Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

Přemýšlíte v létě o vánočních dárcích? Centrální ostravský obvod ano! O Vánocích osvětlí hlavní nádraží a cestu od Karoliny k radnici

8. srpna 2019 15:52 | Ostrava-Centrum | Renáta E. Orlíková

Léto je sice v plném proudu, ale centrální radnice už naplno plánuje Ostravské vánoce. Ty letošní budou v novém kabátě s několika novinkami. Tou nejzásadnější bude osvětlení MS metropole.

Kvůli hrozícímu výbuchu se mění vadné kusy plynového potrubí. Ulice Nádražní bude měsíc rozkopaná

1. srpna 2019 9:35 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Ulice Nádražní je opět od 1. srpna rozkopaná. Může za to opatrnost výrobce potrubí, který si není jistý, kde byla použitá vadná šarže “t” kusů. Na jeho náklady se tak bude na 11 místech část potrubí preventivně vyměňovat. Do začátku oprav stav plynových rozvodů denně prověřovali hasiči.

ZOO a MS kraj podepsali memorandum na podporu vzdělávání, šanci tak dostanou i technické obory

23. července 2019 15:44 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

MS kraj podepsal s ostravskou ZOO v loňském roce memorandum o spolupráci. Společně se tak budou podílet na enviromentálním vzdělávání. Zoologická zahrada se zároveň stala partnerem projektu OKAP, který se zaměřuje na technické profese. Kraj loni přispěl do rozpočtu zoo jeden a půl milionu korun.

EKO MAGAZÍN: Desítky milionů korun z EU pro zlepšení ovzduší v Ostravě

18. července 2019 13:24 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Ostrava získala přes 50 milionů korun z evropských fondů na projekt pro zlepšení ovzduší. Ve městě se vysází tisíce stromů a v příštích osmi letech budou pak vědci tří univerzit zkoumat vliv na ovzduší.

EKO MAGAZÍN: Národní přírodní rezervace Rejvíz je v sevření kůrovce

9. července 2019 15:56 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Národní přírodní rezervace Rejvíz je jedna z nejcennějších lokalit v Česku. Bohužel ani tato oblast se nevyhnula ničivé kůrovcové kalamitě. CHKO Jeseníky v části území zasahuje tak, aby většina byla ponechána přírodním bezzásahovým procesům. A zatímco biskupské lesy a lesy ČR by proces kácení v zasažené lokalitě chtěly zintenzivnit, ekologické organizace ho chtějí úplně zastavit.

V centru Ostravy je multifunkční hřiště

4. července 2019 14:29 | Ostrava-Centrum | Renáta E. Orlíková

Po třech letech se změnilo hřiště v centru Ostravy z beachvolejbalového na multifunkční. Písek nahradila umělá tráva a prostor tak nabízí druhovou pestrost míčových her.

EKO MAGAZÍN: Ministr Brabec slíbil peníze na kotlíky pro MS kraj

3. července 2019 14:48 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Ministr Richard Brabec slíbil, že vláda poskytne další peníze MS kraji na kotlíkové dotace. V regionu byl o poslední výzvu v květnu takový zájem, že za necelou minutu byla celá částka vyčerpána. Také proto kraj začal ihned vyjednávat o dalších penězích, zřejmě úspěšně.

Ostravici brázdilo plavidlo Lidojedů

2. července 2019 8:30 | Ostrava-Centrum | Renáta E. Orlíková

Moravské a slezské nábřeží Ostravice opanovaly o minulém víkendu Rozmarné slavnosti řeky. Příjemné počasí přilákalo do okolí Sýkorova mostu davy lidí.

Na Masarykově náměstí v Ostravě se opravuje dlažba

1. července 2019 22:59 | Ostrava-Centrum | Renáta E. Orlíková

Nepovedená dlažba na Masarykově náměstí v centru Ostravy dělá řediteli Technických služeb centrálního obvodu vrásky na čele už několik let.

EKO MAGAZÍN: Vodní dílo Šance má nové infocentrum

28. června 2019 16:02 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

S rekonstrukcí vodního díla Šance vybudovali vodohospodáři také novou provozní budovu. Její součástí je informační centrum. Vedle moderního designu celé budovy je tak pro návštěvníky k dispozici skvělá pomůcka - koncept klientského pracoviště s komfortní dotykovou obrazovkou.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více