Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Nedělní vlna úrazů v MSK, záchranáři ošetřili přes sedm desítek lidí

22. května 2023 7:32 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V neděli 21. května se záchranáři zdravotnické záchranné služby v kraji potýkali se zvýšeným počtem zásahů u různých typů úrazů. Celkem museli vyjet k více než sedmdesáti zraněným osobám, z nichž nejčastější skupinou byli pacienti s poraněními způsobenými pády. Častou příčinou úrazů byl alkohol.

V Bahně hořel rodinný dům, zranili se dva lidé

22. května 2023 7:20 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Při požáru jedné z místností rodinného domu ve Frýdku-Místku se zranili dva lidé. Hořelo v neděli 21. května v podvečer, v místní části Bahno. Podle mluvčího HZS MSK zasahovaly tři jednotky a vznikla škoda 200 tisíc korun.

Na Opavsku někdo postřelil vzácného dravce, letos jde už o třetí případ

21. května 2023 14:06 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na Opavsku někdo postřelil motáka lužního. Jde o chráněného a silně ohroženého dravce. Zvíře objevili lidé při procházce u Štěpánkovic a následně se 16. května dostalo do péče Záchranné stanice v Bartošovicích. Podle ochránců přírody jde letos o již třetí podobný případ. Pachateli hrozí trest.

Muže v Odrách přimáčkla a vážně zranila korba nákladního auta, na místě zasahoval vrtulník

20. května 2023 16:19 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Čtyřicetiletého muže v Odrách na Novojičínsku přimáčkla a vážně zranila korba nákladního vozidla. Nehoda se stala v pátek 19. května před šestnáctou hodinou. Muž utrpěl život ohrožující zranění. Příčina je v šetření policistů.

V Albertu v Orlové nalezli podezřelý předmět s dráty, ukázalo se, že jde o zdroj k reklamní tabuli

12. května 2023 19:15 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V prodejně Albert v Orlové byl v pátek 12. května nalezen volně položený podezřelý předmět s dráty a pravděpodobně s časovačem. Policie ihned po přijatém oznámení evakuovala celý objekt a prodejna byla uzavřena. Policisté zároveň zajistili bezpečný perimetr od daného místa, informoval mluvčí moravskoslezské policie René Černohorský.

31letý muž v Orlové vykrádal osobní auta a dodávky, nepohrdl ani nabíječkou

12. května 2023 14:58 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Orlovští policisté objasnili sérii vloupání do vozidel z letošního dubna a května. Šlo o celkem šest případů, převážně dodávek, na které se zaměřil jedenatřicetiletý zloděj. Ten teď čelí podezření ze spáchání přečinů krádeže vloupáním.

Kozy na D1 v Ostravě! Zvířata společně šla v odstavném pruhu

12. května 2023 14:23 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Řidiči jedoucí na D1 v Ostravě mohli v pátek 12. května kromě silničních údržbářů, kteří se druhým dnem vrhli na opravu mostů, potkat také stádo koz. Zvířata zřejmě utekla svému majiteli a společně se vydala odstavným pruhem neznámo kam.

Covidový dotační podvod na Karvinsku, muž neoprávněně dostal 19 milionů

12. května 2023 9:44 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Zhruba 19 milionů korun - to je suma, kvůli které krajští kriminalisté trestně stíhají 49letého muže z Karvinska. Podle informací policie jde o dotační podvod související s dotacemi a kompenzacemi v období covidových opatření.

Holčičku, kterou matka odložila do babyboxu v Ostravě, soud svěřil do péče příbuzné

11. května 2023 17:12 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Soud ve středu rozhodl předběžným opatřením o svěření asi roční holčičky, nalezené v babyboxu, do péče příbuzné. Informovala o tom mluvčí ostravského magistrátu Gabriela Pokorná s tím, že rozhodnutí předcházela řada kroků a bylo zapotřebí mimo jiné zjistit informace k identitě dítěte i k zajištění vhodného zázemí pro něj.

62letá žena volala o pomoc, hořelo jí v kuchyni. Bleskově pomohl strážník, sám se nadýchal kouře

10. května 2023 17:47 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Blesková reakce zkušeného strážníka ostravské městské policie pomohla předejít vážným následkům a možné vysoké škodě. Na ulici Havanská v Porubě strážník Miloslav Kaláb ve službě zaslechl volání o pomoc z otevřeného okna bytu, kde začalo hořet. Následně pomohl 62leté ženě, které se oheň rozhořel v kuchyni.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více