Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Čtyřicetiletý motorkář havaroval v kolejišti tramvají v Ostravě-Porubě, velmi vážně se zranil

5. října 2021 13:58 | Ostrava-Poruba | Lukáš Zavadil

V Ostravě-Porubě v pondělí 4. října 2021 odpoledne havaroval čtyřicetiletý motorkář. Muž zřejmě nezvládl řízení a se svým strojem havaroval v kolejišti tramvají. Způsobil si vážná zranění, podle mluvčího záchranářů mimo jiné i ztrátové poranění dolní končetiny.

Masivní únik nafty po nehodě dvou kamionů u Oldřichovic, jeden řidič se zranil

5. října 2021 7:33 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Vážná dopravní nehoda zaměstnala v pondělí 4. října 2021 odpoledne hasiče na silnici I/11 u Oldřichovic, ve směru od Jablunkova do Stříteže. Havarovaly tam dva kamiony. Na místě masivně unikala nafta.

Záchranářský vrtulník v pondělí dvakrát zamířil do Starých Hamrů, zranil se tam motorkář a muž v lese

4. října 2021 23:17 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dva zásahy v oblasti Starých Hamrů v Beskydech mají za sebou letečtí záchranáři v průběhu pondělního odpoledne. O dvou případech informoval mluvčí ZZS MSK Lukáš Humpl. Záchranáři nejprve zasahovali u zraněného motocyklisty a poté pomáhali muži s úrazem v lese.

Únik kyseliny chlorovodíkové z poškozené cisterny, hasiči museli evakuovat 50 obyvatel novojičínských Bludovic

4. října 2021 22:58 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Celkem padesát osob bylo evakuováno kvůli úniku kyseliny chlorovodíkové z poškozené cisterny v místní části Nového Jičína - Bludovicích. Veškerá opatření, včetně uzavření silnice I/57 v obou směrech, způsobila závada na cisterně kamionu, který chemikálii převážel. Podle mluvčího hasičů MSK Jakuba Kozáka město zřídilo evakuační středisko. Následky úniku jsou již zlikvidovány, silnice je plně průjezdná.

Rodinná hádka skončila tragédií, 40letý opilý muž zabil svého o pět let mladšího příbuzného

4. října 2021 18:23 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Až šestnáct let za těžké ublížení na zdraví hrozí 40letému muži, který na konci září v Moravské Ostravě napadl svého o pět let mladšího rodinného příslušníka. Starší muž mu způsobil zranění, kterému jeho příbuzný na místě podlehl. O tragické události informovala v pondělí 4. října 2021 mluvčí moravskoslezských policistů Pavla Jiroušková.

GALERIE: Jak by mohly vypadat Jánské Koupele? Nový majitel chce zdevastované místo obnovit

26. září 2021 11:26 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Vrátit život do unikátních Jánských Koupelí, to je cíl současného majitele téměř třicet let chátrajícího areálu s lázeňskou historií, sahající až do 17. století. Společnost Bad Johannisbrunn, která stojí za plánovaným projektem revitalizace, zveřejnila část studie s vizualizacemi.

V Novém Jičíně od roku 2022 nebude jezdit baby a senior taxi, radnice službu ruší, byla nevyužívaná a drahá

24. září 2021 13:12 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Baby a senior taxi v Novém Jičíně skončí k 31. prosinci roku 2021, oznámila to tamní radnice. Vedení města už dříve upozorňovalo, že služba je dlouhodobě málo využívaná a nehospodárná. Určená byla seniorům starším 65 let, hendikepovaným s průkazem ZTP nebo ZTP/P a dětem do čtyř let věku s doprovodem.

VIDEO: Poznáte lidi na videu? Hledá je policie jako možné svědky mravnostního deliktu v ostravském parku

24. září 2021 8:11 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ostravští policisté zveřejnili pátrání a obracejí se na veřejnost s prosbou o ztotožnění možných svědků mravnostního deliktu, který se měl odehrát v parku nedaleko ulice Poděbradova v centru Ostravy. Policisté zatím nemohou být konkrétní, proto není zřejmé, co přesně se v parku stalo.

Dálkový autobus sjel z dálnice u obce Vražné na Novojičínsku, v havarovaném vozidle se zranilo 9 lidí

23. září 2021 16:16 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na 318. kilometru dálnice D1 ve čtvrtek ráno havaroval autobus dálkové mezinárodní dopravy, který jel ve směru na Ostravu. Nehoda se stala u obce Vražné, informovala policejní mluvčí Zlatuše Viačková. Zranilo se 9 lidí, kteří museli být převezeni do nemocnice. Podle mluvčí byla zranění lehčího rázu. Šlo o autobus společnosti FlixBus s cizí poznávací značkou.

Koupaliště ve Studénce poškodil čtrnáctiletý chlapec, na dně biotopu rozebral dlažbu

23. září 2021 14:26 | Studénka | Lukáš Zavadil

Policisté oznámili, že poškození přírodního koupaliště ve Studénce má na svědomí 14letý hoch, který v červenci na dně bazénu přeházel hromadu kachlí. Přírodní biotop musel být kvůli bezpečnosti uzavřen. Situaci tehdy musel vyřešili potápěči, kteří dlaždice provizorně poskládali tak, aby se o ně nikdo nezranil.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více