Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Mrazivé video. Šestiletý chlapec vběhl pod auto, náraz ho odhodil několik metrů, řidič neměl šanci zareagovat

10. dubna 2021 10:35 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Naštěstí bez závažného úrazu se obešla zbytečná dopravní nehoda, která se stala ve čtvrtek 8. dubna 2021 dopoledne na ulici Mariánskohorská v centrálním obvodu Ostravy. Šestiletý chlapec se snažil přeběhnout frekventovanou silnici, vběhl ale pod kola osobního auta. Náraz ho odhodil několik metrů na chodník.

LÉTA BĚŽÍ: Sociální pracovnice Marie Karásková získala cenu Gratias

9. dubna 2021 14:40 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Cenu Gratias – sociální pracovník roku 2021, kterou uděluje Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR, letos v kategorii zdravotnická zařízení obdržela Marie Karásková z Fakultní nemocnice Ostrava. Plaketu a pamětní list dostala virtuálně během on-line mezinárodní konference.

Dvě auta havarovala na stejném místě, jen pár metrů od sebe. Oba vozy vyprostil hasičský speciál Bizon

9. dubna 2021 11:07 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Moravskoslezští hasiči během čtvrtečního nepříznivého počasí museli vyjet k více než deseti dopravním nehodám. Oznámil to mluvčí Petr Kůdela s tím, že v jednom případě si hasiči „ušetřili“ cestu. Dvě samostatné nehody se totiž staly jen malý kousek od sebe.

VIDEO: Muž a žena náhodou našli klíče od zaparkovaného auta, vůz ukradli a přes komplice prodali

9. dubna 2021 10:29 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Náhodný nález klíčů osobního auta stál za krádeží a následným prodejem vozu nic netušící ženě. Komplikovaným případem se zabývali kriminalisté 6. oddělení obecné kriminality v Ostravě od poloviny minulého roku. Zloděje a jejich komplice se podařilo usvědčit i díky kamerovým záznamům a pracovníkům STK.

Víkendová uzavírka dálnice D56, ŘSD bude velkoplošně opravovat výtluky

8. dubna 2021 21:20 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Vracející se závady, obnovující se výtluky - to jsou důvody rázného řešení, které zvolilo Ředitelství silnic a dálnic ČR na dálnici D56 mezi Ostravou a Frýdkem-Místkem. Frekventovanou komunikaci čeká víkendová uzavírka a rozsáhlá rekonstrukce vozovky.

Požár motoru naftového autobusu, řidič a jeho kolega se nadýchali kouře

8. dubna 2021 16:00 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

U požáru naftového autobusu zasahovali ve čtvrtek 8. dubna odpoledne hasiči na okraji dopravního terminálu v Hranečníku. Podle hasičů byl vůz prázdný, ale při hašení požáru se řidič a jeho kolega nadýchali kouře.

Recidivista ukradl bundu z budky u ostravské ZOO. Policistům řekl, že měl špatnou náladu

8. dubna 2021 10:29 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Oznámení od ženy, který viděla vloupání do parkovací budky na parkovišti před ZOO, řešili na konci února policisté v Ostravě. Hlídkám na místě pomohl pes Ryky, který muže vypátral. O nezvyklém případu ve čtvrtek 8. dubna informovala policejní mluvčí Eva Michalíková.

Divoké ráno na silnicích v MSK, při sérii nehod se zranilo osm lidí

8. dubna 2021 8:38 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Zdravotníci, hasiči a policisté během čtvrtečního rána 8. dubna zasahovali u série dopravních nehod. Jen během necelé hodiny se stalo šest havárií na Karvinsku, Frýdecko-Místecku a Opavsku. Informoval o tom mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

LÉTA BĚŽÍ: Sociální pracovnice Marie Karásková získala cenu Gratias

7. dubna 2021 21:49 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Cenu Gratias – sociální pracovník roku 2021, kterou uděluje Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR, letos v kategorii zdravotnická zařízení obdržela Marie Karásková z Fakultní nemocnice Ostrava. Plaketu a pamětní list dostala virtuálně během on-line mezinárodní konference.

Policie obvinila 38letého muže z vraždy své matky v Kuníně na Novojičínsku

7. dubna 2021 21:26 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

15 až 20 let ve vězení nebo výjimečný trest hrozí 38letému muži, který v sobotu 3. dubna měl mačetou zavraždit svou matku v Kuníně na Novojičínsku. O obvinění ve středu informovala krajská policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Více