Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Automobilová honička v Orlové. Muž se zákazem řízení policii neujel, měl už být za mřížemi a přiznal, že je na pervitinu

27. srpna 2021 11:40 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Banální silniční kontrolou začalo pronásledování řidiče, který, jak se později ukázalo, měl nastoupit do vězení. Za volantem nezastavil policistům a s vozem VW Golf začal ujíždět. Později také vyšlo najevo, že řídil i přesto, že má vyslovený zákaz řízení, navíc jel ve vozu, který užíval neoprávněně.

Mám žízeň a přišel jsem se napít vody, říkal zloděj majitelům vykradených domů a bytů. 34letý muž kradl, co se dalo

27. srpna 2021 8:40 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Vloupání do bytů v panelových domech nebo v rodinných domcích v Ostravě má nejméně od poloviny června tohoto roku na svědomí 34letý recidivista. Policistům se ho podařilo dopadnou i díky všímavému člověku, který jej natočil, když před jeho zraky skákal z okna místnosti, kterou předtím vykradl. Zloděj v té době nic netušil, naskočil na kolo a odjel.

Hasiči na Opavsku odchytávali klokana a mladé býky, kteří se pohybovali v kolejišti

26. srpna 2021 10:04 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Moravskoslezští hasiči mají za sebou dva nezvyklé zásahy. V pondělí 23. 8. 2021 odchytávali klokaního samce, který utekl z výběhu Dětského ranče v Hlučíně. Ve středu 25. 8. 2021 pak zajistili bezpečný odchyt mladých býků, kteří ohrožovali provoz na železniční trati mezi stanicemi Háj ve Slezsku a Děhylov. Podle mluvčího HZS MSK Petra Kůdely musela být kvůli této události dočasně snížena rychlost projíždějících vlakových souprav.

PÁTRÁNÍ: Policisté hledají 75letou seniorku z Ostravy, může být v přímém ohrožení života a zdraví

25. srpna 2021 15:18 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

AKTUALIZACE: Policejní mluvčí Eva Michalíková v pátek 27. 8. oznámila, že seniorka je již nalezena a je v pořádku. Pátrání již není aktuální.

VIDEO: Loupež za bílého dne v Ostravě-Porubě, recidivista si oběť vyhlédl v tramvaji, on i další lupiči skončili ve vazbě

25. srpna 2021 10:22 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Sérií loupežných přepadení se v minulých dnech zabývali kriminalisté z Ostravy-Poruby. Všechny případy se staly během letních dnů a podařilo se je objasnit díky osobní znalosti a operativní činnosti policistů. Záznam jedné z loupeží, která se stala za bílého dne, policisté zveřejnili.

VIDEO: Policie pátrá po pachateli, který v centru Ostravy na staveništi kradl měděné kabely a další materiál

24. srpna 2021 9:40 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Policisté pátrají po pachateli, který v centru Ostravy dvakrát v jednom týdnu překonal mobilní oplocení a vnikl do prostoru staveniště. Poté odcizil stavební materiál a měděné kabely. Policisté zveřejnili videozáznam, na kterém je zachycen mladý muž. Nebylo upřesněno, zda se jedná o pachatele, vše tomu ale nasvědčuje.

Kvůli klimatickým změnám se na Ostravsku usadila kobylka kuželohlavá, potvrdil to pětiletý výzkum odborníků

24. srpna 2021 9:14 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Kobylka kuželohlavá rozsáhle expandovala na Ostravsku vlivem klimatické změny. Prokázali to biologové Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity (PřF OU) během pětiletého výzkumu, do kterého se zapojili i amatérští pozorovatelé z řad veřejnosti.

Mezi Bohumínem a Dolní Lutyní havaroval tahač s návěsem, řidič je v ohrožení života v nemocnici

24. srpna 2021 8:53 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na silnici I/67 mezi Bohumínem a Dolní Lutyní v pondělí podvečer havaroval tahač s návěsem. O nehodě informovala mluvčí PČR Zlatuše Viačková s tím, že dvaapadesátiletý řidič leží v nemocnici v ohrožení života.

Muž tlačil kradený skútr po chodníku, strážníkům tvrdil, že stroj koupil od neznámého člověka

23. srpna 2021 10:54 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Zvláštní chování muže, který u vlakového nádraží Ostrava-střed tlačil skútr, zaujalo ve čtvrtek strážníky ostravské městské policie. Brzy se ukázalo, že jde o kradený motocykl s kradenou poznávací značkou. Muž uvedl, že skútr koupil od neznámého člověka.

Požár plynového potrubí ve Vrbně pod Pradědem, hasiči evakuovali 41 lidí

18. srpna 2021 14:41 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Hasiči od středeční 11. hodiny zasahovali u požáru plynového potrubí ve Vrbně pod Pradědem. O zásahu informoval mluvčí HZS MSK Petr Kůdela s tím, že potrubí bylo poškozeno při výkopových pracích. Evakuováno muselo být 41 lidí z blízkého okolí. Nikdo nebyl zraněn.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více