Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Na Ovčárně narazila do stromu lyžařka, vážně se zranila, přiletěl pro ni vrtulník

14. dubna 2022 19:18 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Zdravotničtí záchranáři společně s horskou službou vyrazili ve čtvrtek 14. dubna dopoledne k vážnému případu ve ski areálu Ovčárna v Jeseníkách. Při sjezdu na lyžích tam osmačtyřicetiletá žena narazila do stromu. Na místo vzlétl také vrtulník LZS z Ostravy.

Hasiči na louce vysvobodili dva srnce, kteří se zamotali do elektrického ohradníku

14. dubna 2022 14:57 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Další neobvyklý zásah mají na svém kontě profesionální hasiči z Českého Těšína. Během čtvrtku 14. dubna 2022 pomohli dvěma srncům, kteří se před polednem zamotali parožím do vedení elektrického ohradníku na louce v Českém Těšíně-Stanislavicích na Karvinsku.

Požár v domově pro seniory v Kopřivnici, dva lidé se nadýchali kouře, více než padesátka lidí evakuována

13. dubna 2022 8:43 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Brzy ráno v Kopřivnici zasahovalo osm jednotek hasičů kvůli požáru v tamním domově pro seniory. Podle mluvčího HZS MSK Petra Kůdely se dva lidé nadýchali kouře, dalších 54 lidí muselo být evakuováno. Operační středisko se o požáru dozvědělo krátce po půl páté ráno.

Motorka začala hořet po nehodě v Dolním Sklenově, motorkáře do nemocnice přepravil vrtulník

13. dubna 2022 7:38 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Požárem a zraněním skončila v úterý 12. dubna 2022 v podvečer nehoda motocyklu, která se stala na okraji obce Hukvaldy, v místní části Dolní Sklenov. O zásahu informoval mluvčí HZS MSK Petr Kůdela. Motorkáře do nemocnice musel přepravit vrtulník.

V Horní Suché hořel finský dvojdomek, škoda za 700 tisíc korun

12. dubna 2022 18:10 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Čtyři hasičské jednotky v úterý 12. dubna 2022 odpoledne zamířily k zásahu u požáru poloviny finského dvojdomku. Ten začal hořet v obci Horní Suchá na Karvinsku. Na místo byly vyslány dvě jednotky HZS MSK ze stanic Havířov a Karviná a společně s nimi jednotka dobrovolných hasičů Havířov-Životice.

Dramatická záchrana starší klisny v Blahutovicích. Zvíře sklouzlo do potoka, leželo v bahně a nemohlo se hýbat

11. dubna 2022 10:12 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dramatickou záchranu se šťastným koncem mají za sebou hasiči, kteří v sobotu 9. dubna 2022 odpoledne zasahovali v Jeseníku nad Odrou, v tamní části Blahutovice. Čtyři hodiny zachraňovali jedenadvacetiletou klisnu Gretu, která zůstala bezmocně ležet v mazlavém bahně.

Škodu za pět milionů korun způsobil požár nakladače ve Staříči, zasahovaly při něm čtyři jednotky hasičů

26. března 2022 9:41 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Čtyři jednotky hasičů v noci na sobotu 26. března 2022 likvidovaly požár nakladače Volvo ve Staříči na Frýdecko-Místecku. Požár způsobil škodu za předběžně odhadovaných pět milonů korun.

Noční požár v Morávce zničil dřevěnou chatu a zasáhl i les, škoda za 6,5 milionu

26. března 2022 8:45 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Rozsáhlý požár dvoupodlažní dřevěné chaty likvidovali v noci z pátku na sobotu čtyři hasičské jednotky v Morávce na Frýdecko-Místecku, plameny zasáhly i přilehlý les.

Padající strom smrtelně zranil muže u Krásné, na místě zasahoval vrtulník i first responder

26. března 2022 8:37 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Třiačtyřicetiletý muž zemřel poté, co na něj v pátek 25. března 2022 ráno spadl strom v lese u Krásné (F-M). Operační středisko, které se o úrazu dozvědělo po půl osmé ráno, na pomoc vyslalo pozemní posádku i letecké záchranáře, dále také aktivovalo systém first responderů.

Polský tahač začal hořet u železničního přejezdu, hasiči museli zastavit dopravu

25. března 2022 15:49 | Bruntál | Lukáš Zavadil

Požár kabiny tahače MB Actros s polskou poznávací značkou v pátek 25. března 2022 dopoledne zaměstnal hasiče z Bruntálu. Operační středisko na místo vyslalo profesionální jednotku i jednotku tamních dobrovolných hasičů. O události informoval mluvčí HZS MSK Petr Kůdela.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více