Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Tikal

ENERGIE A KRAJ: USA podpoří dlouhodobá úložiště energie

22. listopadu 2022 10:15 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Americké Ministerstvo energetiky podpoří projekty dlouhodobých úložišť energie až 350 miliony dolarů. Úložiště ovšem musí být schopna dodávky elektřiny alespoň po dobu 10 hodin. Cílem je snížit cenu dlouhodobých úložišť o 90 % během následující dekády a umožnit tak lepší zapojení obnovitelných zdrojů do energetického mixu.

STUDUJ U NÁS: Gymnázium slavilo 100 let od narození manželů Zátopkových

22. listopadu 2022 10:11 | Ostrava-město | Tomáš Tikal

Sportovní gymnázium Dany a Emila Zátopkových oslavilo 100. výročí narození našich nejslavnějších olympioniků, jejichž název nese. Při této příležitosti uspořádalo atletický dvojboj pro žáky základních škol z Ostravy-Jihu.

STUDUJ U NÁS: Gymnázium Ostrava - Zábřeh organizovalo soutěž Fyzikální náboj

22. listopadu 2022 10:08 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Gymnázium Ostrava – Zábřeh zorganizovalo pro MS kraj Mezinárodní soutěž s názvem Fyzikální náboj. Dějištěm se stala Menza VŠB-TU Ostrava.

STUDUJ U NÁS: Den řemesel na Střední odborné škole Bruntál

22. listopadu 2022 10:06 | Bruntál | Tomáš Tikal

SOŠ v Bruntále nabízí jedenáct oborů vzdělání s výučním listem. Jedná se především o obory řemeslné, ale také obory službové.

Startuje Online veletrh středních škol

21. listopadu 2022 10:42 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Odstartoval Online veletrh středních škol Moravskoslezského kraje. Účast je bezplatná pro děti a jejich rodiče i pro jednotlivé školy bez ohledu na zřizovatele. Veletrh má pomoci žákům devátých tříd vybrat si pro ně nejvhodnější střední školu a obor studia.

ENERGIE A KRAJ: MS kraj může při transformaci čerpat z mnoha zdrojů

16. listopadu 2022 13:51 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Náměstek ministra životního prostředí Jan Kříž navštívil Ostravu v rámci setkání zástupců zemí Evropské unie. Při té příležitosti sdělil informace mimo jiné i o tom, jak může MS kraj při své transformaci čerpat státní i evropské finanční prostředky.

ENERGIE A KRAJ: Němci masivně instalují tepelná čerpadla

16. listopadu 2022 13:49 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Tepelná čerpadla začínají hrát významnou roli v německém teplárenství. Svědčí o tom data zveřejněná německou energetickou agenturou, která ukázala, že tepelné čerpadlo bylo loni instalováno ve více než polovině nových budov.

ENERGIE A KRAJ: Jaký je vývoj fotovoltaických elektráren?

16. listopadu 2022 13:47 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

O návrhy a realizace fotovoltaických systémů je v poslední době obrovský zájem. Že se informace o fotovoltaických elektrárnách v dnešní době hodí, o tom není pochyb. Poprosili jsme o ně zástupce společnosti Morasol, specialisty v této oblasti.

STUDUJ U NÁS: SUŠ Ostrava pořádala soutěž Kreslíř roku

15. listopadu 2022 11:00 | Ostrava-město | Tomáš Tikal

SUŠ Ostrava pořádá soutěž s názvem Kreslíř roku. Čtvrtý ročník byl výjimečný tím, že se do soutěže přihlásilo rekordních 116 žáků.

STUDUJ U NÁS: Gymnázium Český Těšín získalo cenu za společenskou odpovědnost

15. listopadu 2022 10:57 | Český Těšín | Tomáš Tikal

Gymnázium Josefa Božka v Českém Těšíně vzdělává talentované žáky, ale také se chová společensky odpovědně ke svému okolí. A to tak, že dokonce získalo ocenění od MS kraje.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více