Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

V Palkovicích rozšiřují školku, radnice sídlí v tělocvičně

Palkovice |

V budově bývalého Obecního úřadu v Palkovicích se už naplno rozeběhly práce na rozšíření mateřské školy.

David Kula (NEZÁVISLÍ PRO PALKOVICE A MYSLÍK), místostarosta Palkovic: “Po několika letech příprav jsme konečně začali s rekonstrukcí bývalého obecního úřadu na nové oddělení mateřské školky. Je to vlastně po zhruba dvou týdnech, co jsem se konečně přestěhovali do tělocvičny s úřadem, tak jsme předali staveniště stavební firmě, která by měla být se stavbou hotova zhruba do konce ledna. Zprovoznění nového oddělení mateřské školky je plánováno na začátek příštího roku. Bude však záležet na tom, jak rychle se nám podaří vysoutěžit ještě dodavatele nábytku a vybavení, kterého právě teď soutěžíme.”

Palkovičtí předpokládají, že v obci bude přibývat nejen předškoláků, ale i školáků.

David Kula (NEZÁVISLÍ PRO PALKOVICE A MYSLÍK), místostarosta Palkovic: “Letos jsme do školky nemohli přijmout zhruba 25 dětí, což je přesně tak velká kapacita, jako teď stavíme v tom novém oddělení. To znamená, že na nějakou dobu dopředu bychom měli mít teďka vystaráno a uvidíme, jak se bude vyvíjet demografická křivka dál. Protože my jsme vlastně schopni to predikovat zhruba tři roky dopředu, protože vlastně děti nastupují ve třech letech do školky.”

Úředníci palkovické radnice nyní pracují ve sportovní hale.

David Kula (NEZÁVISLÍ PRO PALKOVICE A MYSLÍK), místostarosta Palkovic: “S obecním úřadem jsme se provizorně přestěhovali do tělocvičny, ale je to pouze provizorní řešení, protože už teď probíhá zpracování projektové dokumentace na rekonstrukci Domu služeb a na konci letošního roku bychom měli žádat o stavební povolení a během příštího roku začít stavět definitivně obecní úřad nad Domem služeb a zhruba za dva roky bychom se měli definitivně přestěhovat s obecním úřadem tam.”

Ne všichni lidé si už na novou adresu radnice zvykli.

David Kula (NEZÁVISLÍ PRO PALKOVICE A MYSLÍK), místostarosta Palkovic: “O přestěhování obecního úřadu jsme se snažili informovat občany všemi možnými kanály, Palkovickými listy, vývěskami, na facebooku, na internetu a tak dále, ale pořád se najdou takoví, kteří si myslí, že úřad je na tomto místě. Proto ještě znovu upozorňujeme, že zde již nic nevyřídíte a všechno si vyřídíte nově v tělocvičně. Zde zůstává pouze dočasně úřední deska, která se také postupem času přesune do centra obce.”
Nahlásit chybu


K tématu

Mladé rodiny v Palkovicích se rozrůstají, obec musí navyšovat kapacitu školky

9. září 2023 8:01 | Palkovice | Libor Běčák

Nejmenší děti z Palkovic se dočkaly nové třídy v místní mateřské škole. Postupně je modernizována celá školka včetně zahrady. Protože dětí v obci přibývá, musí se navyšovat kapacita školky.

MŠ Barevný svět ve Frýdku-Místku zapojila rodiče do života ve školce

10. července 2023 14:56 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Mateřská škola Barevný svět ve Frýdku-Místku se zapojila do inovativního vzdělávání. V rámci toho se tady zaměřili na propojení školky a rodiny. Pravidelně tak zapojovali rodiče do dění ve školce a zároveň spolu vymýšleli různé společné aktivity. Všichni si projekt velmi chválí a školka v něm chce dál pokračovat.

Prázdniny jsou ve znamení oprav na školách i ve Slezské Ostravě

25. července 2023 16:21 | Ostrava-Slezská Ostrava | Jiří Cileček

Slezská Ostrava investuje do oprav a modernizace základních a mateřských škol. Za poslední 4 roky to bylo téměř 76 milionů korun. Aktuálně během prázdnin probíhá také velká rekonstrukce Mateřské školy Slívova.


Nová radnice v Ostravě byla zapsána mezi národní kulturní památky

Dominanta Ostravy Nová radnice byla zapsána mezi národní kulturní památky. Město díky tomu oficiálně získává další velmi významný turistický cíl, kterému zápis dodává na prestiži. Dodnes jde o největší a nejvyšší radnici v celé zemi.

Bývalý důl Barbora už podruhé ožívá společenskými akcemi pro veřejnost

Letní sezóna je v plném proudu a na různých místech v našem kraji se odehrává spoustu volnočasových akcí. Pestrým programem přes léto ožívá i bývalý Důl Barbora na Karvinsku.

MŠ v Malých Hošticích už uspokojí všechny děti. Díky přístavbě se její kapacita zvýšila o 28 míst

Včera 16:23 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Mateřská škola v Malých Hošticích má nově o jednu třídu více. Vznikla přístavbou za 17 milion korun, která se stavěla necelý rok. Do nového oddělení v září nastoupí 28 dětí, což je plná kapacita.

Hejtman se v Novém Jičíně setkal se starosty z okolí a diskutoval i s občany

Hejtman Moravskoslezského kraje, Josef Bělica, navštívil Nový Jičín. Dopoledne se na radnici setkal také s občany, kterým více než hodinu odpovídal na jejich dotazy.

Stonavští premianti oceněni vedením obce

Včera 13:48 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Ke konci školního roku se stalo tradicí, že vedení obce Stonava organizuje setkání s nejlepšími žáky. Na této slavnostní akci jsou pravidelně oceňováni premianti jak z tříd s českým, tak i polským jazykem vyučovacím.

Bubenický workshop ve Studénce vedla studentka z Berklee

Základní umělecká škola Jana Amose Komenského pořádala bubenický workshop. Jeho lektorkou byla mladá talentovaná muzikantka z Ostravska, které se na bicí učí na nejslavnější hudební škole na světě - americké Berklee college.

Baník je zase o krok blíž k návratu domů na Bazaly, stavba nového stadionu je tady možná

Diskuze o stavbě nového ostravského fotbalového stadionu a možný návrat Baníku na Slezskou hýbal celým městem. Studie nyní potvrdila, že se na Bazalech skutečně stavět dá a slavný fotbalový klub je tak o krok blíže k tomu, aby se vrátil domů.

Jediná ferrata na Ostravsku vznikla ve Slezské Ostravě, druhá nejbližší je odtud 100 kilometrů

Ve Slezské Ostravě byla otevřena nová ferrata a jedná se o první takový projekt v rámci celé Ostravy a širokého okolí. Kramle, stupy, úchyty a žebříky si může na cvičné lezecké stěně nově vyzkoušet opravdu každý od dětí až po seniory, a to zcela zdarma.

Dobrovolní hasiči v Oticích mají novou hasičskou zbrojnici. Z původní budovy zůstaly jen obvodové zdi

Včera 13:54 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Dobrovolní hasiči v Oticích se dočkali nové hasičské zbrojnice. Po dlouhých letech tak mají moderní budovu s veškerým zázemím včetně sociálního, které v původní budově chybělo.

Ve Stonavě se zřítil větroň, kluzák při pádu narazil do drátů vysokého napětí

2. července 2024 18:10 | Stonava | Lukáš Zavadil

Ve Stonavě se v úterý v podvečerních hodinách zřítil větroň. Podle informací policie měl na své trase narazit do drátů vysokého napětí a poté spadnout do pole.

Opilý mladík a jeho kamarád seděli se zbraněmi nedaleko festivalu ve Frýdku-Místku, lidé je v obavě nahlásili policistům

2. července 2024 8:58 | Frýdek-Místek | Lukáš Zavadil

Policisté ve Frýdku-Místku byli v sobotu večer informováni, že u řeky Ostravice nedaleko festivalu FM City Fest se pohybuje muž s dlouhou zbraní. Na místo okamžitě vyrazili společně se strážníky a zajistili 19letého mladíka. Ten seděl na trávě se svým známým a vedle sebe měl skutečně položenou dlouhou zbraň a igelitovou tašku.

Frýdek-Místek chce ihned po nabytí Českého domu začít se záchovnými pracemi na objektu

Nákup Českého domu je pro Frýdek-Místek významnou událostí. V průběhu let se navíc podařilo dohodami snížit jeho cenu o více než 5 milionů. Jakmile bude objekt přepsán na město, okamžitě začnou záchovné práce.

ZUŠ Frýdek-Místek pořádala Galakoncert populárních melodií

Základní umělecká škola Frýdek-Místek připravila unikátní akci. Pěvecké sbory a smyčcové orchestry spojily síly a společně připravili Galakoncert populárních melodií. Na akci, která sklidila velký úspěch vystoupilo na 130 účinkujících.

Školáci z Chlebovic u Frýdku-Místku dostávali vysvědčení ve včelařském muzeu

Školáci mají za sebou předávání vysvědčení. V Chlebovicích letos pro tuto událost zvolili prostory včelařského muzea. Prvňáčkům sem přijel předat vysvědčení osobně i primátor Frýdku-Místku.

Muže uvěznilo vlastní auto a v horku zkolaboval, naštěstí si ho všiml soused

1. července 2024 9:43 | Frýdek-Místek | Lukáš Zavadil

Málem smrtící pastí se stalo vlastní vozidlo muži ve Frýdku-Místku, který zůstal uvězněn uvnitř kvůli technické závadě. Vůz, který nešel otevřít, zůstal stát na přímém slunci. Muž se snažil přivolat pomoc boucháním na okno, následně zkolaboval.

Požár zničil stodolu a roubenku v Lubně, škoda pět milionů korun

29. června 2024 9:06 | Frýdlant nad Ostravicí | Lukáš Zavadil

V pátek 28. června 2024 v podvečer zasahovali hasiči z osmi jednotek požární ochrany u rozsáhlého požáru stodoly a nedalekého domu - roubenky v místní části Frýdlantu nad Ostravicí, Lubně. Požár byl ohlášen na tísňovou linku v půl šesté odpoledne. Celkem bylo nasazeno třináct hasičských vozidel.

V Palkovicích rozšiřují školku, radnice sídlí v tělocvičně
Vydáno 2. října 2020 12:57, Palkovice, Libor Běčák
V budově bývalého Obecního úřadu v Palkovicích se už naplno rozeběhly práce na rozšíření mateřské školy.

David Kula (NEZÁVISLÍ PRO PALKOVICE A MYSLÍK), místostarosta Palkovic: “Po několika letech příprav jsme konečně začali s rekonstrukcí bývalého obecního úřadu na nové oddělení mateřské školky. Je to vlastně po zhruba dvou týdnech, co jsem se konečně přestěhovali do tělocvičny s úřadem, tak jsme předali staveniště stavební firmě, která by měla být se stavbou hotova zhruba do konce ledna. Zprovoznění nového oddělení mateřské školky je plánováno na začátek příštího roku. Bude však záležet na tom, jak rychle se nám podaří vysoutěžit ještě dodavatele nábytku a vybavení, kterého právě teď soutěžíme.”

Palkovičtí předpokládají, že v obci bude přibývat nejen předškoláků, ale i školáků.

David Kula (NEZÁVISLÍ PRO PALKOVICE A MYSLÍK), místostarosta Palkovic: “Letos jsme do školky nemohli přijmout zhruba 25 dětí, což je přesně tak velká kapacita, jako teď stavíme v tom novém oddělení. To znamená, že na nějakou dobu dopředu bychom měli mít teďka vystaráno a uvidíme, jak se bude vyvíjet demografická křivka dál. Protože my jsme vlastně schopni to predikovat zhruba tři roky dopředu, protože vlastně děti nastupují ve třech letech do školky.”

Úředníci palkovické radnice nyní pracují ve sportovní hale.

David Kula (NEZÁVISLÍ PRO PALKOVICE A MYSLÍK), místostarosta Palkovic: “S obecním úřadem jsme se provizorně přestěhovali do tělocvičny, ale je to pouze provizorní řešení, protože už teď probíhá zpracování projektové dokumentace na rekonstrukci Domu služeb a na konci letošního roku bychom měli žádat o stavební povolení a během příštího roku začít stavět definitivně obecní úřad nad Domem služeb a zhruba za dva roky bychom se měli definitivně přestěhovat s obecním úřadem tam.”

Ne všichni lidé si už na novou adresu radnice zvykli.

David Kula (NEZÁVISLÍ PRO PALKOVICE A MYSLÍK), místostarosta Palkovic: “O přestěhování obecního úřadu jsme se snažili informovat občany všemi možnými kanály, Palkovickými listy, vývěskami, na facebooku, na internetu a tak dále, ale pořád se najdou takoví, kteří si myslí, že úřad je na tomto místě. Proto ještě znovu upozorňujeme, že zde již nic nevyřídíte a všechno si vyřídíte nově v tělocvičně. Zde zůstává pouze dočasně úřední deska, která se také postupem času přesune do centra obce.”
Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/frydeckomistecko/palkovice/11000022172/v-palkovicich-rozsiruji-skolku-radnice-sidli-v-telocvicne