek primátora pro dopravu a sport Jan Dohnal z ODS.

V ostravském bytě vzplála elektrokoloběžka, hasiči museli evakuovat 33 lidí

24. dubna 2023 10:43 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V Moravské Ostravě a Přívozu, v jednom z tamních bytů, v pondělí brzy ráno zasahovali hasiči kvůli požáru elektrokoloběžky. Podle mluvčí HZS MSK Kamily Langerové muselo být evakuováno 33 osob.

Kriminalisté vyšetřují vraždu v Ostravě-Porubě, 62letý muž v bytě nepřežil útok svého známého

14. dubna 2023 9:12 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Kriminalisté vyšetřují další případ vraždy v Moravskoslezském kraji. V noci z úterý na středu 12. dubna zemřel v Ostravě-Porubě dvaašedesátiletý muž po agresivním útoku svého známého. O případu informovala mluvčí PČR Moravskoslezského kraje Soňa Štětínská.

Silně opilý cyklista v Opavě naboural do autobusu, pak pěstí napadl policistu

13. dubna 2023 15:45 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Opilý cyklista ve středu 12. dubna naboural do odstaveného autobusu v Opavě. 21letý muž pak po příjezdu policistů byl agresivní a jednoho z nich fyzicky napadl. Vystřízlivěl na záchytné stanici, kam ho muži zákona převezli.

Kuplíři obchodovali se ženami na Ostravsku i ve Finsku, zadržela je speciální jednotka

13. dubna 2023 15:21 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté ze speciální jednotky Národní centrály proti organizovanému zločinu rozkryli skupinu kuplířů, která obchodovala se ženami, a to na mezinárodní úrovni. Podezřelí byli zatčeni na konci ledna 2023. Nejméně od roku 2019 organizovali prostituci na Ostravsku, na dalších místech v Česku a také ve Finsku.

PÁTRÁNÍ: Podvodníci seniorce slíbili posvěcení prstenu, aby byla zdravá, pak ji okradli

13. dubna 2023 9:53 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policie pátrá po dvou podvodnících, kteří okradli důvěřivou 84letou ženu z Frýdku-Místku. Muž a žena seniorku oslovili s tím, že jí nechají u faráře posvětit její zlatý prsten, aby byla zdravá. Důvěřivá žena dvojici prsten předala, bohužel pak následně přišla i o další. Policii se styděla svěřit.

Tramvaj v Ostravě-Porubě srazila chodkyni, žena vstoupila pod přijíždějící soupravu

12. dubna 2023 9:34 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Vážným zraněním skončila srážka chodkyně s tramvají v Ostravě-Porubě. Nehoda se stala ve středu 12. dubna před devátou hodinou ranní na ulici Opavská, u zastávky Telekomunikační škola. Na místo se okamžitě sjely složky IZS.

Městskou nemocnici Ostrava po havárii teplé vody postihl výpadek proudu, zajišťují ho hasiči

11. dubna 2023 20:31 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Jeden z pavilonů Městské nemocnice Ostrava v úterý 11. dubna ráno postihla havárie teplé užitkové vody a následně výpadek proudu. Na místě proto zasahují hasiči, kteří s pomocí 230kVA elektrocentrály zajišťují dodávku elektřiny.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více