Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Hromadná rvačka mladých lidí v Karviné u lesoparku Dubina, někteří měli v rukou zbraně, konflikt řeší policie

25. dubna 2021 19:14 | Karviná | Lukáš Zavadil

V Karviné se v neděli odpoledne poblíž lesoparku Dubina porvalo několik desítek mladých lidí. Mluvčí PČR potvrdila, že policisté prověřují získané informace, ale že lidem žádné nebezpečí nehrozí. Svědci tvrdí, že během konfliktu mělo dojít i k použití nože. Policie v neděli ještě neměla informace o zraněných, napadení se totiž rozutekli. V pondělí ale informovala, že v nemocnici nakonec skončili minimálně 3 mladí lidé.

V Opavě našli u řeky tělo mrtvého muže. Případ vyšetřuje policie, pravděpodobně jde o sebevraždu

25. dubna 2021 15:10 | Opava | Lukáš Zavadil

Na místě u silničního výjezdu z Opavy na Ostravu, nedaleko obchodní centra Globus, bylo v neděli po poledni u řeky nalezeno tělo muže bez známek života. Na místo zamířily složky IZS, muži už ale nedokázali pomoct.

Noční požár v karvinském bytě, během průzkumu našli hasiči mrtvou seniorku

25. dubna 2021 8:27 | Karviná | Lukáš Zavadil

Hasiči v noci na neděli 25. dubna zasahovali u požáru bytu v karvinské části Nové Město. O události se dozvěděli prostřednictvím tísňové linky. Požár byl ohlášen sedm minut po jedné hodině ranní.

Krnovská nemocnice otevře nové očkovací centrum v Břidličné

24. dubna 2021 22:22 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Sdružené zdravotnické zařízení Krnov ve spolupráci s Moravskoslezským krajem a společností AL INVEST Břidličná otevře v úterý 27. dubna nové očkovací centrum. To je umístěno v jedné z hal významného průmyslového podniku.

V pondělí začne oprava sjezdových a nájezdových větví silnic I/48 a I/56 ve Frýdku-Místku

24. dubna 2021 22:05 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ředitelství silnic a dálnic oznámilo, že od pondělí 26. 4. 2021 začne oprava sjezdových a nájezdových větví silnic I/48 a I/56 ve Frýdku-Místku. Rekonstrukce silničních ramp u Tesca bude probíhat postupně po jednotlivých větvích za úplných uzavírek doprovázených objízdnými trasami.

Sčítání lidu 2021 v MSK: Nejvíc elektronických formulářů zatím vyplnili lidé v Horní Lhotě, nejméně v Petrovicích, Ostrava je na 18. místě

24. dubna 2021 20:55 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

3,4 milionu elektronických sčítacích formulářů dosud obdržel Český statistický úřad během Sčítání lidu 2021. V Moravskoslezském kraji se sečetlo přibližně 720 tisíc obyvatel kraje, úřad obdržel přes 360 tisíc elektronických formulářů.

Hasiči zasahovali u požáru výrobní haly s chemikáliemi, evakuovali dvě osoby

23. dubna 2021 14:53 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Devět jednotek hasičů muselo v pátek 23. dubna vyjet k požáru výrobní haly v Ostravě-Radvanicích. Podle mluvčího HZS MSK Petra Kůdely uvnitř hořela velká nádoba s acetonem a nacházely se zde nádoby s chemickými látkami.

GIBS obvinila tři policejní důstojníky z Moravskoslezského kraje, za peníze vynášeli informace

23. dubna 2021 13:23 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Inspektoři Generální inspekce bezpečnostních sborů obvinili 14. dubna 2021 tři policejní důstojníky v činné službě, a to z několika trestných činů v rámci rozsáhlého úniku informací poskytovaných za úplatu. Dva tito muži jsou zařazeni u Národní centrály proti organizovanému zločinu SKPV, expozitura Ostrava a jeden u KŘP Moravskoslezského kraje, Odbor hospodářské kriminality SKPV.

Vykrádal auta v celé Ostravě, kriminalisté nenapravitelného recidivistu po poslední vloupačce nechali poslat do vazby

23. dubna 2021 11:14 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Nenapravitelný recidivista, který vykrádal auta po celé Ostravě, ale nejvíce v Mariánských Horách, byl opět dopaden. 13. dubna 2021 se vloupal do vozidla v Nedbalově ulici v Moravské Ostravě. Dostal se ale do hledáčku policejní hlídky, před kterou utíkal. Následně byl během chvíle zadržen i s ukradenými věcmi.

Dvojice na benzině ukradla elektrický vysoušeč na ruce, muž ho odnesl v tašce

23. dubna 2021 8:32 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ostravští kriminalisté pátrají po "dosud neznámém pachateli", který 26. března 2021 ukradl z toalet benzinové čerpací stanice elektrický vysoušeč na ruce. Pachatele zachytila kamera, na záznamu je jasně vidět, jak dvojice spolupracuje a muž po chvíli vynáší z toalety vysoušeč v batohu.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více