Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Polášek

Příprava vánoční výstavy

10. listopadu 2009 4:51 | Nový Jičín | Michal Polášek

Přestože do Vánoc ještě pár týdnů zbývá, v obcích Skotnice a Sedlnice na Novojičínsku jsou v plném proudu přípravy na velkou vánoční výstavu. Ženy z obou vesnic spojily své nápady a síly, protože letošní výstava má být opravdu velkolepá.

Novostavby musí mít hasicí přístroje

9. listopadu 2009 4:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Už více než rok platí vyhláška, podle které musí být nově povolené stavby vybaveny hasicími přístroji a hlásiči požáru. Majitelé domů je navíc musí nechat každoročně kontrolovat specializovanou firmou. Domy postavené dříve tuto povinnost nemají, hasiči ale pořízení hlásičů a hasicích přístrojů doporučují.

V Novém Jičíně startují akce k výročí sametové revoluce

6. listopadu 2009 7:25 | Nový Jičín | Michal Polášek

V průběhu listopadu se můžete v Novém Jičíně vrátit o dvacet a více let zpátky. K výročí sametové revoluce se pořádají výstavy či přednášky. První ze tří dočasných expozic byla otevřena v městské knihovně a představuje samizdatové tisky z konce 80. let. Další připravuje Středisko volného času Fokus a také radnice.

Gemma nabídla školákům studium

5. listopadu 2009 15:31 | Nový Jičín | Michal Polášek

37 středním škol z Moravskoslezského, Zlínského a Olomouckého kraje nabídlo na jednom místě vzdělání žákům devátých tříd základních škol z celého Novojičínska. Tradiční přehlídka Gemma se otevřela ve středu dopoledne.

Rozpočet na příští rok bude chudší

5. listopadu 2009 10:12 | Nový Jičín | Michal Polášek

Ekonomická krize se výrazně dotkne také rozpočtu Nového Jičína na příští rok. Už letos zavedla radnice úsporná opatření, protože propad v daňových příjmech bude až 35 milionů korun. V roce 2010 bude kvůli omezení investic rozpočet dokonce nižší než letos.

V budově vedení policie se staví nová recepce

5. listopadu 2009 10:10 | Nový Jičín | Michal Polášek

Lepší prostředí pro návštěvníky připravují policisté v budově územního odboru na ulici Svatopluka Čecha v Novém Jičíně. V rámci celostátního projektu P1000 tam prochází rekonstrukcí vstupní vestibul. Přibližně za měsíc tam návštěvníky přivítá moderní recepce.

Do capoeiry se zapojilo 30 nováčků

3. listopadu 2009 9:09 | Nový Jičín | Michal Polášek

Velký zájem o výuku brazilského bojového umění capoeira zaznamenali členové novojičínského klubu. Na výzvu se přihlásilo rekordních 17 dětí a 10 dospělých. Dlouholetí vyznavači capoeiry ale svou radost zatím brzdí. Za úspěch budou považovat, pokud jich v klubu zůstane polovina.

Aktuálně z Nového Jičína 30. 10. 2009

30. října 2009 22:52 | Nový Jičín | Michal Polášek

1. Připomínka výročí založení Československa před radnicí.
2. Od pondělí bude znovu průjezdná silnice do Mořkova.
3. Při tragické nehodě pod Puntíkem zemřel 26tiletý řidič.

Capoeira zve do svých řad

17. října 2009 15:30 | Nový Jičín | Michal Polášek

Novojičínský klub brazilského bojového umění a tance Abada Capoeira rozjíždí po prázdninách další ročník výuky a tréninků. Členové klubu už sesbírali množství úspěchů a cen na českých i mezinárodních soutěžích. Příští týden v úterý pořádá Capoeira nábor nových zájemců.

Plán sociálních služeb je těsně před schválením

14. října 2009 6:35 | Nový Jičín | Michal Polášek

Najít silná, ale i slabá místa na poli sociálních služeb a také navrhnout koncepci jejich rozvoje pro léta 2009 až 2011. Takové úkoly si před sebe klade takzvané komunitní plánování sociálních služeb. Jeho první fáze se blíží ke konci: v listopadu budou první plán schvalovat zastupitelé.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více