Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Polášek

Aktuálně z Nového Jičína 12. 1. 2010

12. ledna 2010 15:17 | Nový Jičín | Michal Polášek

1. Nezaměstnanost je nad 13 procenty
2. Na radnici se opět vítali malí občánci
3. Policie pátrá po podvodníkovi

Auta omezují úklid sněhu, chodce ohrožují rampouchy

12. ledna 2010 15:03 | Nový Jičín | Michal Polášek

Velká sněhová nadílka z uplynulého víkendu zkomplikovala úklid ulic ve městě. Přenosné dopravní značky, které omezují stání aut ve vybraných hodinách kvůli odstranění sněhu, část řidičů nerespektuje. Chodci by si zase měli dát pozor na rampouchy a sněhové převisy. Jejich odstranění musí zajistit majitelé domů.

Povodňový dům přijímá první nájemníky

10. ledna 2010 12:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Senioři, kterým vzala povodeň v Kuníně střechu nad hlavou, už mají kde bydlet. K povodňovým domkům, do kterých se v polovině prosince nastěhovaly především mladší rodiny, přibyl těsně před Vánoci bytový dům u hlavní cesty. Dva ze čtyř bytů už mají své nájemníky, další na ně ještě čekají.

Architekt Vávra: bourat tabačku je škoda

8. ledna 2010 15:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Podle herce, uznávaného architekta a známého televizního popularizátora stavitelství Davida Vávry je škoda, že areál bývalé tabákové továrny zmizí z mapy města Nový Jičín. Přirovnává jej k obdobným průmyslovým stavbám v zahraničí, které po obnově slouží zcela jiným účelům. Na budovy je už ale vydán demoliční výměr.

Změna ředitele nemocnice vyvolala spory

8. ledna 2010 13:30 | Nový Jičín | Michal Polášek

Novojičínskou nemocnicí cloumají vášně. Ve středu odvolala rada kraje stávajícího ředitele a hned jmenovala nového. Důvodem je zadlužení a také špatný výsledek kontroly. Podle bývalého šéfa Radana Gocala se ale problémy nemocnice přeceňují. Primáři, kteří se za něj postavili, zatím výpovědi nepodali.

Sněžení zaměstnalo desítky lidí

7. ledna 2010 0:06 | Nový Jičín | Michal Polášek

Meteorologové se nemýlili. Ve středu ráno a dopoledne připadlo v Moravskoslezském kraji více než 10 centimetrů sněhu. Do ulic města vyrazilo zhruba 60 pracovníků technických služeb a veřejné služby. Policisté zaznamenali několik nehod v souvislosti se sněžením a zhoršenou sjízdností silnic.

Nemocnice bude zřejmě bez ředitele

23. prosince 2009 5:06 | Nový Jičín | Michal Polášek

Novojičínské nemocnici hrozí, že od počátku ledna bude bez ředitele. Na odvolání jejího dosavadního šéfa údajně tlačí vedení společnosti Agel, se kterou nemocnice provozuje Onkologické centrum. Důvodem mají být nesplacené dluhy ve výši několika desítek milionů korun. Do sporu chce zasáhnout i novojičínská radnice.

Zastupitelé potvrdili nesouhlas s likvidací trati

21. prosince 2009 7:34 | Nový Jičín | Michal Polášek

Povodní těžce poničená železniční trať do Hostašovic se nakonec možná přece jen obnoví. Zatímco ještě na podzim se mluvilo o cyklostezce v trase kolejí, teď zastupitelé města jednohlasně schválili, že by dráha měla být obnovena. V Hodslavicích kvůli tomu vznikla petice s téměř 450 podpisy a tamní radnice se bude problémem znovu zabývat.

Uniformovaní měřili síly v nohejbalu

9. prosince 2009 8:26 | Nový Jičín | Michal Polášek

Novojičínská hala ABC hostila ve čtvrtek nohejbalový turnaj policistů, záchranářů a vojáků. Ve dvou věkových kategoriích nastoupily na palubovku týmy nejen z Moravskoslezského, ale i Zlínského a Olomouckého kraje.

Policisté obdrželi medaile za povodně

9. prosince 2009 8:19 | Nový Jičín | Michal Polášek

Ocenění za svou práci při povodních získalo 6 strážců zákona a jedna novojičínská podnikatelka. Medaile převzali od policejního prezideta nejen za záchranu lidských životů.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více