Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Seniorku srazilo auto, osádka ji těžce zraněnou odvezla do nemocnice. Dvojice pak zmizela, aniž by cokoliv nahlásila policii

28. března 2021 16:50 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policie v neděli 28. března vydala výzvu kvůli vážné dopravní nehodě, která se stala v Ostravě-Porubě. Krátce před 13. hodinou odpolední na křižovatce ulic Francouzská a Hlavní třída v Ostravě-Porubě, ve směru k ulici Nad Porubkou, osobní auto srazilo seniorku. Osádka vozu ženu naložila do auta a odvezla do nemocnice. Případ ale neohlásila policii a zmizela.

Dělníka na střeše autoservisu postihly zdravotní potíže, dolů mu pomohli hasiči s automobilovým žebříkem

28. března 2021 13:54 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Se záchranou dělníka, kterého postihly zdravotní potíže a nemohl se dostat ze střechy autoservisu, pomáhali v neděli 28. března ostravští hasiči. O pomoc je požádala Zdravotnická záchranná služba, která už byla na místě.

Kriminalisté obvinili podvodníka, který přetáčel stav tachometrů a auta prodával, některá stočil i o 250.000 kilometrů

25. března 2021 9:54 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté zahájili trestní stíhání 30letého muže, který je podezřelý ze spáchání podvodů. V rámci své živnosti vykupoval a prodával auta, převážně přes internet. Postupně se ale přišlo na to, že jeho vozy mají "přetočený" tachometr.

DOPRAVNÍ REVUE: Další změny v letovém řádu Letiště Ostrava

24. března 2021 21:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Další změny v letovém řádu ostravského letiště v Mošnově. Po dohodě s leteckou společností LOT je ke konci března kvůli světové pandemické situaci pozastavena linka do Varšavy. O termínu obnovení bude letiště s přepravcem jednat v červnu. Stejné opatření se týká i vnitrostátní letů do Prahy, poslední spoj odletí 27. března. Není to poslední změna, posunul se také termín obnovení linky do Londýna - z 30. března na 1. květen.

DOPRAVNÍ REVUE: Stavbaři se opět vrátili na estakádu ve Frýdku-Místku

24. března 2021 20:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Od pondělí 15. března je uzavřen sjezd a nájezd na estakádu u haly Polárka ve Frýdku-Místku. Důvodem je pokračování rekonstrukce severních ramp. MHD už kvůli tomu najela od března na výlukový jízdní řád. Opravy jsou naplánovány do konce letošního roku.

Vynalézavý podvodník falšoval účtenky za vrácené lahve, inkasoval tisíce korun

24. března 2021 19:35 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Kriminalisté obvinili třicetiletého muže, který padělal účtenky vydávané při výkupu vratných lahví. Muž je překládal zaměstnancům prodejen ve Frýdku-Místku, v Karviné a v Ostravě.

Pomyslný pohár trpělivosti přetekl. Starosta nabízí peníze za dopadení gaunerů, kteří sprejují hákové kříže v Bělském lese

24. března 2021 19:00 | Ostrava-Jih | Lukáš Zavadil

V Bělském lese už podruhé v krátké době řádili vandalové. Nacistickými znaky posprejovali naučné cedule u vstupu do lesa z ulice Čujkovova a také cedule označující surikatí stezku, která je určena dětem. Starosta obvodu Ostrava-Jih se proto rozhodl vyhlásit odměnu za pomoc při dopadení pachatele. Podle něj pomyslný pohár trpělivosti přetekl.

Lávku nad stadionem Bazaly a její okolí čeká ohromující proměna. Nebudou chybět ani modré baníkovské sedačky

24. března 2021 11:55 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Lávka nad stadionem Bazaly se dočká nové podoby. Rekonstrukcí projdou i přilehlá veřejná prostranství. Oznámila to radnice obvodu Slezská Ostrava s tím, že netradiční lávka bude zakončena „obrazovým“ rámem, který umožní vytváření panoramatických fotek v pozadí s městem.

V Jeseníkách opět začali hnízdit sokoli, lidé je letos ruší méně díky covidovým omezením

24. března 2021 9:01 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V Jeseníkách začali po jednadvacté hnízdit sokoli. Na toto místo se po dlouhé době vrátili v roce 2001, od té doby tu vyvedli bezmála 300 mláďat a jejich populace posiluje. Informovala o tom Agentura ochrany přírody a krajiny ČR.

Dva pády z výšky v Ostravě. Sedmdesátiletý muž svá zranění nepřežil, další byl předán lékařům v umělém spánku

23. března 2021 13:53 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ke dvěma případům pádů z výšky vyjížděli během pondělí 22. března zdravotníci v Ostravě. Pád z okna nepřežil sedmdesátiletý muž. V život ohrožujícím stavu pak záchranáři krátce po půlnoci předali do péče lékařů devětatřicetiletého muže.

Komerční sdělení více

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.


Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.

NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

Více