Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Zbytečný zákaz komplikoval dopravu v Loučce

18. srpna 2017 10:34 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Letní práce spojené s opravou silnic jsou v Novém Jičíně v plném proudu. Přinášejí sebou ovšem také komplikace v dopravě. V Loučce teď došlo k situaci, kdy stavební firma zakázala vjezd na silnic, na které ale začaly práce až po několika dnech. Na zbytečné omezení vjezdu a parkování upozornil místní osadní výbor.

Opravy a rekonstrukce probíhají na mnoha místech

17. srpna 2017 13:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Závěrečná fáze přeměny panelového sídliště, opravy chodníků a fasád městských domů. Takový je pohled na letní Nový Jičín. Stavební práce probíhají v několika lokalitách. Nejvýrazněji zasahuje do života města uzavírka části Bezručovy ulice vedoucí do centra. Ta potrvá do konce srpna.

Zásah sochaře zpevní kamenný kříž u NJ centra

17. srpna 2017 12:57 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín získal na letošní rok na opravu památek dotaci z ministerstva kultury ve výši 950 tisíc korun. Tyto finance směřují například na renovaci vzácné budovy Staré pošty na náměstí. V plné výši ale také pokryjí opravu kamenného kříže ze 17. století stojícího u centra města, která právě probíhá.

Do oprav škol a školek dá NJ přes 15 milionů

17. srpna 2017 9:17 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Doba prázdnin je využívána k opravám a údržbě školských zařízení. Například Nový Jičín do nich investuje více než 15 milionů korun. Nejnákladnější jsou stavební práce na budově Základní školy Tyršova. Finanční prostředky ale také směřují třeba do Mateřské školy Karla Čapka, kde byla instalována klimatizace.

Strážníci v NJ chytili zloděje při činu

16. srpna 2017 12:02 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Strážníkům novojičínské městské policie se během několika dnů podařilo chytiti při činu tři zloděje. Jeden se vloupal do zahradní chatky, další dva vnikli do osobního auta. Strážníky na podezřelé jednání upozornili občané, kteří zavolali na linku 156.

Dobrovolníci z Domova Duha mají Dobrou duši

16. srpna 2017 8:21 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičínský Domov Duha pro seniory a zdravotně postižení se může pyšnit titulem Dobrá duše. Ten je udělován za výjimečnou dobrovolnickou činnost, kterou toto zařízení podporuje už 6 let. Za uvedenou dobu zde působilo 64 lidí ochotných věnovat svůj čas starým a nemocným lidem.

Předčasná uzavírka v NJ zbytečně omezila motoristy

15. srpna 2017 11:38 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Letní práce spojené s opravou silnic jsou v Novém Jičíně v plném proudu. Přinášejí sebou ovšem také komplikace v podobě uzavírek a omezení parkování. V místní části Loučka teď došlo k situaci, kdy stavební firma zakázala vjezd na silnic, na které ale začaly práce až po několika dnech. Na zbytečné omezení na důležité komunikaci upozornil místní osadní výbor.

Novojičínský Domov Duha má Dobrou duši

14. srpna 2017 10:16 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičínský Domov Duha pro seniory a zdravotně postižení se může pyšnit titulem Dobrá duše. Ten je udělován za výjimečnou dobrovolnickou činnost, kterou toto zařízení podporuje už 6 let. Za uvedenou dobu zde působilo 64 lidí ochotných věnovat svůj čas starým a nemocným lidem.

Cyklisté po Palackého projedou bezpečněji

13. srpna 2017 14:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Pruhy pro cyklisty na ulici Palackého už jsou v plném provozu a lidé na kole tudy bezpečněji projedou třeba ze sídliště Loučka do centra města. Trasa je dlouhá téměř jeden a půl kilometru. Určena je také koloběžkářům a bruslařům.

Aktuálně z Nového Jičína

13. srpna 2017 10:05 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín se stane jednou ze zastávek týmu Recyklojízdy, který se v září chystá projet Českou republiku, aby podpořil třídění a recyklaci baterií. Do akce se může zapojit i veřejnost a už nyní mohou lidé přinášet nepotřebné baterie do sběrné nádoby ve vestibulu radnice. * Novojičínští hokejisté zvou své příznivce na sérii přípravných utkání. Ze šesti naplánovaných zápasů odehrají čtyři domy, první už v úterý 15. srpna, kdy vyzvou celek Kopřivnice. Začátek utkání je v 18 hodin. * Městská knihovna zve na výstavu fotografií Čaj a láska autorů Pavla Kaščáka a Rostislava Čuboka. Na snímcích zachycují momenty z Filmového festivalu krátkých filmů v esperantu, který se konal v Číně. Výstava je k vidění v hodinách určených veřejnosti do 29. srpna.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více