Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

V tošovickém Heiparku se utopil sedmiletý chlapec, tělo nalezli potápěči během intenzivní pátrací akce

12. srpna 2021 18:27 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Sedmiletý chlapec zemřel ve čtvrtek 12. srpna 2021 během koupání v tošovickém Heiparku. Po dítěti pátraly zhruba tři desítky policistů poté, co bylo nahlášeno jeho zmizení. Nádrž v areálu Heipark nedaleko Oder na Novojičínsku je v teplých měsících oblíbeným místem pro koupání. Tamní vodní plochu nehlídá plavčík.

Tragická dopravní nehoda v Porubě. 25letý řidič srazil chodce, muž následkům zranění podlehl na místě

1. srpna 2021 9:59 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Policisté vyšetřují tragický střet osobního auta a chodce v Ostravě-Porubě. 25letý muž z Ostravy ve vozidle BMW 640D srazil v pátek 30. července před 23. hodinou 30letého muže, který přecházel silnici. Chodec nehodu nepřežil, zemřel na místě. O události informoval policejní mluvčí René Černohorský.

Tříměsíční kojenec zůstal nešťastnou náhodou zamčený v rozpáleném autě, mamince pomohli policisté

30. července 2021 11:41 | Opava | Lukáš Zavadil

Dvacet minut po desáté hodině dopolední 29. července 2021 zasahovala policejní autohlídka na ulici Stojanova v Opavě. Policisté byli vysláni k zaparkovanému vozu, ve kterém se nachází malé dítě a nejdou mu otevřít dveře.

VIDEO: 35letý zdrogovaný řidič ujížděl na skútru, projel i zátaras a na policisty nebezpečně najížděl

30. července 2021 8:43 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Policisté mají za sebou další nebezpečnou honičku, která skončila havárií ujíždějícího muže na skútru. Obešla se ale bez zranění. Mužům zákona odmítal zastavit 35letý muž pod vlivem návykových látek. Upozornil na sebe stylem jízdy.

Mezi Frýdkem-Místkem a Pstružím začne v pondělí 2. srpna oprava silnice I/56, provoz zůstane zachován bez nutnosti objíždky

30. července 2021 8:16 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V pondělí 2. srpna začne oprava silnice I/56 mezi Frýdkem-Místkem a Pstružím. Na práce řidiče už od neděle upozorní nové dopravní značení. Rekonstrukce si vyžádá 125,7 milionů korun bez DPH.

LÉTA BĚŽÍ: Začala revitalizace Domova Březiny v Petřvaldu

29. července 2021 14:36 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Historický okamžik - i takto popisují obyvatelé nebo zaměstnanci Domova Březiny v Petřvaldu demolici, která s následnou stavbou změní zcela zastaralý domov na moderní komunitní bydlení. Natáčeli jsme u symbolického předání stavby.

DOPRAVNÍ REVUE: Probíhá rekonstrukce mostu přes Odru v Ostravě

29. července 2021 14:28 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Před několika dny začala oprava mostů přes Odru na Opavské ulici v Ostravě. Jde o kompletní rekonstrukci dalšího úseku silnice a mostů, který navazuje na Svinovské mosty. Provoz byl v obou směrech sveden do jednoho jízdního pruhu.

U Frýdlantu nad Ostravicí havarovalo ultralehké letadlo, z hořícího stroje pilota vytáhl svědek události

29. července 2021 11:47 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Nedaleko letiště ve Frýdlantu nad Ostravicí havarovalo ultralehké letadlo. Svědkové uvedli, že slyšeli, jak stroji vynechával motor. Na místě zasahují složky IZS. Stroj po pádu začal hořet. Pilota (ročník 1955) vytáhli svědci.

Hasiči zasahovali u nočního požáru výrobní linky a střechy haly, škoda za 200 milionů korun

29. července 2021 8:47 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Požár výrobní linky a střechy výrobní haly zaměstnal v noci na čtvrtek 29. července jedenáct jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů v Břidličné na Bruntálsku. Podle mluvčího HZS MSK Petra Kůdely, který o události informoval, se zásah obešel bez zranění, ale s předběžně odhadovanou škodou 200 milionů korun. Hasiči uchránili před ohněm další přilehlé výrobní haly.

Starší muž se začal topit na koupališti v Porubě, pomoc mu poskytli svědci a záchranáři, po masáži srdce se probral

28. července 2021 22:19 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ostravští záchranáři ve středu 28. července zasahovali u případu tonoucího staršího muže na letním koupališti v Porubě. Muž se podle svědků začal náhle topit, pomoc mu poskytli lidé, kteří jej vytáhli z vody. O události informoval mluvčí ZZS MSK Ladislav Lang.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více