Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Frýdek-Místek rozdělí více peněz na podporu sportující mládeže

Frýdek-Místek |  | Frýdeckomístecký expres

Sportující děti a mládež ve Frýdku-Místku dostanou od města ještě vyšší podporu. Radnice dá jejich klubům o 7 milionů korun více než loni. Radní schválili pilotní dotační program, který také zajistí větší přehlednost ve sportovních klubech.

Frýdek-Místek zvyšuje podporu sportujícím dětem a mládeži do 19 let. Organizace, které ve městě zajišťují sportovní činnosti, získají o 7 milionů korun více než loni, celkem téměř 50 milionů korun.

Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Město Frýdek-Místek po měsících a nebojím se říct i letech příprav, konečně spouští první dotační program ve sportovní oblasti, který se týká sportující mládeže. Doposud se rozdělovaly peníze na základě individuálních dotací. Běžel pouze jeden malý dotační program s malou částkou pro malé sportovní kluby. A my jsme ve spolupráci s ostatními radnicemi inspirování dotačním programem Můj klub Národní sportovní agentury a po konzultaci s mnoha odborníky i kluby, vytvořili pilotní dotační program, který samozřejmě není ve finální podobě. A předpokládáme, že během let může docházet k jeho úpravě."

Nový program má zajistit lepší přehlednost ve sportovních klubech, možnost kontroly financí a kvalitní podmínky pro samotné sportování.

Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Tento nový program prioritně rozděluje peníze podle počtu dětí v jednotlivých kategoriích podle toho, jak často sportují, jak často se účastní soutěží a zároveň jsme tam nechali prostor k tomu, aby v prvním roce spuštění tohoto programu jsme mohli dorovnat například rozdíly u klubů, kde by byly ty rozdíly oproti minulosti opravdu velké."

Cílem je transparentnější financování a zohlednění počtu členů v jednotlivých klubech a spolcích, náročnosti sportu i dlouhodobě podporovaných tradičních sportovních organizací. Drtivá většina sportovních klubů si finančně polepší.

Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Mohlo se to stát i díky tomu, že jsme zrušili z našeho neefektivní program podpory nákupu hybridních vozidel, ze kterého jsme přesunuli 5 milionů právě do tohoto programu. Já předpokládám, že se budeme s kluby dále bavit. A v dalších letech bychom spouštěli programy i na údržbu sportovišť, na doplnění sportovního vybavení, případně individuální dotace na jednotlivé sportovní akce, které ve městě probíhají, případně nějaké dotační programy na mimořádné úspěchy pro jednotlivce, kteří přivezou medaile z kraje, republiky Evropy, případně i ze světa."

Sportovní kluby mohou žádosti o dotaci na rok 2025 podávat od 1. do 27. září. Celý dotační titul včetně formulářů je zveřejněn na webu města.

Nahlásit chybu


K tématu

Házenkáři Frýdku-Místku chtějí vylepšit výsledek z minulé sezóny, cílem je opět play off

18. září 2023 15:51 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Házenkáři Frýdku-Místku jsou na letošní sezónu dobře připraveni. Tým sice opustilo několik špičkových hráčů, ale přišly další významné posily. Cílem je opět zaútočit na nejvyšší příčky a dostat se do vyřazovacích bojů v play off. Podobně jako tomu bylo v loňské sezóně.

Nový kalendář na rok 2024 představuje mládežnické sportovní kluby ve Frýdku-Místku

7. prosince 2023 12:39 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Frýdek-Místek vydal nový kalendář na rok 2024. Ten představuje jednotlivé mládežnické sporty ve městě. Zástupci jednotlivých klubů, v některých případech i s mladými sportovci, se sešli na slavnostním křtu. Na akci proběhlo také předání kalendářů.

Frýdek-Místek bude platit některým školákům od listopadu obědy

21. září 2023 11:58 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Frýdek-Místek bude hradit od listopadu některým školákům obědy. Nový projekt je určený pro rodiny, které pobírají přídavky na děti. Účast v něm bude zcela dobrovolná a město dá peníze za obědy přímo svým základním školám. Cílem je pomoci nízkopříjmovým rodinám.


ON-LINE: Sledujeme ničivé povodně v Moravskoslezském kraji, voda stále sužuje region

Dnes 18:09, vydáno 13. září 2024 12:25 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezský kraj čelí jedné z nejhorších povodní v historii. Silné deště způsobily katastrofu, která region sužuje naplno. Situace se každou hodinou mění. Aktuální dění a vývoj sledujeme podrobně v naší online reportáži.

Hejtman žádá armádu o pomoc s odklizením následků povodní, voda si vyžádala další dva lidské životy

Dnes 17:49 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V Moravskoslezském kraji nadále probíhá boj s povodněmi, voda stále neopadla. Krajský krizový štáb se proto rozhodl požádat Armádu České republiky o pomoc s odklízecími pracemi.

S velkou vodou nejen z řeky Opavy bojují na Hlučínsku

Dnes 15:48 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Řeka Opava, která posbírala obrovské množství vody z Jeseníků a podhůří se vybřežila také na Hlučínsku. V Děhylově kulminovala v pondělí ráno ve 3.30 hodin na výšce 618 centimetrů, a od té doby její hladina pomalu klesá. Mnoho oblastí je však zaplaveno.

Policie v Moravskoslezském kraji řeší první případy rabování evakuovaných objektů

Dnes 12:25 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Tvrdé tresty žádá hejtman Moravskoslezského kraje pro všechny, kteří se pokusí parazitovat na povodňovém neštěstí.

Velká voda řádila i ve Frýdku-Místku, město řeší následky

Velká voda se převalila i přes Frýdek-Místek. Díky vodní nádrži Šance ale nebyly následky katastrofální. Město řeší hlavně odklízení povodňového odpadu z cyklostezky a zatopené kolektory. Evakuace obyvatel nutná nebyla.

Na soutoku Odry a Opavy se protrhla hráz, voda zalila Přívoz, jeden most je v ohrožení

Dnes 10:28 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Nečekanou pohromu řeší od pondělního dopoledne v Ostravě. Jedna hráz nevydržela a voda zaplavila Přívoz.

Hráz na Odře ve Slezské Ostravě vydržela a voda opadává, nejhorší je situace v Koblově a Antošovicích

Stejně jako většina Ostravy a Moravskoslezského kraje se ani Slezská Ostrava nevyhnula záplavám, souvisejícím s dlouhotrvajícími intenzivními dešti. Zasaženy byly hlavně části Koblov a Antošovice, které přímo sousedí s řekou Odrou. Lidé museli opustit své domovy a několik desítek nemovitostí skončilo pod vodou. Momentálně už hladina Odry ve Slezské Ostravě klesá.

Mladíka na procházce překvapil silný proud, zachránili ho hasiči

Dnes 10:55 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Až s pomocí hasičů se dostal v neděli večer domů mladý muž, kterého v Ostravě zaskočil silný proud vody a neměl dost sil na to, aby ho překonal.

Tiskový brífing krizového štábu k aktuální situaci v Opavě

Dnes 13:29 | Opava | Yvona Fajtová

Jak to aktuálně vypadá v Opavě, to se dozvíte z tiskové konference krizového štábu, která proběhla na Magstrátu města Opavy na Krnovské ulici.

Aktuální ničivé povodně uspíší stavbu přehrady Nové Heřminovy, která ochrání Krnov a Opavu

Dnes 11:54 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Současná pohroma, která postihla Krnovsko a Opavsko bude patrně pádným argumentem pro zrychlení příprav stavby nové vodní nádrže Nové Heřminovy.

18 učeben na základních školách ve Frýdku-Místku získá technologii 3D reality

Školáci z devíti městských základek ve Frýdku-Místku se budou vzdělávat v nových 3D učebnách. Radnice vybaví technologiemi celkem 18 učeben. Půjde o základní školy, které mají 2. vzdělávací stupeň. Zároveň se na školách sjednotí vybavení a výuku bude možné i sdílet s jinými školami.

Sousedé vytáhli starší ženu z hořícího bytu ve Frýdku-Místku

14. září 2024 20:05 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Tři jednotky hasičů zasahovaly v pátek v noci ve Frýdku-Místku u požáru bytu ve 4. nadzemním podlaží. V péči záchranářů skončili čtyři lidé. Jednu ženu vytáhli z hořícího bytu sousedé. Následně jí pomohli policisté a strážníci. Škoda je půl milionu korun.

Šesťáci ze ZŠ Komenského absolvovali společný adaptační pobyt

Na dvoudenní adaptační pobyt vyrazili do Malenovic žáci tří šestých tříd ze Základní školy Komenského ve Frýdlantě nad Ostravicí. Jak školáci potvrdili, pobyt se jim líbil a rádi by si ho zopakovali.

Podnikatelé se v akademii naučili využívat digitální marketing

V sále Kulturního centra ve Frýdlantě nad Ostravicí se sešli účastníci Akademie pro podnikatele.

Házenkáři Frýdku-Místku chtějí pozvednout úroveň klubu, dostat se do play off i do Polárky

Play off, takový je opět cíl frýdecko-místeckých házenkářů. Tým sice opustili výrazní hráči, ale klub věří, že je kvalitně nahradil. Dlouhodobou ambicí nového vedení je také zvýšit úroveň klubu a jednou také dostat největší zápasy do haly Polárka.

Změny rozpočtu, prodej nemovitostí i daně. Frýdek-Místek má za sebou další zastupitelstvo

Změny rozpočtu, prodej nemovitostí i nenavyšování daně z nemovitosti. Zastupitelé mají za sebou předposlední jednání v letošním roce, které přineslo opět několik dlouhých diskuzí, ale hlavně schválení řady pro město důležitých bodů.

Frýdek-Místek rozdělí více peněz na podporu sportující mládeže
Vydáno 2. září 2024 14:10, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Sportující děti a mládež ve Frýdku-Místku dostanou od města ještě vyšší podporu. Radnice dá jejich klubům o 7 milionů korun více než loni. Radní schválili pilotní dotační program, který také zajistí větší přehlednost ve sportovních klubech.

Frýdek-Místek zvyšuje podporu sportujícím dětem a mládeži do 19 let. Organizace, které ve městě zajišťují sportovní činnosti, získají o 7 milionů korun více než loni, celkem téměř 50 milionů korun.

Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Město Frýdek-Místek po měsících a nebojím se říct i letech příprav, konečně spouští první dotační program ve sportovní oblasti, který se týká sportující mládeže. Doposud se rozdělovaly peníze na základě individuálních dotací. Běžel pouze jeden malý dotační program s malou částkou pro malé sportovní kluby. A my jsme ve spolupráci s ostatními radnicemi inspirování dotačním programem Můj klub Národní sportovní agentury a po konzultaci s mnoha odborníky i kluby, vytvořili pilotní dotační program, který samozřejmě není ve finální podobě. A předpokládáme, že během let může docházet k jeho úpravě."

Nový program má zajistit lepší přehlednost ve sportovních klubech, možnost kontroly financí a kvalitní podmínky pro samotné sportování.

Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Tento nový program prioritně rozděluje peníze podle počtu dětí v jednotlivých kategoriích podle toho, jak často sportují, jak často se účastní soutěží a zároveň jsme tam nechali prostor k tomu, aby v prvním roce spuštění tohoto programu jsme mohli dorovnat například rozdíly u klubů, kde by byly ty rozdíly oproti minulosti opravdu velké."

Cílem je transparentnější financování a zohlednění počtu členů v jednotlivých klubech a spolcích, náročnosti sportu i dlouhodobě podporovaných tradičních sportovních organizací. Drtivá většina sportovních klubů si finančně polepší.

Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Mohlo se to stát i díky tomu, že jsme zrušili z našeho neefektivní program podpory nákupu hybridních vozidel, ze kterého jsme přesunuli 5 milionů právě do tohoto programu. Já předpokládám, že se budeme s kluby dále bavit. A v dalších letech bychom spouštěli programy i na údržbu sportovišť, na doplnění sportovního vybavení, případně individuální dotace na jednotlivé sportovní akce, které ve městě probíhají, případně nějaké dotační programy na mimořádné úspěchy pro jednotlivce, kteří přivezou medaile z kraje, republiky Evropy, případně i ze světa."

Sportovní kluby mohou žádosti o dotaci na rok 2025 podávat od 1. do 27. září. Celý dotační titul včetně formulářů je zveřejněn na webu města.

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000044652/frydekmistek-rozdeli-vice-penez-na-podporu-sportujici-mladeze