Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Tikal

CHYTRÝ REGION: Skupina ISMM koupila Strojírnu Jan Bacho

7. července 2022 11:49 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Nový závod ve Městě Albrechtice není jedinou akvizicí, která se v poslední době v rámci ISMM Group udála. Začátkem října 2021 došlo ke koupi středně velké společnosti Strojírna Jan Bacho v Dívčím Hradě, která nově nese název ISMM & Jan Bacho.

CHYTRÝ REGION: ISMM rozšířilo výrobu o závod v Městě Albrechticích

7. července 2022 11:44 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Strojírenská společnost ISMM Production & Business Cooperation s.r.o. je vlajkovou lodí ISMM Group pana Miloslava Cváčka. Skupina sdružuje celkem 6 společností, které dohromady zaměstnávají více než 500 pracovníků a generují obrat přes 1,3 miliardy Kč. ISMM Production & Business Cooperation v červnu 2022 dokončila rekonstrukci svého pátého a největšího výrobního závodu. Ten se nachází ve Městě Albrechtice na Krnovsku.

ENERGIE A KRAJ: Ohlasy na vznik vodíkové plničky a vodíkového klastru

7. července 2022 9:51 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

V poslední části magazínu Energie a kraj se podíváme na ohlasy, které tyto dvě významné události vyvolaly. Tady jsou.

ENERGIE A KRAJ: V MS kraji vznikl vodíkový klastr

7. července 2022 9:40 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Moravskoslezský kraj, VŠB-TUO a společnost Cylinders Holding udělali další krok ke vzniku prvního českého „vodíkového údolí“, kde energetiku a dopravu založenou na fosilních palivech nahradí vodíkové technologie. Založili Vodíkový Klastr.

ENERGIE A KRAJ: V Ostravě vyrostla první veřejná vodíková plnička

7. července 2022 9:35 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

V Ostravě vyrostla ukázka plnicí stanice, která je investičně i provozně velmi úsporná a ekologická. Každá větší firma i úřad si může koupit celou flotilu vodíkových aut a zároveň si postavit svoji vodíkovou stanici.

STUDUJ U NÁS: Mladí cukráři z Opavy absolvovali závěrečné zkoušky

1. července 2022 12:11 | Opava | Tomáš Tikal

Střední škola hotelnictví a služeb a VOŠ Opava se po covidu ráda vrátila k tradičním závěrečným zkouškám. My jsme při nich zastihli mladé cukráře.

STUDUJ U NÁS: Bruntál se může pochlubit moderním multifukčním hřištěm

1. července 2022 11:18 | Bruntál | Tomáš Tikal

Střední průmyslová škola a Obchodní akademie v Bruntále má nové moderní sportoviště. Nachází se v prostoru, kde dříve stály dvě nevyužívané budovy internátu. Díky 60milionové investici mají žáci školy i veřejnost k dispozici atletický ovál, hřiště na inline bruslení nebo třeba lezeckou stěnu.

STUDUJ U NÁS: Gymnázium v Českém Těšíně slavilo 100 let

1. července 2022 11:13 | Český Těšín | Tomáš Tikal

Gymnázium Josefa Božka v Českém Těšíně slavilo 100 let od svého založení a oslavy byly velkolepé.

CHYTRÝ REGION: Zakázková výroba je velkou výhodou Moravce

28. června 2022 8:19 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Společnost Moravec kvalitní ponožky má ve srovnání s konkurenčními výrobci ponožek jednu velkou výhodu. Dokáže splnit přání každého zákazníka a vyrobit zboží doslova na míru. Více v následující reportáži.

CHYTRÝ REGION: Firma Moravec kvalitní ponožky začínala v garáži

28. června 2022 8:16 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Rodinná společnost Moravec kvalitní ponožky sídlící nedaleko Opavy se zabývá výrobou ponožek a ponožkového zboží. Z malebné vesničky Skrochovice zásobuje ponožkami nejen celý tuzemský trh, ale také trh slovenský a vyrábí také pro mnohé známé zahraniční značky. A jak už to tak bývá, vše začalo před 26 lety v garáži.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více