Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Složky IZS cvičily likvidaci úniku amoniaku v ostravské chemičce BorsodChem MCHZ

23. září 2021 10:46 | Ostrava-Mariánské hory | Lukáš Zavadil

Více než pět desítek hasičů, policisté, strážníci a další složky IZS se ve středu dopoledne zapojily do taktického cvičení v ostravské chemičce BorsodChem MCHZ. Hasiči simulovali únik amoniaku z poškozené železniční cisterny. Podle mluvčího HZS MSK bylo cvičení také součástí prověřování vnějšího havarijního plánu chemičky. O havárii bylo systémem AMDS informováno pět desítek okolních subjektů, firem, škol, úřadů, hlavně ve čtvrti Mariánské Hory.

Seniorka se vážně zranila při práci s řetězovou pilou, na ruce si přeřízla tepnu a silně krvácela

22. září 2021 10:08 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na pomoc sedmašedesátileté ženě, která pracovala s řetězovou pilou a zranila se, museli v úterý 21. září vyrazit záchranáři na Morávku na Frýdecko-Místecku. Žena se vážně zranila na ruce a silně tepenně krvácela. Podle mluvčího záchranářů utrpěla velkou, život ohrožující krevní ztrátu.

Policisté zadrželi muže, který vyhrožoval střelbou v Ostravě, lidem nebezpečí nehrozí

21. září 2021 16:08 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Policistům se v úterý 21. září 2021 v odpoledních hodinách podařilo zadržet muže, který nebezpečně vyhrožoval. Podle informací TV Polar se jednalo o výhružky ublížení na zdraví lidem střelnou zbraní. Na sociálních sítích se během pátrání policistů objevilo několik dezinformací.

Havárie vodovodního potrubí v Moravské Ostravě, na místě se rozlilo velké množství vody

21. září 2021 11:43 | Ostrava-Centrum | Lukáš Zavadil

Velké množství vody, připomínající povodeň, zalilo v úterý 21. září 2021 ráno ulici Sadová v Moravské Ostravě. Jde o havárii litinového potrubí a následný rozsáhlý únik vody. Situaci na místě řeší pracovníci společnosti Ostravské vodárny a kanalizace, informaci o havárii potvrdila její mluvčí Radka Vanková.

Opravovaný most mezi Petřkovicemi a Přívozem je částečně zprůjezdněn, rekonstrukce by mohla být hotová už na konci října

21. září 2021 9:06 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Krajský úřad vydal rozhodnutí o nočním zprůjezdnění mostu mezi Petřkovicemi a Přívozem, který prochází opravou. Podle náměstka hejtmana Radka Podstawky mohou řidiči osobních aut s okamžitou platností most využívat mezi 19. hodinou a 5. hodinou ranní, tedy v době, kdy se na opravě mostu nepracuje.

VIDEO: Pokus o sebevraždu? Muž skočil na kapotu rozjetého auta, pátrá po něm policie

20. září 2021 9:35 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Policisté z obvodního oddělení Ostrava-Zábřeh pátrají po muži, který koncem srpna skočil na kapotu projíždějícího automobilu. Hrozí mu obvinění z výtržnictví a poškození cizí věci. Muž se po střetu z místa zvedl a odešel.

V lomu u Svobodných Heřmanic zahynul starší potápěč, při ponoru ztratil kontakt s kolegy

20. září 2021 8:38 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Jedenašedesátiletý potápěč v neděli 19. září 2021 zahynul na Bruntálsku při potápění v lomu u Svobodných Heřmanic. O úmrtí informoval mluvčí ZZS MSK Lukáš Humpl. Muž se potápěl se svými kolegy, ti s ním ale v průběhu ponoru ztratili kontakt a následně jej nalezli ve vodě bez známek života.

LÉTA BĚŽÍ: Odbojář Ludvík Šablatura oslavil 97. narozeniny

16. září 2021 13:48 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ludvík Šablatura - válečný veterán a odbojář. Před nedávnem oslavil své 97. narozeniny. Narodil se v srpnu roku 1924 v beskydských Trojanovicích-Bystrém. Teď je klientem Domova Hortenzie ve Frenštátu pod Radhoštěm, kde proběhla oslava.

LÉTA BĚŽÍ: Dny rodin propagují náhradní rodinnou péči v MSK

16. září 2021 13:40 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V Moravskoslezském kraji probíhají Dny rodin. Série tří akcí začala 5. září na hradě Sovinec a pokračovala 12. září na zámku ve Frýdku-Místku, kde získali ocenění nejlepší pěstouni. Poslední zastávkou bude 19. září Zámek Kunín.

51letý motorkář nepřežil srážku s osobním vozem na Bruntálsku, vrtulník byl při cestě na místo odvolán

12. září 2021 9:37 | Bruntál | Lukáš Zavadil

Jedenapadesátiletý motorkář v sobotu 11. září 2021 nepřežil dopravní nehodu na silnici I/11 poblíž obce Václavov u Bruntálu. U nehody, která se stala v před 18. hodinou, zasahovaly složky IZS, na místo také vzlétl vrtulník LZS, který byl ale později odvolán.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více