Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

VIDEO: Silně opilý muž v Ostravě-Zábřehu manipuloval se zbraní, padl i výstřel

7. září 2021 10:20 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ostravští strážníci společně s policisty zasahovali v Ostravě-Zábřehu kvůli silně opilému muži. Ten v rukou manipuloval s 9mm plynovou pistolí, která poté i nečekaně vystřelila, to vše na veřejně přístupném místě. Video z kamerového systému zveřejnila Městská policie Ostrava.

Padesátiletý muž propadl střechou haly v Hněvošicích na Opavsku, pád nepřežil

6. září 2021 22:26 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

U tragického pádu z výšky zasahovali v pondělí 6. září dopoledne zdravotničtí záchranáři. V Hněvošicích na Opavsku propadl střechou haly zemědělského družstva padesátiletý muž. Na místo vzlétl také vrtulník záchranářů.

Ostravští strážníci vyrazili do ulic sbírat infekční materiál, za víkend našli 230 injekčních stříkaček a jehel

6. září 2021 10:33 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ostravští strážníci o víkendu čistili město od infekčního materiálu. Zaměřili se na použité injekční stříkačky a jehly. Podle mluvčího Jindřicha Machů se podařilo najít 230 stříkaček a jehel, které tak zmizely z ostravských ulic. Šlo o preventivní akci, strážníci sbírají infekční materiál, který může ohrozit především děti nebo domácí zvířata, celý rok.

Noční požár v Orlové-Lutyni, hasiči během zásahu objevili tělo mrtvé ženy

5. září 2021 11:35 | Orlová | Lukáš Zavadil

V noci ze soboty na neděli 5. září 2021 hasiči zasahovali u tragického požáru bytu v Orlové-Lutyni. O události informoval mluvčí HZS MSK Petr Kůdela s tím, že v bytovém domě zasahovaly tři jednotky hasičů.

LÉTA BĚŽÍ: Krajské sportovní hry seniorů v Kopřivnici

3. září 2021 14:39 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

2. září proběhly v Kopřivnici, v tamní hale Základní školy Emila Zátopka z června přeložené krajské sportovní hry seniorů. Přihlásilo se 272 účastníků, tedy 68 družstev.

Požár seníku ve Lhotce na Frýdecko-Místecku, zasahovalo osm jednotek hasičů, škoda za 2 miliony korun

29. srpna 2021 0:32 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Škodu za dva miliony korun způsobil večerní požár seníku ve Lhotce na Frýdecko-Místecku. Na místě zasahovalo osm profesionálních i dobrovolných hasičských jednotek z Frýdku-Místku, Nošovic a okolí. Zasažen byl seník o půdorysu přibližně 20x60 metrů.

Ve stanici Ostrava-Stodolní proud z troleje zasáhl mladého muže, záchranáři ho museli defibrilovat

28. srpna 2021 21:25 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Proud z troleje ve vlakové stanici Ostrava-Stodolní vážně zranil čtyřiadvacetiletého muže. Posádky zdravotníků na místo vyrazily před třináctou hodinou v sobotu 28. srpna 2021. O události informoval mluvčí ZZS MSK Lukáš Humpl.

Policejní manévry v Havířově, nebezpečný muž se před zatčením zamkl v chatce a vyhrožoval výbušninou

27. srpna 2021 15:39 | Havířov | Lukáš Zavadil

Policisté spolu se zásahovou jednotkou v pátek odpoledne zasahovali v chatové osadě na Orlovské ulici v Havířově. Měli zde zadržet podezřelou osobu, která nenastoupila do výkonu trestu a je podezřelá ze spáchání dalších trestných činů. Muž se ale po příjezdu policistů uzamkl do chatky.

Devadesátiletá seniorka špatně odbočila na dálnici, otočila se a zpět jela v protisměru. Policistům řekla, že zpanikařila

27. srpna 2021 13:55 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Devadesátiletá seniorka za volantem se otočila do protisměru na dálnici D1 ve směru na Ostravu. Podle svých slov špatně odbočila a proto se vrátila zpět v odstavném pruhu. Dálniční policisté při první kontrole, na kterou byli přivoláni, neobjevili žádné vozidlo, následně ale byli znovu informováni, že auto, které odpovídá prvotnímu popisu, stojí na sjezdu z dálnice.

LÉTA BĚŽÍ: Ostravští strážníci stále instalují Senior linky

27. srpna 2021 12:53 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Bezpečnost seniorů a jak se o ni starají strážníci Městské policie Ostrava, to je téma reportáže, která byla odvysílána v pořadu Léta běží.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více