Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Zásahová jednotka v Čeladné, psychicky nemocný muž tam vyhrožoval použitím zbraně

18. srpna 2021 13:39 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté zasahovali v sobotu 14. srpna 2021 před polednem v Čeladné. Podle policejní mluvčí tam zřejmě psychicky nemocný muž vyhrožoval použitím střelné zbraně, proto byla na místo přivolána krajská zásahová služba, která jej zadržela.

Cyklista se srazil s bruslařkou u Olešné, z místa nehody odjel a pátrá po něm policie

17. srpna 2021 10:49 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

AKTUALIZACE: Policisté již znají identitu muže, pátrání není aktuální. Dopravní policisté pátrali po muži, který se na kole srazil s bruslařkou nedaleko restaurace Rybářská bašta Olešná. O nehodě informovala mluvčí PČR Zlatuše Viačková s tím, že se stala v sobotu 14. srpna okolo druhé hodiny odpolední a skončila zraněním bruslařky.

Na cyklistu spadl dvacetimetrový strom, v bezvědomí jej vyprošťovali hasiči

17. srpna 2021 9:48 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dvacet metrů vysoký listnatý strom spadl v pondělí 16. srpna 2021 odpoledne na projíždějícího cyklistu na okraji Vrbna pod Pradědem na Bruntálsku. Nehoda se stala nedaleko tamního Zámeckého potoka. Šlo o muže středního věku, který po kolizi skončil v bezvědomí. Strom na něj spadl zřejmě po větrném poryvu, při jízdě po silnici ve směru na Pustou Rudnou.

24tunový návěs se za jízdy utrhl z tahače na frekventované silnici v Ostravě, hasiči museli povolat silný jeřáb

16. srpna 2021 14:39 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

U neobvyklé nehody v pondělí dopoledne zasahovaly dvě jednotky hasičů na Opavské ulici v Ostravě-Porubě. Na úrovni s Třebovicemi se z jedoucího tahače Mercedes utrhl návěs s 24 tunami betonových stavebních překladů a zůstal stát na pravém okraji silnice za křižovatkou Opavské s Martinovskou ulicí ve směru na Svinov. O zásahu informoval mluvčí HZS MSK Petr Kůdela.

Muž uklouzl a spadl ze srázu u Vysutého vodopádu v Beskydech, na místo letěl vrtulník záchranářů

15. srpna 2021 16:56 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Devětadvacetiletý muž v těžko přístupném terénu u Vysutého vodopádu na Frýdecko-Místecku uklouzl a spadl ze srázu. Incident se stal v neděli 15. srpna 2021 v jedenáct hodin dopoledne. Na pomoc zraněnému vyrazili záchranáři ZZS MSK a také členové Horské služby. Na místo vzlétl i vrtulník LZS Ostrava. O zásahu informoval mluvčí ZZS MSK Ladislav Lang.

Požár lisu na slámu ve Staré Bělé způsobil škodu za 150 tisíc, na místě zasahovaly tři cisterny hasičů

14. srpna 2021 16:10 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Požár balíku slámy v lisovacím stroji ve Staré Bělé zaměstnal v sobotu 14. srpna 2021 hasiče HZS MSK. Požár byl ohlášen necelou půlhodinu po poledni. O události informoval mluvčí HZS MSK Jakub Kozák.

Seniorka doma upadla na podlahu a nemohla se zvednout, syn jí na dálku zavolal na pomoc strážníky

14. srpna 2021 14:03 | Opava | Lukáš Zavadil

Seniorce, která ve svém bytě upadla na zem a nemohla se zvednout, pomohli v pátek 13. srpna 2021 strážníci Městské policie Opava a také profesionální hasiči. Informaci o ženě předal strážníkům na lince 156 její syn, který byl v té době v Olomouci. Řekl, že mu volala sousedka s tím, že maminka upadla na zem a byt je uzamčený. O zásahu informovali na svém facebooku strážníci MP Opava.

VIDEO: Exploze v přímém přenosu! Policisté se stali svědky výbuchu pneumatiky kamionu

13. srpna 2021 17:11 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté Dopravního inspektorátu Karviná se v pátek odpoledne stali svědky exploze pneumatiky projíždějícího kamionu. Nehoda se stala krátce po 14. hodině na hlavním tahu mezi Ostravou a Karvinou, poblíž restaurace Valachovec v Petřvaldu. Incident zaznamenala palubní kamera služebního auta, ve kterém dopravní policisté prováděli dohled v dopravní špičce.

Muž kradl v chatkách v porubské zahrádkářské kolonii, policisté ho dopadli s bazénovou filtrací v rukou

13. srpna 2021 10:08 | Ostrava-Poruba | Lukáš Zavadil

Policisté dopadli 40letého muže, který má na svědomí sérii vloupání v zahrádkářské kolonii v Ostravě-Porubě. Z oblasti odnášel vše, co se dalo zpeněžit. Pachatel byl dopaden poté, co jej zahlédl muž po jedné z krádeží a vše nahlásil policistům.

Tři zranění lidé, zaklíněná osoba v autě. Noční nehoda na D1 uzavřela dálnici na Polsko

13. srpna 2021 9:39 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Nehoda dvou osobních automobilů v pátek 13. srpna v noci uzavřela provoz na dálnici D1 u Bohumína ve směru na Polsko. Hasiči museli vyprostit jednu zaklíněnou osobu, celkem se zranili tři lidé. O zásahu informoval mluvčí HZS MSK Lukáš Popp.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více