Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Polášek

Vandalové poškodili ve Štramberku sochy velikánů

2. října 2009 22:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Několik soch významných osobností české historie poškodil během nedávné doby neznámý vandal v Národním sadu ve Štramberku. Známý lesopark na stráni kopce Kotouč s bustami a pamětními deskami je volně přístupný, policisté tak žádají veřejnost o jakékoliv poznatky. Škoda se odhaduje na zhruba sto tisíc korun.

Klub rodáků otevřel studánkovou trasu

2. října 2009 20:30 | Nový Jičín | Michal Polášek

Členové a sympatizanti Klubu rodáků a přátel města Nový Jičín vybudovali po několikaletém úsilí unikátní trasu vedoucí po úpatí kopce Puntík. Na necelých sedmi kilometrech najdou lidé šest studánek, které nechali v minulosti vybudovat naši předkové, ale poté se na ně zapomnělo. Na jejich opravách strávili nadšenci desítky hodin.

Na Baště jsou k vidění Gotické fascinace

20. září 2009 16:43 | Nový Jičín | Michal Polášek

Místní výtvarník Zdeněk Věrčák připravil v tomto roce už druhou výstavu v Novém Jičíně. Ve starobylých prostorách městské bašty vystavuje až do konce září obrazy a plastiky s jednotícím motivem gotiky a jejím převedením do výtvarné podoby.

Odtržená Libhošť může mít prázdnou kasu

18. září 2009 21:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Případné odtržení místní části Libhošť může obci přinést ekonomické problémy. Tvrdí to vedení novojičínské radnice, podle kterého není v době ekonomické krize nejvhodnější doba pro osamostatnění. Členové libhošťského přípravného výboru pro konání referenda ale oponují, že plánovaný rozpočet je realistický a s poklesem daňových příjmů počítá.

Muzeum připomíná výročí výroby klobouků

7. září 2009 13:39 | Nový Jičín | Michal Polášek

Přesně před 210 lety začala klobouková tradice v Novém Jičíně. Muzeum Novojičínska připravilo ke kulatému jubileu výstavu sto let starých fotografií z provozů tehdejší firmy Hückel a také představuje ojedinělou kolekci vojenských a služebních čepic.

Oprava silnice se radnicím nelíbí

7. září 2009 8:44 | Nový Jičín | Michal Polášek

Už dva měsíce se opravuje silnice první třídy číslo 57 v zaplavených obcích na Novojičínsku. Práce začaly jen několik dní po povodních a podle mínění radnic zkomplikovaly odklízecí práce. Novojičínská radnice navíc kritizuje fakt, že po loňské objížďce poškozený průtah městem cestáři úplně vynechali. Ředitelství silnic a dálnic výtky odmítá s tím, že škody po povodních muselo opravit přednostně a rychle.

Prváci z gymplu začali školu v přírodě

5. září 2009 11:19 | Nový Jičín | Michal Polášek

Netradiční začátek školního roku a svého studia vůbec prožívali studenti prvního ročníku Gymnázia v Novém Jičíně. Už v úterý ráno odjeli do přírody na takzvaný adaptační kurz. Ten má za úkol vytvořit dobré vztahy v nově zformované třídě.

Zatopené děti se vrátí do škol a školek

20. srpna 2009 20:03 | Nový Jičín | Michal Polášek

Na začátek školního roku se nepřipravují pouze školou povinní, ve vytopené mateřské školce v Kuníně finišují opravy, které si vynutily letošní ničivé povodně.

V Beskydech létají další orli

12. srpna 2009 7:37 | Nový Jičín | Michal Polášek

Nebe nad Beskydy je bohatší o další dvě letošní mláďata ohrožených orlů skalních. Samice Lia a samec Miko tvoří už čtvrtou skupinou dravců, kterou pracovníci bartošovické zvířecí nemocnice vypustili do volné přírody v rámci projektu návratu orla skalního.

Divadlo se připravuje na novou sezónu

10. srpna 2009 9:25 | Nový Jičín | Michal Polášek

Novojičínská prkna, která znamenají svět, sice během prázdnin osiřela, ale už nyní se pracovníci divadla připravují na novou sezónu. Ta bude opět nabitá desítkami vystoupení známých i méně proslavených souborů z celé země. Lidé se mohou těšit třeba na Bolka Polívku, herce ze Semaforu či tradičního hosta, divadlo Sklep.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více