Na místeckém náměstí Svobody bylo zase jednou pořádně rušno. Dorazily tam totiž oblíbené a nejen frýdeckomísteckými občany dobře známé Beskydské farmářské trhy, které tentokrát ovládla zabijačka. Až do odpoledních hodin si tak návštěvníci pochutnávali na nejrůznějších zabijačkových specialitách, ke kterým nepochybně patřil mozeček na chlebu, zabijačková polévka, jitrnice, jelita, ovar a mnoho dalšího.
Anketa, návštěvníci Beskydských farmářských trhů: 1. “Chodím sem pravidelně a je to dobrý.” 2. “Je to tu výborné, dal jsem si prejt.” 3. “Mohu potvrdit. Je to tu výborné. Byli jsme tu minule a teď jsme tu zas.”
I když se trhy nesly ve znamení zabijačky, lidé ve stáncích našli i celou řadu dalšího zboží. Nechyběly tradičně nabízené mléčné produkty, různé druhy pečiva, ovocné šťávy, marmelády nebo med. Z ovoce a zeleniny prodejci nabízeli zejména jablka, hrušky, zelí, brambory, pórek a česnek. K mání byly také sýry, vejce z podestýlky, křepelčí vajíčka, kysané zelí, králičí i křepelčí maso a nechyběly samozřejmě ani rukodělné výrobky, od levandulových polštářků přes dřevěné vařečky až po formičky na pečení. Beskydské farmářské trhy vrcholí. Ty poslední už budou zaměřeny hlavně na advent.
“Já už jen mohu všechny pozvat na další Beskydské farmářské trhy, které budou ve znamení ryb. Bude tam i ochutnávka ryb. Pořád se snažíme ty trhy něčím vylepšovat a dělat je jedinečné, aby se každému návštěvníkovi, když na ně dorazí, zdály nějak jiné,” řekl náměstek primátora města Frýdku-Místku Karel Deutscher.
Adventní Beskydské farmářské trhy proběhnou 16. listopadu.