Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zástupci vedení Frýdku-Místku navštívili novou basketbalovou halu

Frýdek-Místek |

Nová basketbalová hala ve Frýdku-Místku už slouží dětem a sportovcům. Nyní se byli v jejich prostorách podívat i zástupci vedení magistrátu. Město na výstavbu přispělo částku 17 milionů korun. Aktuálně se také jedná o tom, že by halu mohly využívat i okolní školy.

Unikátní basketbalovou halu postavenou po vzoru japonských školních tělocvičen už naplno využívají stovky dětí. Chodí sem trénovat a hrát zápasy. Dokonce si ji nedávno vyzkoušela i mladá česká basketbalová reprezentace.

Anketa: 1.) "Celý klub je rád, že máme konečně nějaké prostředí, že nemusíme pendlovat po školách, takže můžeme tady, máme vlastně takové naše zázemí, takže je to velmi super." 2.) "Je dobrá, jsou tu dvě hřiště, takže můžou hrát dva týmy najednou, máme tam i šatny a v šatně televizi." 3.) "Je super, mám to od domu kousek, takže tu můžu chodit i dříve nebo tu můžu i déle zůstat."

    Na halu se nyní přišli podívat také zástupci vedení Frýdku-Místku. Provedl je osobně předseda klubu Basketpoint a zároveň autor nápadu toto zázemí pro děti vybudovat.

    Zdeněk Navrátil, předseda klubu Basketpoint Frýdek-Místek: "Já jsem rád, že se tady nové vedení města ukázalo, po v podstatě dvou letech, kdy tady ještě jako zástupci opoziční formace klepali na základní kámen."
    Petr Korč, primátor Frýdku-Místku/NMFM/: "Jsem moc rád, že ta hala vypadá tak, jak vypadá. Bezesporu má světová měřítka a já jsem rád, že něco takového máme ve Frýdku-Místku a myslím si, že ta významná částka, kterou město investovalo do té haly se určitě vrátí v tom, jaký prostor budou mít děti a co jim to přinese do budoucna."
    Jiří Kajzar, náměstek primátora Frýdku-Místku/NMFM/: "Já jsem hrál basketbal, házenou, volejbal, takže mě se to strašně líbí. Je to krásná hala. Myslím si, že každý, kdo sem přijde, tak se musí cítit velmi inspirativně a musí se tady báječně trénovat. A hrát ty zápasy musí být úplně úžasné. Za město můžu říct, že jsme se tady podíleli investicí 17 milionů korun, které jsme schvalovali. Byli jsme při položení základního kamene. Dneska vidíme, že ten objekt je hotový a slouží dětem. O to šlo, takže ten cíl byl splněn."

    Hala stála zhruba 80 milionů korun. Kromě Frýdku-Místku přispěly 17 milionů kraj, 30 milionů ministerstvo školství a zbytek zaplatil pan Navrátil.

    Zbyněk Šostý, radní Frýdku-Místku/NMFM/: "Hala je to krásná, přiznám se, že jsem tady poprvé a vím, že některé městské organizace jednají tady s majiteli o využití pro školské účely. Věřím, že třeba školy, které jsou tady nejblíž, tady najdou nějakou dohodu a bude to nejen k prospěchu basketu, ale také k prospěchu městských škol a hlavně dětí. Že se budou mít kde hýbat."

    Předseda klubu Basketpoint zároveň otevřel diskuzi na téma celkové koncepce sportu ve městě.

    Zdeněk Navrátil, předseda klubu Basketpoint Frýdek-Místek "Ne našeho basketbalu, ne našeho klubu, ne naší haly, ale celková koncepce. To mě bude dneska hodně zajímat."
    Zdeněk Navrátil, předseda klubu Basketpoint Frýdek-Místek: "Když jsem začínal, tak mi lidé vysvětlovali, že děti chtějí být u počítačů. Že si chtějí hrát doma, že chtějí ležet na gauči, že nechtějí chodit ven, že nechtějí sportovat. Ale děti chtějí sportovat. Potřebují k tomu, ale kvalitní prostředí a potřebují k tomu kvalitní profesionály. A myslím si, že role města je taková, aby se postaralo, aby ti kvalitní profesionálové se starali právě z toho daného města."

    Magistrát už mobilizoval všechny kluby a v létě je zapojil do projektu Vraťme dětem pohyb. Dále vylepšil systém čerpání dotací pro sport ve městě a hledá i další cesty, jak podpořit sport hlavně u dětí.

    Nahlásit chybu


    K tématu

    Show v Novém Jičíně připomněla zisk jediného titulu před 25 lety

    Uplynulo čtvrt století od doby, kdy basketbalisté Nového Jičína vybojovali první a jediný titul mistrů republiky. Tuto událost připomněli fanoušci spolu s hráči a klubem na sportovní charitativní show.

    Basketbalisté zabojují o účast v play off, mají na to tři venkovní zápasy

    Basketbalisté mají aktuálně na programu nadstavbovou část první ligy a bojují o postup do play off. Po domácí výhře nad Libercem je čekají tři venkovní zápasy.

    Hráči a fanoušci basketbalu oslavili čtvrtstoletí od titulu

    Uplynulo čtvrtstoletí od doby, kdy basketbalisté Nového JIčína vybojovali první a jediný titul mistrů republiky. Tuto událost připomněli fanoušci spolu s hráči a klubem na sportovní charitativní show.


    V Tylově sadu ve Slezské Ostravě se konalo Sousedské vinobraní

    V nedávno rekonstruovaném Tylově parku na Hladnově ve Slezské Ostravě se konalo první Sousedské vinobraní.

    Mladí tanečníci soutěžili ve Frýdlantě nad Ostravicí na Antonio cupu

    Ve velkém sále Kulturního centra ve Frýdlantě nad Ostravicí se konal další ročník taneční soutěže Antonio cup pro mladé tanečníky z Česka, Polska a Slovenska.

    Popravený polský student má v Opavě opravený hrob a novou pamětní desku

    25. října 2024 20:56 | Opava | Jiří Cileček

    V Opavě byl odhalený pomník na hrobu Frantiszka Kubici. Studenta teologie, občana Polské republiky, který byl v Opavě zatčený, mučený a následně popravený v Oticích fašisty za II. světové války.

    Z hořícího auta po nárazu do domu lidé vytáhli posádku a dva mladé pasažéry oživovali

    26. října 2024 22:16 | Celý MS kraj | Libor Běčák

    Do velmi náročné záchranné akce se v Chlebovicích na Frýdecko-Místecku okamžitě po nárazu osobního vozidla do rodinného domu zapojili svědci, včetně dvou policistů mimo službu. Auto okamžitě začalo hořet. Dva pasažéry museli oživovat.

    Obce v Moravskoslezském kraji dostanou podporu na stavbu nájemního bydlení

    25. října 2024 10:35 | Celý MS kraj | Libor Běčák | Regionální zprávy POLAR

    Moravskoslezskému kraji se nabízejí možnosti podpory výstavby nových bytů pro nájemní bydlení. O možných investicích v této oblasti se jednalo na odborném fóru na krajském úřadě.

    Den stromů v opavských sadech Svobody se nenechaly ujít stovky lidí

    26. října 2024 16:01 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

    Přesně na den, kdy stromy slaví svůj svátek, se okolí Ptačího vrchu proměnilo v pestrou oslavu. Díky slunečnému počasí si ji nenechaly ujít stovky lidí.

    V ostravské zoo se narodila mláďata kriticky ohrožených prasat z Filipín

    25. října 2024 18:22 | Ostrava-město | Jiří Cileček

    Ve výběhu prasat visajánských v Zoo Ostrava mohou trpěliví návštěvníci zahlédnout kromě čtyř dospělých jedinců i dvě mláďata. Selata tohoto vzácného filipínského druhu přišla na svět 13. října. Jejich pohlaví zatím není známo, ale obě se mají čile k světu a jejich matka o ně příkladně pečuje.

    Zimní verze opavského festivalu Slunovrat nabídne pestrý program i novinky

    26. října 2024 16:06 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

    Zimní verze oblíbeného festivalu Slunovrat už klepe na dveře. Uskuteční se od 7. do 9. listopadu v kulisách historických budov Opavy a nabídne pestrý program a také novinky.

    Maratonský závod omezí i uzavře páteřní dopravní tepny a ulice v Ostravě

    24. října 2024 21:09 | Ostrava-město | Jiří Cileček

    Ostrava zažije v sobotu 26. října první ročník Zlatého maratonu Emila Zátopka. Jeho součástí bude také 12. ročník Českého běhu žen Ostrava. Poběží se na certifikovaném městském okruhu, který povede napříč nejrušnějšími ulicemi a dopravními tepnami. Řidiči proto musí počítat s řadou uzavírek i dopravních omezení.

    Vrátní

    Frýdek-Místek Nástup: od 1. listopadu 2024 od 116 Kč/hod.

    Začala stavba cyklostezky mezi Frýdkem-Místkem a Palkovicemi

    Po dlouhých letech příprav začala stavba cyklostezky mezi Frýdkem-Místkem a Palkovicemi. Ta povede od Olešné a hotová má být do léta příštího roku. Náklady ve výši pod 16 milionů korun budou poměrově hradit obě obce. Velkou část pokryje také dotace.

    Ve Frýdku-Místku bude popovodňová benefiční akce Beskydy pro Jeseníky

    Frýdek-Místek podpoří Jesenicko, které se vzpamatovává ze zářijových povodní. V Národním domě byla naplánována unikátní benefice. Organizátoři připravili atmosféru jesenických trhů s tamními prodejci, zajímavé hudební kapely i folklorní scénu s cimbálovou muzikou a dobrým vínem.

    Frýdek-Místek získal ocenění za projekt Stravenka F-M i zapojení do akce Ukliďme Česko

    Frýdek-Místek slaví úspěch v celostátní ekologické soutěži díky dvěma osvětovým akcím. Kolektivní systém Nevajgluj, který se snaží omezit odhazování nedopalků a odpadků ve veřejném prostoru, ocenil projekt Stravenka F-M a zapojení veřejnosti do akce Ukliďme Česko.

    Projekt Connect with creativity na SPŠ, OA a JŠ ve Frýdku-Místku byl úspěšně dokončen

    23. října 2024 8:05 | Frýdek-Místek | Tomáš Tikal | Studuj u nás

    Největší frýdecko-místecká střední škola je velmi aktivní v projektech - národních i mezinárodních. Poslední úspěšný projekt na SPŠ, OA a JŠ ve Frýdku-Místku nesl název Connect with creativity.

    Vyřazené parkovací automaty poslouží ve Frýdku-Místku jako knihobudky

    Technické služby Frýdek-Místek přišly s ekologickým nápadem. Vyřazený parkovací automat neskončil ve starém železe, ale stala se z něj knihobudka. První kus prototypu už slouží pacientům i návštěvníkům v areálu nemocnice. Navíc v prostorách terapeutické zahrádky.

    Trh vzdělávání a uplatnění pomáhal žákům ve Frýdku-Místku s výběrem dalšího studia

    Frýdek-Místek ve spolupráci s Úřadem práce uspořádal další ročník tradičního Trhu vzdělávání a uplatnění. Ten pomáhá především žákům základních škol s výběrem dalšího studia. Prezentaci zde mělo i několik zaměstnavatelů a nechyběla ani nabídka vzdělávání pro dospělé.

    Zástupci vedení Frýdku-Místku navštívili novou basketbalovou halu
    Vydáno 14. října 2021 11:47, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
    Nová basketbalová hala ve Frýdku-Místku už slouží dětem a sportovcům. Nyní se byli v jejich prostorách podívat i zástupci vedení magistrátu. Město na výstavbu přispělo částku 17 milionů korun. Aktuálně se také jedná o tom, že by halu mohly využívat i okolní školy.

    Unikátní basketbalovou halu postavenou po vzoru japonských školních tělocvičen už naplno využívají stovky dětí. Chodí sem trénovat a hrát zápasy. Dokonce si ji nedávno vyzkoušela i mladá česká basketbalová reprezentace.

    Anketa: 1.) "Celý klub je rád, že máme konečně nějaké prostředí, že nemusíme pendlovat po školách, takže můžeme tady, máme vlastně takové naše zázemí, takže je to velmi super." 2.) "Je dobrá, jsou tu dvě hřiště, takže můžou hrát dva týmy najednou, máme tam i šatny a v šatně televizi." 3.) "Je super, mám to od domu kousek, takže tu můžu chodit i dříve nebo tu můžu i déle zůstat."

      Na halu se nyní přišli podívat také zástupci vedení Frýdku-Místku. Provedl je osobně předseda klubu Basketpoint a zároveň autor nápadu toto zázemí pro děti vybudovat.

      Zdeněk Navrátil, předseda klubu Basketpoint Frýdek-Místek: "Já jsem rád, že se tady nové vedení města ukázalo, po v podstatě dvou letech, kdy tady ještě jako zástupci opoziční formace klepali na základní kámen."
      Petr Korč, primátor Frýdku-Místku/NMFM/: "Jsem moc rád, že ta hala vypadá tak, jak vypadá. Bezesporu má světová měřítka a já jsem rád, že něco takového máme ve Frýdku-Místku a myslím si, že ta významná částka, kterou město investovalo do té haly se určitě vrátí v tom, jaký prostor budou mít děti a co jim to přinese do budoucna."
      Jiří Kajzar, náměstek primátora Frýdku-Místku/NMFM/: "Já jsem hrál basketbal, házenou, volejbal, takže mě se to strašně líbí. Je to krásná hala. Myslím si, že každý, kdo sem přijde, tak se musí cítit velmi inspirativně a musí se tady báječně trénovat. A hrát ty zápasy musí být úplně úžasné. Za město můžu říct, že jsme se tady podíleli investicí 17 milionů korun, které jsme schvalovali. Byli jsme při položení základního kamene. Dneska vidíme, že ten objekt je hotový a slouží dětem. O to šlo, takže ten cíl byl splněn."

      Hala stála zhruba 80 milionů korun. Kromě Frýdku-Místku přispěly 17 milionů kraj, 30 milionů ministerstvo školství a zbytek zaplatil pan Navrátil.

      Zbyněk Šostý, radní Frýdku-Místku/NMFM/: "Hala je to krásná, přiznám se, že jsem tady poprvé a vím, že některé městské organizace jednají tady s majiteli o využití pro školské účely. Věřím, že třeba školy, které jsou tady nejblíž, tady najdou nějakou dohodu a bude to nejen k prospěchu basketu, ale také k prospěchu městských škol a hlavně dětí. Že se budou mít kde hýbat."

      Předseda klubu Basketpoint zároveň otevřel diskuzi na téma celkové koncepce sportu ve městě.

      Zdeněk Navrátil, předseda klubu Basketpoint Frýdek-Místek "Ne našeho basketbalu, ne našeho klubu, ne naší haly, ale celková koncepce. To mě bude dneska hodně zajímat."
      Zdeněk Navrátil, předseda klubu Basketpoint Frýdek-Místek: "Když jsem začínal, tak mi lidé vysvětlovali, že děti chtějí být u počítačů. Že si chtějí hrát doma, že chtějí ležet na gauči, že nechtějí chodit ven, že nechtějí sportovat. Ale děti chtějí sportovat. Potřebují k tomu, ale kvalitní prostředí a potřebují k tomu kvalitní profesionály. A myslím si, že role města je taková, aby se postaralo, aby ti kvalitní profesionálové se starali právě z toho daného města."

      Magistrát už mobilizoval všechny kluby a v létě je zapojil do projektu Vraťme dětem pohyb. Dále vylepšil systém čerpání dotací pro sport ve městě a hledá i další cesty, jak podpořit sport hlavně u dětí.

      Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000027960/zastupci-vedeni-frydkumistku-navstivili-novou-basketbalovou-halu