Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Kolemjdoucí objevili v parku v Krnově muže v bezvědomí, ležel vedle elektrokoloběžky

1. prosince 2021 13:37 | Krnov | Lukáš Zavadil

Lidé v Krnově nalezli v úterý 30. listopadu 2021 večer vážně zraněného muže. Objevili jej náhodou, když šli kolem. Muž ležel v bezvědomí poblíž elektrokoloběžky v parku. Na místo okamžitě zamířili přivolaní zdravotničtí záchranáři. O zásahu informoval jejich mluvčí Lukáš Humpl.

Dva mladíci se sluchátky v uších šli po kolejích, jeden nestačil uskočit a usmrtil jej vlak

30. listopadu 2021 11:07 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Zcela zbytečnou tragédii na železniční trati Bohumín - Mosty u Jablunkova vyšetřují policisté od pondělního večera 29. listopadu 2021. Dva mladíci šli v kolejišti a poslouchali hudbu ve sluchátkách, jednoho následně srazil osobní vlak a usmrtil jej.

Sypač skončil převrácený na boku v příkopu, vyprostit ho musel hasičský speciál a jeřáb

29. listopadu 2021 8:32 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Hasiči v neděli 28. listopadu 2021 odpoledne zasahovali v v obci Býkov-Láryšov na Bruntálsku. V příkopu a na pravém boku tam skončil sypač. Vyprostit ho musel speciál z Bruntálu a automobilový jeřáb z Opavy.

Kvůli nálezu stokilové pumy byli evakuováni obyvatelé ostravské Plesné. Munice je již zajištěna a lidé se mohli vrátit do svých domovů

20. listopadu 2021 14:17 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Na pozemku rodinného domu v ostravské části Plesná byla nalezena zhruba stokilová puma z 2. světové války. Policie evakuovala obyvatele z okolních domů.

V přístřešku na nákupní vozíky v Karviné byl nalezen mrtvý muž, policie pátrá po jeho totožnosti

19. listopadu 2021 9:05 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté žádají o pomoc veřejnost kvůli ztotožnění zemřelého muže. Tělo bez známek života bylo objeveno v Karviné na parkovišti v přístřešku na nákupní vozíky před obchodním centrem KORSO. Muž zemřel 15. listopadu 2021, zřejmě jde o bezdomovce. Policisté v tuto chvíli zveřejnili jen osobní věci zemřelého, i podle nich by někdo muže mohl ztotožnit.

Recidivista kradl v Ostravě a okolí, po domech se pohyboval se psem, neváhal se vydat pro jízdní kolo do lodžie v 8. patře

18. listopadu 2021 10:21 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

31letý recidivista má na svědomí sérii krádeží v Ostravě a přilehlých obcích. Dopadli ho porubští kriminalisté, kteří muži prokázali vloupání do 11 objektů. Muž se dostal do rodinných domů, garáží, sklepů nebo do balkónů v panelových domech. Podle zjištěných informací kradl především během dne, poškození se často v danou chvíli ve svých domech pohybovali. Muže zachytily kamery, na jednom ze záznamů se v domě pohyboval se psem.

Kontrola cizinecké policie v Ostravě odhalila čtrnáct nelegálních pracovníků

18. listopadu 2021 10:11 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Policie minulý týden provedla kontrolu v Ostravě, která odhalila čtrnáct cizinců bez řádného povolení. Podle policejní mluvčí byla akce zaměřena na odhalování nelegální migrace, na kontrolu dodržování pobytového režimu cizinců, odhalování padělků cestovních dokladů, pátrání po osobách a věcech a v neposlední řadě také na nelegální zaměstnávání.

Pod železničním mostem v Ostravě uvízl vůz a poškodil koleje, vlaky preventivně stály

17. listopadu 2021 13:26 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Samočistící vůz ve středu 17. listopadu 2021 dopoledne uvízl pod jedním ze dvou železničních mostů na ulici Švermova v Ostravě-Mariánských Horách. Kvůli nehodě byl na pět minut preventivně zastaven provoz železniční dopravy, vozidlo totiž strhlo část mostu a nadzvedlo koleje.

Kamion nedobrzdil na semaforu v Návsí a narazil do dalšího, řidič zemřel, policisté hledají svědky nehody

15. listopadu 2021 17:48 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté vyšetřují tragickou dopravní nehodu, která se stala v pondělí 15. listopadu 2021 krátce po 14. hodině na silnici I/11 v obci Návsí. Na místě probíhá oprava silnice a dopravu řídí semafor. Na červené světlo zareagoval řidič kamionu, který zastavil, vzápětí do něj zezadu narazil jiný kamion, jehož řidič zemřel.

Hasiči zasahovali u požáru v průmyslovém areálu v Ostravě-Kunčicích, před ohněm ochránili sousedící halu

15. listopadu 2021 13:23 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Šest hasičských jednotek v pondělí 15. listopadu 2021 dopoledne zasahovalo v průmyslovém areálu v Ostravě-Kunčicích. Na místě hořel vysokozdvižný vozík, několik vraků vozidel, pneumatiky, hořlavé kapaliny a kovový přístřešek. Podle mluvčího hasičů Petra Kůdely, který o zásahu informoval, nikdo nebyl zraněn.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více