Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Polášek

Aktuálně z Nového Jičína 5. 12. 2009

7. prosince 2009 9:04 | Nový Jičín | Michal Polášek

1. Muž vyhrožoval pracovnici radnice
2. Bourání na Bezručově pokračuje
3. O štěňátka je velký zájem

Začátek vánočních trhů doplnil Mikuláš

7. prosince 2009 8:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Zrekonstruované Masarykovo náměstí v Novém Jičíně hostí první vánoční trhy ve zcela nové podobě. Přenosné skládací stánky zmizely a nahradily je městské dřevěné stánky. Trhy doplní také bohatý kulturní program. Například v pátek dopoledne na náměstí úřadoval Mikuláš se svou družinou.

Studentka gymnázia přednášela psychiatrům

4. prosince 2009 10:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Velikého úspěchu dosáhla studentka čtvrtého ročníku novojičínského gymnázia Tereza Janesová. Její odborná práce na téma autismus u dětí zaujala jednoho z konzultantů natolik, že ji a také její autorku prosadil na celostátní kongres psychiatrů v Karlových Varech. Tam přednášela českým špičkám v oboru.

Dálnice otevřela, přípravy R48 finišují

30. listopadu 2009 7:11 | Nový Jičín | Michal Polášek

Ve středu v odpoledních hodinách začaly motoristům sloužit poslední dva úseky dálnice D1 v kraji. Její otevření tak znamená převedení tranzitní dopravy do Ostravy a Polska z přetížené silnice první třídy číslo 48, která prochází okolo Nového Jičína. Ta by měla projít přestavbou na silnici rychlostního typu.

Trať má naději na obnovu

23. listopadu 2009 6:52 | Nový Jičín | Michal Polášek

Červnovou povodní těžce poškozená trať do Hostašovic má naději na obnovu. Zastupitelé měli na čtvrtečním jednání projednávat změnu svého nesouhlasu s její likvidací. Tento bod byl ale na poslední chvíli z programu stažen. Důvodem je informace o tom, že vláda už vyčlenila zhruba 85 milionů korun na rekonstrukci.

Beruška slaví výročí výstavou

23. listopadu 2009 5:56 | Nový Jičín | Michal Polášek

Obrázky, keramika či figurky jsou až do konce roku k vidění ve výstavní síni na novojičínské Staré poště. Soukromá mateřská školka Beruška si tam připomíná 15 let od svého založení. Výstavu zahájily svým zpěvem děti, které se pak pochlubily rodičům vlastními výtvory.

Město navštívil starosta z italské Novellary

20. listopadu 2009 5:29 | Nový Jičín | Michal Polášek

Uplynulý víkend a část pondělí pobývala v Novém Jičíně delegace z italského partnerského města Novellara. Tamní starosta, radní a dva poradci si při ní prohlédli nejen centrum města, ale třeba i sídliště v Loučce. Tématy byla rekonstrukce náměstí či připravovaný projekt v oblasti sociálních služeb.

Libhoští zněl metalový festival

18. listopadu 2009 9:02 | Nový Jičín | Michal Polášek

Osm metalových kapel od nás i ze Slovenska, plný sál a pravá atmosféra pro tvrdou muziku. Tak to vypadalo v sobotu večer v Libhošťi u Nového Jičína. Fandové metalu tam už podruhé dali dohromady festival, který v okolí chybí. Jmenoval se příznačně: Hrom a peklo.

Zámek Kunín má za sebou výjimečnou sezónu

18. listopadu 2009 5:51 | Nový Jičín | Michal Polášek

Dvě zcela rozdílné sezóny zažil letos zámek v Kunín. Blesková povodeň z konce června nejen zhatila plánované letní akce, ale zámek a jeho park silně poškodila. Obrovská vlna solidarity a pomoci od příznivců však nakonec pomohla k úspěšnému konci sezóny. Obnova ale bude trvat ještě dlouho.

Na bazéně vyvrcholilo finále ligy mládeže

18. listopadu 2009 5:35 | Nový Jičín | Michal Polášek

Novojičínský bazén patřil během uplynulého víkendu mladým ploutvařům z celé země. Klub vodních sportů Laguna tam uspořádal celostátní finále Ligy mládeže v ploutvovém plavání. Zúčastnilo se jej, včetně domácích, 6 klubů se 16 závodníky.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více