Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • OPAVA BOJUJE PROTI ALKOHOLU, VYHLÁŠKA PITÍ ZAKAZUJE NA VEŘEJNÝCH MÍSTECH
  • NOVÝ JIČÍN SI PODMANIL KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE TANEČNÍCH OBORŮ, INFO NA POLAR.CZ
  • OSTRAVA PLÁNUJE NOVOU SPORTOVNÍ HALU PRO 3500 DIVÁKŮ ZA 800 MILIONŮ KORUN
  • VYHLÍDKA V KRNOVĚ-CHOMÝŽI UMOŽNÍ POZOROVAT STÁDO PRATURŮ A DIVOKÝCH KONÍ
  • ODVOLACÍ SOUD ZMÍRNILI TREST MYSLIVCI ZA OMYLEM ZASTŘELENÉHO RYBÁŘE V OSTRAVĚ
  • SNÍŽIL MU PODMÍNKU NA 21 MĚSÍCŮ (PŮVODNĚ 24) I ZKUŠEBNÍ DOBU NA 30 MĚSÍCŮ Z 36
  • STANJURA VĚŘÍ V POSTUP SANACE HALDY HEŘMANICE, NOVÝ POSUDEK JI ZPOCHYBŇUJE
  • NA PŘECHODU V MOSTECH U JABLUNKOVA SE KVŮLI KONTROLÁM TVOŘÍ KOLONY KAMIONŮ
  • DOBROVOLNÍCI POSBÍRALI POVODŇOVÝ ODPAD V PALKOVICÍCH A NA MYSLÍKU
  • DNEŠNÍ FOTBALOVÝ ZÁPAS BANÍKU A SPARTY BUDE PODLE POLICIE JAKO VŽDY RIZIKOVÝ
  • TJ SLOVAN HAVÍŘOV MUSÍ OPRAVIT FOTBALOVÉ HŘIŠTĚ, REPORTÁŽ NA POLAR.CZ
  • KARIN LEDNICKÁ ZÍSKÁ ZVLÁŠTNÍ CENU JANTAR ZA TRILOGII ŠIKMÝ KOSTEL
  • TŘI ZRANĚNÍ PO PÁTEČNÍM STŘETU MOTORKY S OSOBNÍM AUTEM V OBCI SEDLIŠTĚ (F-M)
  • ZOO OSTRAVA MÁ NOVOU SAMICI LVA INDICKÉHO, JE PŘÍSLIBEM PRO BUDOUCÍ MLÁĎATA
  • VE DVORANĚ RADNICE MOAP MÁ FOTOGRAF DALIBOR BEDNÁŘ VÝSTAVU (NE)ZNÁMÍ

V Palkovicích se v sobotu konal festival dechovky a týmy kuchařů soutěžily o nejchutnější guláš

Palkovice |

V Palkovicích se v sobotu konal 6. ročník festivalu dechovek a pivních a gulášových slavností.

Video Přehravač se načítá.
Aktuální čas 0:00
Doba trvání -:-
Načteno: 0%
Typ streamu ŽIVĚ
Zbývající čas 0:00
 
1x
    • Kapitoly
    • Bez popisů, vybráno
    • Bez titulků, vybráno
      Zdroj: TV Polar

      Každý kuchař ví, že udělat dobrý guláš vyžaduje čas. Jak jste na tom byli při této soutěž s časem vy?

      Imrich Melicher, Zelenáči: “S časem to má každý tým stejně. Měli jsme start asi o půl desáté a myslím si, že to záleží na množství guláše, na tom, jakým způsobem se vaří, jestli na plynu nebo na dřevu.”
      Teodor Mucha, Myslivci Palkovice: “Máme super srnčí guláš. To je náš recept a každý guláš je originál. Srnčí maso a vývary k tomu a ostatní ingredience. Paprika, pepř, sůl. Tři hodiny, to se musí pomalu, to nejde moc rychle, ale bude dobrý.”
      Petr Šajer, Na poslední chvíli: “Jsme tým Na poslední chvíli, protože jsme se to dozvěděli na poslední chvíli a tým jsme sestavili taky na poslední chvíli. Nikdy jsme spolu nevařili než v tomto složení. Děláme hovězí poctivý guláš na ohni. Nejsme zastánci dělání na plynu.”
      Ondra Michálek, Štola: “Já bych vám představil tým Štola. Jsme tady čtvrtým rokem, připravujeme hornický guláš z hovězího masa kližka, krk. Na konec se dávají speciální ingredience, které nikomu neřeknu. Doufám, že bude všem chutnat a díky skvělému týmu, který mám za sebou, si myslím, že bedna to bude.”

      Nad přípravou gulášů bděla odborná porota.

      porotkyně: “Od rána zjišťujeme, kdo má jaký základ v guláši, ochutnáváme, koukáme pod ruce, ale ještě nejsme ve finále. Ještě na to mají 15 či 20 minut, aby to doladili. Některé guláše už jsou top, některé ještě potřebují svůj čas.”

      Porotci sledovali také jaké suroviny kuchaři používají.

      David Valíček, porotce: “Žádná jíška, Prakticky jíška nepatří do guláše, nepatří tam mouka. V uvozovkách: ve starých českých normách je samozřejmě mouka, je tam roux, takzvaná francouzská zásmažka, ale prostě myslím si, že guláš je o té samotné síle, o tom vyrestování cibulky a dokonce, když zmiňuji cibulku, tak prostě Poláci, kteří tady jsou taky v soutěži, tak prostě nepoužili ani gram cibule na to, aby udělal dobrý guláš a myslím si, že tohle je velmi zajímavé.”
      Anketa: “Mám maďarský a chutná výborně. Je ostrý, ale dobrý. Pokud budou, tak ochutnám ještě jeden, víc už ne.”

      Zatímco návštěvníkům nejvíce chutnal maďarský guláš od volejbalistů, porota dala svou cenu Zelenáčům.

      Nahlásit chybu


      Speciální operace výměny kolenního kloubu se nyní dělá v Karviné za asistence robotiky

      V Karviné se při ortopedických operacích nyní využívá speciální technologie, která umí přesně vyměřit, co a kde operovat. Operace byla v nemocnici v Karviné - Ráji aplikována zatím na dva pacienty.

      Tři zranění po střetu motorky s osobním autem na Frýdecko-Místecku

      Dnes 13:10 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

      Záchranáři zasahovali v pátek večer u vážné nehody v Sedlištích na Frýdecko-Místecku. Srazila se tam motorka s osobním autem. 18letého motorkáře přepravil do nemocnice vrtulník, jeho 19letou spolujezdkyni sanitka a 68letý řidič auta zůstal s lehkým zraněním na místě.

      Ostravská zoo získala novou samici lva indického. Je příslibem pro budoucí mláďata

      Včera 16:55 | Ostrava-město | Jiří Cileček

      Do Zoo Ostrava dorazila nová samice lva indického ze švédské zoologické zahrady. Po aklimatizaci by se měla stát partnerkou stávajícího samce. Zoologové věří, že tento krok povede k úspěšnému rozmnožení ohroženého poddruhu, který dnes v přírodě přežívá pouze v jediném indickém národním parku.

      Tenisovou raketu vyměnil za golfovou hůl a je světovým hráčem

      Teprve osmnáctiletý golfista ze Studénky, Richard Pavel, má za sebou životní úspěch. Na mistrovství světa neslyšících v Austrálii získal 3. místo. Teď má před sebou další velký cíl, světovou soutěž v Japonsku.

      Výstava fotografa Dalibora Bednáře (Ne)známí ve Dvoraně centrálního ostravského obvodu

      Dvorana radnice Moravské Ostravy a Přívozu hostí výstavu černobílých portrétů fotografa Dalibora Bednáře. Pod názvem (Ne)známí představuje tváře lidí, kteří podle autora více či méně ovlivnili jeho životní i umělecký pohled na svět.

      Nicola salon: Kromě pedikúry nyní také laminace obočí a prodlužování řas

      28. března 2025 8:03 | Komerční sdělení

      Nicola salon na místeckém náměstí se specializuje na profesionální pedikúru a nyní rozšiřuje nabídku o laminaci obočí a řas, prodlužování řas.

      Projekt Sousedství utužuje sousedské vztahy v Ostravě-Jihu

      Obyvatelé obvodu mohou opět žádat o příspěvek z dotačního programu Sousedství. Vedení Ostravy-Jihu se tak již čtvrtým rokem snaží podpořit fungující sousedské vztahy. Na pořádání sousedských akcí mohou žadatelé získat až 10 000 Kč.

      Policisté cvičili zásah proti střelci na univerzitě. Studenti posloužili jako figuranti

      Policisté, ale také hasiči či zdravotnická záchranná služba velmi často procvičují nejrůznější postupy a situace, aby mohli v případě potřeby co nejrychleji reagovat. Tentokrát se ale v Ostravě uskutečnilo svých rozsahem výjimečné cvičení - zásah proti střelci budově univerzity

      Na Slezské univerzitě v Opavě vaří jídla našich předků. Studenti tentokrát vyráběli historické sorbety a zmrzliny

      Na Slezské univerzitě v Opavě vaří jídla našich předků. Workshopy dobové kuchyně probíhají v gastrocentru univerzity a jsou součástí studia historie a kulturního dědictví v regionální praxi.

      Tragický požár domu v Hlučíně. Uvnitř našli mrtvého muže, jeden hasič se zranil

      Včera 13:14 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

      Sedm jednotek hasičů zasahovalo u velkého nočního požáru rodinného domu v Hlučíně na Opavsku. Hasiči s plameny bojovali hodinu a půl. Až se jim podařilo dostat dovnitř, našli tam mrtvého muže. Zraněn byl i jeden ze zasahujících hasičů. Škoda byla odhadnuta na 3 milion korun.

      Dobrovolníci při akci Ukliďme Česko posbírali povodňový odpad v Palkovicích a na Myslíku

      3. dubna 2025 17:17 | Palkovice | Libor Běčák

      Po roce se na jaře obyvatelé Palkovic a Myslíku opět zapojili do hromadného úklidu. Tentokrát sběrači procházeli především okolí vodních toků, které znečistila loňská velká voda.

      Frýdek-Místek rozšířil placené parkovací zóny kolem magistrátu

      Frýdek-Místek rozšiřuje placené parkovací zóny. Od dubna jsou zpoplatněna parkoviště v okolí magistrátu v Radniční ulici. Město tak chce vyjít vstříc zdejším rezidentům i návštěvníkům radnice. Systém nyní běží ve zkušebním režimu, aby si lidé vyřídili rezidenční karty a dlouhodobé parkování.

      Frýdek-Místek se zapojil do Světového dne porozumění autismu

      Frýdek-Místek se letos opět připojil ke Světovému dni porozumění autismu, který každoročně připadá na 2. dubna. Kromě osvěty dlouhodobě podporuje i organizace, které pracují s dětmi na spektru autismu a jejich rodinami.

      Ve Frýdku-Místku začala příprava území na stavbu volnočasového areálu

      Frýdek-Místek připravuje výstavbu nového rozsáhlého volnočasového areálu. Budoucí moderní prostor pro rekreaci i sport bude určen všem generacím. Nabídne například horolezeckou stěnu i velkou dřevěnou loď pro děti. Otevřít by se měl příští rok.

      Návsí hostilo kvalifikační kolo MČR v mažoretkovém sportu a fotbalový turnaj

      3. dubna 2025 8:57 | Návsí | Libor Běčák | Miniexpres Návsí

      Ve Sportovní hale v Návsí se poslední březnový víkend konalo kvalifikační kolo 32. ročníku Mistrovství České republiky v mažoretkovém sportu.

      Požár hospodářské budovy i domu ve Frýdlantu nad Ostravicí. Hasiči zabránili větším škodám

      2. dubna 2025 22:03 | Frýdlant nad Ostravicí | Jiří Cileček

      Požár hospodářské budovy a rodinného domu ve Frýdlantu nad Ostravicí zaměstnal ve středu ráno čtyři jednotky hasičů. Událost se obešla bez zranění a škoda je 800 tisíc korun. Hasiči zásahem uchránili majetek za tři miliony.

      V Palkovicích se v sobotu konal festival dechovky a týmy kuchařů soutěžily o nejchutnější guláš
      Vydáno 17. července 2021 20:08, Palkovice, Bára Kelnerová
      V Palkovicích se v sobotu konal 6. ročník festivalu dechovek a pivních a gulášových slavností.

      Zdroj: TV Polar

      Každý kuchař ví, že udělat dobrý guláš vyžaduje čas. Jak jste na tom byli při této soutěž s časem vy?

      Imrich Melicher, Zelenáči: “S časem to má každý tým stejně. Měli jsme start asi o půl desáté a myslím si, že to záleží na množství guláše, na tom, jakým způsobem se vaří, jestli na plynu nebo na dřevu.”
      Teodor Mucha, Myslivci Palkovice: “Máme super srnčí guláš. To je náš recept a každý guláš je originál. Srnčí maso a vývary k tomu a ostatní ingredience. Paprika, pepř, sůl. Tři hodiny, to se musí pomalu, to nejde moc rychle, ale bude dobrý.”
      Petr Šajer, Na poslední chvíli: “Jsme tým Na poslední chvíli, protože jsme se to dozvěděli na poslední chvíli a tým jsme sestavili taky na poslední chvíli. Nikdy jsme spolu nevařili než v tomto složení. Děláme hovězí poctivý guláš na ohni. Nejsme zastánci dělání na plynu.”
      Ondra Michálek, Štola: “Já bych vám představil tým Štola. Jsme tady čtvrtým rokem, připravujeme hornický guláš z hovězího masa kližka, krk. Na konec se dávají speciální ingredience, které nikomu neřeknu. Doufám, že bude všem chutnat a díky skvělému týmu, který mám za sebou, si myslím, že bedna to bude.”

      Nad přípravou gulášů bděla odborná porota.

      porotkyně: “Od rána zjišťujeme, kdo má jaký základ v guláši, ochutnáváme, koukáme pod ruce, ale ještě nejsme ve finále. Ještě na to mají 15 či 20 minut, aby to doladili. Některé guláše už jsou top, některé ještě potřebují svůj čas.”

      Porotci sledovali také jaké suroviny kuchaři používají.

      David Valíček, porotce: “Žádná jíška, Prakticky jíška nepatří do guláše, nepatří tam mouka. V uvozovkách: ve starých českých normách je samozřejmě mouka, je tam roux, takzvaná francouzská zásmažka, ale prostě myslím si, že guláš je o té samotné síle, o tom vyrestování cibulky a dokonce, když zmiňuji cibulku, tak prostě Poláci, kteří tady jsou taky v soutěži, tak prostě nepoužili ani gram cibule na to, aby udělal dobrý guláš a myslím si, že tohle je velmi zajímavé.”
      Anketa: “Mám maďarský a chutná výborně. Je ostrý, ale dobrý. Pokud budou, tak ochutnám ještě jeden, víc už ne.”

      Zatímco návštěvníkům nejvíce chutnal maďarský guláš od volejbalistů, porota dala svou cenu Zelenáčům.

      Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/frydeckomistecko/palkovice/11000026594/v-palkovicich-se-v-sobotu-konal-festival-dechovky-a-tymy-kucharu-soutezily-o-nejchutnejsi-gulas