Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Hasiči zasahovali u požáru bytu v panelovém domě v Českém Těšíně, hasiči zachránili vážně popáleného muže

16. prosince 2021 15:34 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Hasiči ve čtvrtek 16. prosince 2021 zasahovali u požáru bytu v panelovém domě nedaleko nemocnice v Českém Těšíně, na ulici Hrabinská. Na místo okamžitě zamířily složky IZS. Požár zasáhl celý byt, hasiči jej ale brzy zlikvidovali. Při požáru se vážně popálil třiačtyřicetiletý muž.

Požár trafostanice v Ostravě-Jihu, domácnosti byly bez elektřiny. Hasičům komplikovala práci špatně zaparkovaná auta

15. prosince 2021 23:44 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Několik stovek domácností v Ostravě-Jihu, na sídlišti Dubina, skončilo ve středu večer bez proudu. Důvodem byl požár trafostanice. Podle mluvčího HZS MSK Jakuba Kozáka práci hasičům komplikovala špatně zaparkovaná auta.

Policisté hledají chodce, kterého na přechodu srazilo auto. Po srážce nasedl na autobus a odjel

15. prosince 2021 11:54 | Karviná | Lukáš Zavadil

Karvinští policisté pátrají po neznámém chodci, kterého v pátek 10. prosince 2021 před čtvrtou hodinou odpolední srazilo osobní auto na přechodu. Sražený muž podle řidiče i přes naléhání nezůstal na místě, nasedl na autobus a odjel.

Tři lidé se zranili při kolizi nákladního a osobního auta na obchvatu Opavy

15. prosince 2021 11:12 | Opava | Lukáš Zavadil

Tři lidé se zranili při dopravní nehodě Opavě-Kylešovicích. Ke kolizi dvou osobních aut a jednoho nákladního vozu vyrazily složky IZS krátce po půl deváté dopoledne. Příčinou nehody je zřejmě nedání přednosti v jízdě.

Odvolací soud zpřísnil trest členovi ochranky, který zavinil smrt hokejového fanouška v Havířově

14. prosince 2021 10:32 | Havířov | Lukáš Zavadil

Výrazného zpřísnění trestu se u Vrchního soudu v Olomouci dočkal David Slonka, který jakožto člen ostrahy udeřil opilého fanouška. Ten záhy zemřel v nemocnici na rozsáhlé krvácení do mozku. Ostravský krajský soud vloni muži původně vyměřil tříletý podmíněný trest. Odvolací soud ale nyní vyhověl žalobci a trest zvýšil na pět let ve vězení.

Požár uhlí ve sklepě domu v Ostravě-Vítkovicích, hasiči využili svůj sací bagr

12. prosince 2021 15:38 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Použití sacího bagru hasičů si vyžádal nedělní požár deseti tun černého uhlí v Ostravě-Vítkovicích. Hořelo ve sklepě komerčně využívaného objektu. Podle mluvčího Petra Kůdely hasiči na přemístění zhruba dvou tun uhlí využili sací bagr z Hlučína.

Muž na elektrokoloběžce se těžce zranil, teď leží v nemocnici. Pozná někdo jeho totožnost?

12. prosince 2021 11:40 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

AKTUALIZACE 12. 12. 2021, 11:54 hod.: Policie již zná totožnost hledaného muže, pátrání je odvoláno.

Tři ženy se zranily při nehodě mezi Mankovicemi a Suchdolem nad Odrou, na místo musel vzlétnout vrtulník

11. prosince 2021 10:07 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Tři ženy se zranily při vážné dopravní nehodě, která se v pátek 10. prosince 2021 stala mezi Mankovicemi a Suchdolem nad Odrou na Novojičínsku. Podle mluvčího záchranářů přijali operátoři prvotní informaci o střetu dvou automobilů krátce po šestnácté hodině. Nejvážněji zraněnou ženu přepravil do nemocnice vrtulník.

Muž po oslavě kouřil v posteli, cigareta pak zapálila rodinný domek

11. prosince 2021 9:51 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Hasiči zasahovali v sobotu 11. prosince 2021 v noci u požáru přízemního rodinného domku na Bruntálsku. Majitel po oslavě kouřil v posteli, zřejmě ale usnul a cigareta zapálila dům. Muž byl s popáleninami předán zdravotníkům.

Bulharský kamion se slunečnicovými semeny uvízl v příkopu, vysvobodit ho museli hasiči

3. prosince 2021 16:03 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na silnici II/451 Nové Heřminovy - Karlovice zasahovali v pátek 3. prosince 2021 hasiči. Bulharský kamion s 25tunami slunečnicových semen v návěsu, uvízl v příkopu a hrozilo jeho převrácení. Hasiči museli použít speciální techniku.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více