Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Frýdek-Místek hledá nejchutnější menu, rozhodnou o něm návštěvníci třinácti restaurací

Frýdek-Místek |

Frýdek-Místek hledá nejchutnější menu. V rámci ochutnávek a následného hlasování o něm rozhodnou návštěvníci třinácti restaurací, které se zapojily do akce Týden plný chutí. Ta trvá do neděle 16. srpna. Organizátoři nultého ročníku chtějí, aby se tato akce stala nedílnou součástí vyhlášeného Gastrofestivalu Frýdek-Místek plný chutí.

Slezská, poctivá Česká, Beskydská, Italská, Francouzská nebo středomořská kuchyně. Tak to je jen pár tipů, ze kterých se vám budou sbíhat sliny v rámci akce Týden plný chutí. Frýdek-Místek prostřednictvím něj hledá nejchutnější menu a že je opravdu z čeho vybírat. Do projektu se zapojilo 13 restaurací ve městě.

Tomáš Novák, restaurace Carbon: "Jako hlavní chod máme výborné konfitované kachní stehno, dále tam máme králíka dělaného v takovém Sous - Vide režimu, výborná věc doporučujeme. Co se dezertu týče, tak máme Opilého Francka, je to zajímavý název, doporučuji vyzkoušet a zároveň knedlík, takový klasický slezský selský, zároveň sladký knedlík."
Petr Motloch, majitel restaurace La Baracca: "Máme tam Toskánskou paštiku, hovězí carpaccio, chioppio, což je vlastně rajská polévka s mořskými plody, máme tam speciální Linguine alla gricia a plumu vepřovou s marinovanými bramborami."
Lucie Talavašková, Turistické informační centrum F-M: "Od této akce si slibujeme učit se vzájemně spolupracovat s místními podnikateli, přinášet návštěvníkům města i obyvatelům něco navíc zážitkového v oblasti gastronomie a nejen to. Pevně věříme, že se provozovatelům restaurací podaří do budoucna navázat spolupráci i s regionálními výrobci potravin, kterých zde máme mnoho a kvalitních a využívat tak jejich produkty v místní Frýdecko-Místecké kuchyni."

Přesně této myšlenky se restaurace zhostily na výbornou. Tradiční domácí kuchyně i zážitková gastronomie podpořená právě surovinami od lokálních producentů.

Tomáš Novák - restaurace Carbon: "Vzhledem k tomu, že my jako restaurace se věnujeme spíše Evropské kuchyni, tak tentokrát jsme to vzali úplně za jiný konec a řekli jsme si, že uděláme něco vyloženě lokálního. Takže jsme se centralizovali na tu Slezskou kuchyni, tady zde na Moravu a chtěli jsme zároveň jakoby podpořit lokální výrobce a vůbec celkově lokální suroviny zde z Frýdecko-Místecka."
Petr Motloch, majitel restaurace La Baracca: "My jsme žánrová restaurace, my se specializujeme na italskou kuchyni, takže jsme v zásadě připravili nějaké novinky, které jsme dali na ten speciální lístek, jinak jsou to věci, které jsme už v minulosti podávali, takže si myslím, že to máme zvládnuté."

I my jsme v Týdnu plném chutí neodolali a vyzkoušeli jsme konfitované kachní stehno s domácím bramborovým knedlíkem.

Vítěz získá titul Nejchutnější menu 2020

Lucie Talavašková, Turistické informační centrum F-M: "V rámci ochutnávek budou mít návštěvníci možnost hodnotit chuť a vzhled menu a také přístup personálu. Z jejich hodnocení pak vzejde vítěz celého Gastrotýdne, který se bude moci pyšnit titulem nejchutnější menu 2020."
Tomáš Novák, restaurace Carbon: "Máme hned zpětnou vazbu od servisu, takže lidé chodí, hodnotí, jsme za to rádi. Samozřejmě, že jako provozní jsme velice rádi, že Frýdecko-Místecko něco takového pořádá." A musím poděkovat i celému týmu Carbonu, který za tím vším stojí. Děkujeme."
Petr Motloch, majitel restaurace La Baracca: "Já můžu říct, že podle tržeb za ty první 3 až 4 dny asi 40 procent tržeb je z tohoto jídelníčku."

Nejzdařilejší fotka i vylosovaní hlasující

Do soutěže se automaticky zapojí také každý hlasující. Ze všech odpovědí bude totiž v úterý 18. srpna vylosováno 18 z nich, kteří získají poukázky na gastronomické zážitky v zapojených restauracích. A soutěžit mohou i fotografové, kteří si rádi fotí nazdobená jídla.

Lucie Talavašková, Turistické informační centrum F-M: "Současně mohou do stejného data sdílet své fotky z tohoto Gastrotýdne s hashgtagem tydenplnychutifm na svých sociálních sítích a zapojit se tak do soutěže o nejzdařilejší fotku. Vítěz této soutěže vyhraje Instax mini k zachycení dalších výjimečných okamžiků."

Organizátoři by rádi tímto nultým ročníkem odstartovali novou tradiční akci ve městě, která bude předzvěstí největšího svátku jídla a pití v Moravskoslezském kraji, a to Gastrofestivalu Frýdek-Místek plný chutí.

Nahlásit chybu


Na Opavsku spadlo malé letadlo, jeden člověk zemřel

Včera 19:02 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

V pondělí odpoledne havaroval u Štítiny na Opavsku malý ultralehký sportovní letoun. Jeden člověk zemřel. U události zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému.

Lidé na Karvinsku pocítili důlní otřes, báňští záchranáři prověřují situaci v dolech

Včera 13:54, vydáno včera 13:12 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Domy v části poddolovaného Karvinska a nejbližším okolí se v pondělí odpoledne zachvěly po důlním otřesu. K preventivnímu výjezdu byli vysláni báňští záchranáři, kteří slouží přímo na šachtách, ale také jejich kolegové z ostravské centrály.

Nový Jičín začal s budováním polopodzemních kontejnerů, první budou na Dlouhé a v Loučce

Nový Jičín začal s budováním polopodzemních kontejnerů na odpady. První tři lokality jsou ve velkých sídlištích v oblasti ulice Dlouhá a v Loučce. Přínos bude estetický a časem i ekonomický.

V Jakubčovicích nad Odrou se srazil osobní vlak s kamionem, zranili se čtyři lidé

Včera 11:32 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na železničním přejezdu v Jakubčovicích nad Odrou se v pondělí dopoledne srazil osobní vlak s kamionem. Zranili se čtyři lidé. Příčinu střetu vyšetřují dopravní policisté.

Opilý řidič v noci v Dětmarovicích zabil cyklistku

Včera 9:35, vydáno včera 7:15 | Celý MS kraj | Libor Běčák

V neděli večer se v Dětmarovicích na Karvinsku stala tragická dopravní nehoda. Osobní auto se tam srazilo s jízdním kolem, přičemž cyklistka utrpěla natolik vážná zranění, že jim na místě podlehla.

Do čtyř závodů na Hornické desítce ve Frýdku-Místku nastoupilo 2 165 běžců

Frýdek-Místek má za sebou další ročník oblíbeného běžeckého závodu Hornická desítka. Ten letos opět zaznamenal účast stovek běžců všech věkových kategorií. Připraveny byly tradičně závody pro nejmenší i pro mládež, závod pro zdraví, závod mílařů a ten největší na deset kilometrů.

Cesta k nebesům v Hlučíně nabízí nově upravené podkroví kostela a vyhlídkovou věž

3. listopadu 2024 14:52 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Kulturní okénko

Na Cestu k nebesům se nově mohou vydat návštěvníci Hlučína. Nákladem téměř 7 milionů korun byla ve spolupráci města, církve a MS kraje upravena věž i podkroví kostela sv. Jana Křtitele. Vzniklo nově upravené schodiště a prostory nad klenbou kostela a presbytářem.

ZŠ B. Dvorského z Ostravy-Jihu získala první místo v soutěži Hrdá škola

Hrdá škola. Tak si mohou nově říkat v ZŠ Dvorského, jelikož vyhrála první místo ve stejnojmenné soutěži z patnácti set zapojených v Česku i na Slovensku. Převzetí výhry se uskutečnilo v rámci Dne profesí, což je další akce tohoto mezinárodního projektu.

Motocyklový kaskadér se v Ostravě zranil při exhibici

3. listopadu 2024 10:46 | Celý MS kraj | Libor Běčák

V průběhu motocyklové show v Ostrava aréně se v sobotu večer zranil jeden z vystupujících jezdců. Policisté okolnosti nehody vyšetřují a žádají diváky o videozáznamy.

Karvinští strážníci zadrželi zloděje po vloupání. Protáhl se úzkým sklepním okénkem

2. listopadu 2024 15:28 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Karvinští strážníci zadrželi na ulici Fryštátská muže těsně po vloupání. Zrovna se vysoukal ze sklepního okénka. Neuvěřili mu jeho vymyšlený příběh, že je dělník, kterého kolegové zamkli při provádění stavebních prací.

Po stopách frýdlantské litiny a smaltu se zájemci mohou vydat nově jen s mobilem

Frýdlant nad Ostravicí na úpatí Beskyd byl již od středověku střediskem železárenství. V rámci Technotrasy zde již roky provádějí zájemce po památkách, které na tuto historii odkazují. Nyní ale chtějí zpřístupnit informace z prohlídky všem a vždy.

Frýdek-Místek investoval od roku 2021 do majetku města přes miliardu korun

Dokončení kanalizací v okrajových částech Frýdku-Místku, vznik nového sídla městské policie, rozšíření hřbitova nebo nová hasičská zbrojnice. To je jen malý výčet mnoha akcí, které se ve městě realizovaly od roku 2021. Za tu dobu se podařilo městu proinvestovat přes miliardu korun.

Kolem přehrady Olešná bude o víkendu plno strašidel

Okolí přehrady Olešná zaplní v sobotu 9. listopadu strašidla. Chystá se totiž nová strašidelná a zábavná akce pro malé i velké. Přehrada ožije tajemnými bytostmi, kouzelnými příběhy a interaktivními aktivitami. Součástí akce je také soutěž Dýňový souboj.

Výstava na frýdeckém zámku přibližuje pěticí zachráněných zámků v regionu

Ve výstavní síni Frýdeckého zámku si mohou návštěvníci prohlédnout expozici věnovanou pěti zámkům, které vstaly doslova z trosek.

Rodiny na Myslíku procházely dušičkovou stezkou

2. listopadu 2024 9:45 | Palkovice | Libor Běčák | Palkovický miniexpres

Strašidelnou stezkou museli projít malí i velcí účastníci Branného dne, který se už poosmé konal v kopích na Myslíku.

Frýdek-Místek už dostal první žádosti o státní dotace pro zasažené povodněmi

Obyvatelé Frýdku-Místku mohou žádat o peníze ze státní dotační výzvy Pomoc domácnostem po povodních 2024. Výše daru se bude odvíjet od míry postižení, které budou kontrolovat úředníci magistrátu. Maximální výše příspěvku je 50 tisíc korun a žádosti bude město přijímat až do 17. ledna.

Frýdek-Místek hledá nejchutnější menu, rozhodnou o něm návštěvníci třinácti restaurací
Vydáno 13. srpna 2020 15:40, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Frýdek-Místek hledá nejchutnější menu. V rámci ochutnávek a následného hlasování o něm rozhodnou návštěvníci třinácti restaurací, které se zapojily do akce Týden plný chutí. Ta trvá do neděle 16. srpna. Organizátoři nultého ročníku chtějí, aby se tato akce stala nedílnou součástí vyhlášeného Gastrofestivalu Frýdek-Místek plný chutí.

Slezská, poctivá Česká, Beskydská, Italská, Francouzská nebo středomořská kuchyně. Tak to je jen pár tipů, ze kterých se vám budou sbíhat sliny v rámci akce Týden plný chutí. Frýdek-Místek prostřednictvím něj hledá nejchutnější menu a že je opravdu z čeho vybírat. Do projektu se zapojilo 13 restaurací ve městě.

Tomáš Novák, restaurace Carbon: "Jako hlavní chod máme výborné konfitované kachní stehno, dále tam máme králíka dělaného v takovém Sous - Vide režimu, výborná věc doporučujeme. Co se dezertu týče, tak máme Opilého Francka, je to zajímavý název, doporučuji vyzkoušet a zároveň knedlík, takový klasický slezský selský, zároveň sladký knedlík."
Petr Motloch, majitel restaurace La Baracca: "Máme tam Toskánskou paštiku, hovězí carpaccio, chioppio, což je vlastně rajská polévka s mořskými plody, máme tam speciální Linguine alla gricia a plumu vepřovou s marinovanými bramborami."
Lucie Talavašková, Turistické informační centrum F-M: "Od této akce si slibujeme učit se vzájemně spolupracovat s místními podnikateli, přinášet návštěvníkům města i obyvatelům něco navíc zážitkového v oblasti gastronomie a nejen to. Pevně věříme, že se provozovatelům restaurací podaří do budoucna navázat spolupráci i s regionálními výrobci potravin, kterých zde máme mnoho a kvalitních a využívat tak jejich produkty v místní Frýdecko-Místecké kuchyni."

Přesně této myšlenky se restaurace zhostily na výbornou. Tradiční domácí kuchyně i zážitková gastronomie podpořená právě surovinami od lokálních producentů.

Tomáš Novák - restaurace Carbon: "Vzhledem k tomu, že my jako restaurace se věnujeme spíše Evropské kuchyni, tak tentokrát jsme to vzali úplně za jiný konec a řekli jsme si, že uděláme něco vyloženě lokálního. Takže jsme se centralizovali na tu Slezskou kuchyni, tady zde na Moravu a chtěli jsme zároveň jakoby podpořit lokální výrobce a vůbec celkově lokální suroviny zde z Frýdecko-Místecka."
Petr Motloch, majitel restaurace La Baracca: "My jsme žánrová restaurace, my se specializujeme na italskou kuchyni, takže jsme v zásadě připravili nějaké novinky, které jsme dali na ten speciální lístek, jinak jsou to věci, které jsme už v minulosti podávali, takže si myslím, že to máme zvládnuté."

I my jsme v Týdnu plném chutí neodolali a vyzkoušeli jsme konfitované kachní stehno s domácím bramborovým knedlíkem.

Vítěz získá titul Nejchutnější menu 2020

Lucie Talavašková, Turistické informační centrum F-M: "V rámci ochutnávek budou mít návštěvníci možnost hodnotit chuť a vzhled menu a také přístup personálu. Z jejich hodnocení pak vzejde vítěz celého Gastrotýdne, který se bude moci pyšnit titulem nejchutnější menu 2020."
Tomáš Novák, restaurace Carbon: "Máme hned zpětnou vazbu od servisu, takže lidé chodí, hodnotí, jsme za to rádi. Samozřejmě, že jako provozní jsme velice rádi, že Frýdecko-Místecko něco takového pořádá." A musím poděkovat i celému týmu Carbonu, který za tím vším stojí. Děkujeme."
Petr Motloch, majitel restaurace La Baracca: "Já můžu říct, že podle tržeb za ty první 3 až 4 dny asi 40 procent tržeb je z tohoto jídelníčku."

Nejzdařilejší fotka i vylosovaní hlasující

Do soutěže se automaticky zapojí také každý hlasující. Ze všech odpovědí bude totiž v úterý 18. srpna vylosováno 18 z nich, kteří získají poukázky na gastronomické zážitky v zapojených restauracích. A soutěžit mohou i fotografové, kteří si rádi fotí nazdobená jídla.

Lucie Talavašková, Turistické informační centrum F-M: "Současně mohou do stejného data sdílet své fotky z tohoto Gastrotýdne s hashgtagem tydenplnychutifm na svých sociálních sítích a zapojit se tak do soutěže o nejzdařilejší fotku. Vítěz této soutěže vyhraje Instax mini k zachycení dalších výjimečných okamžiků."

Organizátoři by rádi tímto nultým ročníkem odstartovali novou tradiční akci ve městě, která bude předzvěstí největšího svátku jídla a pití v Moravskoslezském kraji, a to Gastrofestivalu Frýdek-Místek plný chutí.

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000021448/frydekmistek-hleda-nejchutnejsi-menu-rozhodnou-o-nem-navstevnici-trinacti-restauraci