Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

V Lískovci hořel obytný přístavek domu, hasiči zásahem zachránili dům za 6 milionů

11. března 2022 8:02 | Frýdek-Místek | Lukáš Zavadil

Rodinný dům před velkou zkázou ohněm zachránili hasiči ve čtvrtek 10. března 2022 večer. Zasahovali ve Frýdku-Místku, v jeho místní části Lískovec, kde začal hořet obytný přístavek dvoupodlažního rodinného domu. Podle mluvčího hasičů se mohli jeho obyvatelé ještě v ten večer po zásahu vrátit do svého domova.

Řidič v Ostravě srazil opilou ženu, jeho pomoc odmítla a proto odjel. Policisté hledají muže i případné svědky

10. března 2022 20:49 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ostravští policisté vyšetřují dopravní nehodu, která se stala ve středu 9. března před půl osmou večer v Ostravě-Přívoze. Tmavé osobní vozidlo na Sokolské třídě srazilo ženu, která přecházela silnici. Pomoc řidiče ale odmítla, muž proto odjel a navíc se později ukázalo, že žena byla opilá. Policisté vyzývají řidiče, aby se přihlásil. Při vyšetřování by pomohly i výpovědi případných svědků.

Naivní zloděj na místě činu nechal osobní věci i kolo, pak šel na policii nahlásit, že byl okraden

10. března 2022 9:09 | Frýdek-Místek | Lukáš Zavadil

Kuriózní případ mají na stole policisté z Frýdku-Místku. Stíhají recidivistu, který měl v úmyslu ukrást jízdní kolo. Byl ale vyrušen majitelem a na místě nechal všechny své osobní věci i kolo, na kterém původně přijel. Pak šel na policii oznámit, že byl okraden.

Požár rodinného domku ve Frenštátu pod Radhoštěm, hasiči evakuovali 9 lidí a 3 psy

9. března 2022 15:42 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Šest hasičských jednotek ve středu dopoledne vyjelo k požáru sedlové střechy rodinného domku ve Frenštátu pod Radhoštěm na Novojičínsku. Podle mluvčího HZS MSK Petra Kůdely se při požáru nikdo nezranil, hasiči ale museli evakuovat devět osob a tři psy.

Nezletilou dívku na přechodu v Ostravě smetlo auto, záchranáři ji na místě resuscitovali

8. března 2022 16:50 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Na frekventované křižovatce v Ostravě, na křížení ulic 28. října a Plzeňská, u tamní vodárny, v úterý odpoledne vozidlo srazilo nezletilou dívku. Podle prvotních informací běžela po přechodu poté, co ji pustilo auto v jednom z jízdních pruhů, vběhla ale přímo před další vozidlo, které v druhém jízdním pruhu už nestihlo dostatečně zareagovat.

VIDEO: Ostravští strážníci zachránili život mladému muži, resuscitovali ho na zastávce trolejbusu

8. března 2022 9:31 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ostravští strážníci podruhé v krátké době zachránili život člověka díky pohotové resuscitaci. Městská policie zveřejnila už druhý takový letošní případ. Hlídka strážníků resuscitovala 27letého muže, který ležel na zastávce v Moravské Ostravě.

Žena se pohádala s přítelem a odešla, hledali ji policisté. Po 14 dnech se vrátila domů

8. března 2022 8:44 | Havířov | Lukáš Zavadil

Policisté vyhlásili na začátku března pátrání po paní Naděždě S. z Havířova. Žena po hádce se svým partnerem odešla z bytu 28. února odpoledne, od té doby o sobě nedala vědět. Úspěšní nebyli ani kriminalisté, kteří kontrolovali veškeré kontakty, veřejná místa i zdravotnická zařízení. Žena nakonec 13. března přišla sama a ve zdraví domů. Pátrání tak mohlo být odvoláno.

Brífink po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje - 7. 3. 2022

7. března 2022 17:44 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V pondělí 7. března 2022 se online sešel - v minulém týdnu svolaný - Krizový štáb Moravskoslezského kraje. Hlavním bodem jednání byla opět situace na Ukrajině. Nabízíme záznam brífinku po jednání štábu, na kterém vystoupil hejtman Ivo Vondrák.

Tramvaj v Ostravě-Porubě usmrtila chodce, policie hledá svědky nehody

7. března 2022 8:31 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Krátce před půl šestou ranní v Ostavě-Porubě tramvaj srazila chodce, který následkům svého zranění podlehl na místě. Nehoda se stala na ulici Opavská, na tamní tramvajové zastávce Telekomunikační škola. Policie hledá svědky nehody.

Brífink po jednání Bezpečnostní rady Moravskoslezského kraje - 28. 2. 2022

1. března 2022 9:44 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V sídle krajského úřadu v Ostravě se v pondělí 28. února 2022 odpoledne sešla Bezpečnostní rada Moravskoslezského kraje. Hlavním bodem jednání byla situace na Ukrajině. Rada posuzuje stav zabezpečení a připravenosti na krizové situace na území kraje vyvolané rusko-ukrajinským válečným konfliktem. Nabízíme záznam brífinku po jednání rady.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více