Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Auto "zaparkovalo" ve výloze obchodu v Ostravě-Zábřehu, vůz museli vytáhnout hasiči

11. září 2021 18:07 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

V Ostravě-Zábřehu v sobotu dopoledne havarovalo osobní auto, které najelo do výlohy obchodu na ulici Hulvácká. Řidiči vyvázl bez zranění, stejně jako svědci nárazu. Na místě zasahovali hasiči a policisté.

Nový návrh mrakodrapu u Nové Karoliny v Ostravě. Podívejte se, jak bude vypadat nejvyšší budova v Česku

11. září 2021 9:28 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ostravští zastupitelé budou na svém jednání ve středu 15. září 2021 řešit nový návrh mrakodrapu, který má vyrůst na pozemku bývalé koksovny Karolina. Oznámila to společnost RT TORAX, která je investorem stavby. Podle firmy jde o nový návrh architektury, který vznikl v návaznosti na vyhodnocení geologického průzkumu.

Tři zranění po střetu motocyklu a osobního auta v Opavě-Jaktaři, na místo byl povolán i záchranářský vrtulník

11. září 2021 9:02 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

U vážné dopravní nehody v Opavě zasahovaly v pátek 10. září týmy ZZS MSK. V Jaktaři se okolo 17. hodiny srazil motocykl s osobním vozidlem. O zásahu informoval mluvčí ZZS MSK Lukáš Humpl s tím, že na místo události vyrazily dvě pozemní posádky a vrtulník LZS Ostrava.

71letý muž na motorce narazil do auta před ním, po pádu ho usmrtilo nákladní auto v protisměru

9. září 2021 21:46 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté vyšetřují smrtelnou nehodu motocyklisty, který zemřel ve čtvrtek 9. září 2021 u obce Bílá v Beskydech. Nehoda se stala na silnici I/56 po 16. hodině odpolední. Informaci potvrdil policejní mluvčí René Černohorský.

V Ostravě-Porubě byla nalezena nevybuchlá stokilová letadlová puma z 2. světové války, po rozsáhlé evakuaci ji zneškodnili policejní pyrotechnici

9. září 2021 14:20 | Ostrava-Poruba | Lukáš Zavadil

V Ostravě-Porubě byla na ulici V Zahradách nalezena nevybuchlá munice. Jde o stokilogramovou leteckou pumu z 2. světové války. Na místo zamířila pyrotechnická služba policie. Kvůli nálezu začala evakuace okolních ulic a budov.

Recidivista se balkonem vloupal do přízemního bytu, jeho nájemníci ho začali pronásledovat

9. září 2021 11:06 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Airsoftovou zbraň se zásobníkem i s náboji odzcizil zloděj, který se balkónem vloupal do přízemního bytu ve Frýdku-Místku. Pachatele ale překvapila reakce nájemníků bytu. Ve chvíli, kdy zbraň bral, vstoupil do pokoje muž, který ihned zavolal své dva syny. Začala honička v ulicích města. Pachatel totiž mezi tím i se zbraní seskočil z balkónu a dal se na útěk.

Silný požár zachvátil rozestavěný rekreační objekt na Bruntálsku, škoda přesáhne 10 milionů korun

9. září 2021 10:51 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

U požáru rozestavěného třípodlažního rekreačního objektu ve Václavově u Bruntálu, v místní části Horní Václavov, zasahovalo v noci na čtvrtek 9. září 2021 šest jednotek hasičů. O zásahu informoval mluvčí HZS MSK Petr Kůdela s tím, že předběžná odhadovaná škoda zřejmě přesáhne hranici 10 milionů korun. Nikdo nebyl zraněn.

Starší muž se zřítil z pětimetrového srázu v lese u Jablunkova, zdravotníci ho do nemocnice přepravili v kritickém stavu

9. září 2021 8:07 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V lese poblíž Jablunkova se ze zhruba pětimetrového srázu zřítil pětašedesátiletý muž. Nalezli jej svědci, kteří ihned začali s resuscitací a přivolali záchranáře. O události informoval mluvčí ZZS MSK Lukáš Humpl s tím, že operační středisko se o zraněném muži dozvědělo ve středu 8. září před šestnáctou hodinou. Na místo zamířil kromě týmu rychlé zdravotnické pomoci také vrtulník LZS Ostrava.

V Jablunkově spadl senior při práci na žebříku, s vážným zraněním ho do nemocnice transportoval vrtulník

7. září 2021 22:47 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V Jablunkově v úterý 7. září spadl z výšky dvaašedesátiletý muž. U vážného úrazu zasahovala posádka rychlé zdravotnické pomoci. Na místo vyrazil i vrtulník letecké záchranné služby z Ostravy.

Tragédie v areálu Třineckých železáren, nákladní auto tam usmrtilo 53letého muže

7. září 2021 10:56 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Nákladní vozidlo srazilo v pondělí 6. září třiapadesátiletého muže v areálu Třineckých železáren. Krajské operační středisko ZZS se o nehodě dozvědělo před jedenáctou hodinou. Na pomoc ihned vyrazil tým rychlé lékařské pomoci, na místě zasahovali i podnikoví hasiči. Veškerá snaha o pomoc ale byla marná.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více