Oblíbené a nejen frýdeckomísteckými občany dobře známé Beskydské farmářské trhy vrcholí. Předposlední trhy, které ovládly místecké náměstí Svobody, byly tentokrát věnovány zabijačce a masným výrobkům. Až do odpoledních hodin si tak mohli návštěvníci pochutnávat na nejrůznějších zabijačkových specialitách, ke kterým nepochybně patřil mozeček na chlebu, zabijačková polévka, jitrnice, jelita, ovar a mnoho dalšího.
Jana Matějíková, mluvčí Magistrátu města Frýdku-Místku: “Zabijačka na listopadových farmářských trzích je již velkou tradicí, mezi návštěvníky má veliký ohlas. Proto ji pořádáme každým rokem. Návštěvníci měli i letos možnost ochutnat a porovnat výrobky zabijačkových specialit z různých oblastí. Letos se na trzích prezentovali řezníci a uzenáři z Trojanovic, z Větřkovic a taky z Hranic.”
Stejně jako v předešlých letech i letošní zabijačkový trh přilákal na místecké náměsti davy návštěvníků.
Anketa: návštěvníci Beskydských farmářských trhů: 1. “Dala jsem si jelitový prejt a zelí a je to výborné.” 2. “Nemá to chybu, je to vynikající.”
I přes to, že se trhy nesly ve znamení zabijačky, lidé ve stáncích našli i celou řadu dalšího zboží. Nechyběly tradičně nabízené mléčné produkty, různé druhy pečiva, ovocné šťávy, marmelády nebo med. Z ovoce a zeleniny prodejci nabízeli zejména jablka, hrušky, zelí, brambory, pórek a česnek. K mání byly také sýry, vajíčka z podestýlky, křepelčí vajíčka, kysané zelí, králičí i křepelčí maso a nechyběly samozřejmě ani rukodělné výrobky, od levandulových uklidňujících polštářků přes dřevěné vařečky až po formičky na pečení. Poslední Beskydské farmářské trhy se uskuteční 24. listopadu a návštěvníci se tentokrát mohou těšit na adventní zboží.