Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

O příměstské tábory Asterixu je letos enormní zájem, děti si užijí mnoho zábavy

Havířov |  | Havířovský expres

Středisko volného času Asterix muselo v letošním roce navýšit kapacitu příměstských táborů. A není divu. Pro děti je připraven opravdu pestrý program plný zážitků.

Pohladit si koně a moci si na něm i zajezdit, to byl pro některé děti jeden ze splněných snů. Za tímto zážitkem vyrazili táborníci ze SVČ Asterix do Stáji Václav v Horní Suché.

anketa: “Těšila jsem se hodně, protože kůň je moje oblíbené zvíře. Zažila jsem to, že jsem se mohla svést a ten kůň je hodně hezký. Je super, že stále někam chodíme a že ti vedoucí na nás mají trpělivost.”

Vedoucí mají nejen trpělivost, ale i velkou zodpovědnost. V každém turnusu letos mají 34 dětí.

Lucie Vachulová, vedoucí příměstského táboru: “V letošním roce máme fakt velký zájem. Museli jsme přidávat i termíny další, protože pořád se nám naplňovaly a rodiče volali, že chtějí ještě, zda nemáme ještě někde místo. Takže jsme navyšovali kapacity ve všech příměstských táborech a přidali jsme i další termíny. Některé jsou takové výletní tábory. Takže se každý den odjíždí na celodenní výlety, některé jsou sportovně zaměřené, takže tam se více sportuje, sportovní hry. Některé jsou keramické, malování. Každý je jiný. Každý si může vybrat to, co ho baví.”

Děti toho během týdne zažily opravdu hodně.

anketa: “Takže jsem chtěla jít na tento tábor, protože jsem byla i minulý rok a bylo to moc zábavné, super. Na takový tábor budu asi chodit každý rok. Včera jsme byli v ZOO, to jsme celé prošli a byli jsme na dvě skupinky a v úterý jsme byli na dopravním hřišti.” Dneska jste jezdili na koni. Jaké to bylo? “Já jsem jezdila asi po čtyřech letech. Trochu jsem se bála, že by mě ten kůň třeba shodil, ale byl to zážitek, super.”
anketa: “Bylo to nádherné, užila jsem si to. Jsem ráda, že jsem tu chodila na tento tábor.” Vy jste byli včera v ZOO, co tam se ti líbilo? “Červená panda.”
anketa: “Chodím pořád na tábory, byl jsem také ve Pstruží. Chodím každý rok pravidelně, hlavně do Asterixu.” Co bylo nejlepší na tomto táboře? “Asi jak jsme jeli do ZOO.”
anketa: “Bylo to moc příjemné a byl moc hezký ten koníček.” Už jsi někdy jela na koni? “Ano u mojí tety. Ona má obří zahradu a farmu.” Co se ti líbilo na táboře? “Že máme výlety a máme to blízko domů a že to má taťka blízko práce. Může mě tam vždy rychle zavést.” Kam ještě pojedeš o prázdninách? “Pojedu na tábor do Ostravy, Turecka a do Liberce příští týden a moc se těším.”
anketa: “Já jsem asi měl největší zážitek ze ZOO. A ještě zážitek byl, že jsme byli dnes na koních. Líbilo se mi na tom, že jsem konečně viděl poníky, protože už jsem dlouho neviděl žádného poníka. A na ZOO se mi líbilo, že jsem viděl rybičky a různé druhy zvířat.”

Poslední páteční den příměstského tábora strávily děti s profesionálními hasiči. Mohly si prohlédnout hasičská auta, veškerou techniku a hlavně se dozvěděly mnoho zajímavých věcí.

Nahlásit chybu


K tématu

Havířovské děti si užily příměstský tábor s Asterixem

9. února 2024 11:07 | Havířov | Bára Kelnerová | Havířovský expres

Dětem končí jarní prázdniny. Ty, které je strávily ve Středisku volného času Asterix, si odnesly mnoho zážitků a dobrodružství.

Havířov chystá pro děti o jarních prázdninách zábavný program

26. ledna 2024 11:02 | Havířov | Bára Kelnerová

Středisko volného času Asterix ještě nabízí volná místa na příměstské tábory. Děti ale mohou strávit jarní prázdniny také v knihovně, nebo v kině, kde pro ně bude připraven Kolotoč dětského filmu.

Děti na příměstském táboře městské knihovny cestovaly kolem světa

26. července 2024 9:45 | Havířov | Bára Kelnerová | Havířovský expres

Městská knihovna uspořádala již třetí ročník příměstského táboru, tentokrát na téma Cesta kolem světa, kterou ale musely děti zvládnou za pět dní.


ON-LINE: Povodně v Moravskoslezském kraji ustoupily, obnova postižených oblastí ale bude trvat dlouho

Včera 23:08, vydáno 13. září 2024 12:25 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezský kraj se potýká s následky ničivých povodní. Situace se sice uklidňuje, ale mnoho lidí stále řeší problémy s bydlením a zničeným majetkem, stejně jako firmy, samosprávy a instituce v regionu. V tomto infoservisu přinášíme na jednom místě aktuální informace, fotografie, reakce politiků i osobností Moravskoslezského kraje.

V Malých Hošticích voda zatopila přes 50 domů. Někteří lidé odmítli evakuaci, aby zachránili co se dá

Včera 20:20 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Teď se podíváme do Malých Hoštic, kde voda zaplavila více než 50 rodinných domů.

Hasiči dále pokračují v odčerpávání vody ze zaplavených území a nasazují další čerpadla

Včera 22:07 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Na nejrůznějších místech, která byla v Moravskoslezském kraji postižena záplavami, pokračují hasiči v odčerpávání vody. Většinou používají klasická čerpadla, někde nasazují velkokapacitní.

Prezident Pavel chtěl vidět následky povodní na vlastní oči

Neohlášeně přijel prezident České republiky Petr Pavel do Moravskoslezského kraje, aby se osobně seznámil s následky povodně. Navštívil Bohumín a Opavu.

Stovky lidí ve Studénce zachránily suché poldry, poslední byl vybudován před třemi lety

Studénku po víkendových silných deštích a větru trápil nejvíce výpadek dodávek elektrické energie. Ve městě byly ještě i v úterý některá místa bez elektřiny. Navíc jsou tu desítky vyvrácených podmáčených stromů.

Most přes řeku Opavu v Ratibořské ulici půjde dolů. Extrémní povodeň ho nenávratně poškodila

Ředitelství silnic a dálnic spolu s vedením města Opavy tři dny vyhodnocovali stav mostů přes řeku Opavu, které jsou stále mimo provoz. Nejhůře dopadl strategický most v Ratibořské ulici, který spojuje centrum Opavy s městskou částí Kateřinky.

Voda mizí z ulic a lidé v Opavě tak začali s velkým úklidem. Všude jsou hromady zničených věcí

Voda z ulic Opavy ustupuje a lidé začali s velkým úklidem. Nejsou v tom sami. Ve městě se strhla velká solidarita a pomáhá, kdo může. Zřízena byla také centra s materiálovou pomocí. Jedno z nich funguje přímo v Kateřinkách, kde voda zatopila celé sídliště a stále tam nefunguje elektřina.

Frýdek-Místek i další města pomáhají zasaženým povodněmi

Povodně strhly obrovskou vlnu solidarity. Pomoc nabízejí lidé, firmy i města. Frýdek-Místek například vyčlenil 200 tisíc korun, za které nakoupil nejnutnější potřeby pro Krnov a Opavu.

Řidič doplatil na svou hloupost, autem vjel do zříceného mostu

Včera 15:37 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Nerespektoval zákaz vjezdu a doplatil na to. Řidič ve Vrbně pod Pradědem vjel do prostoru, kde je vyznačený zákaz vjezdu kvůli poškozené silnici a s autem skončil v sutinách. O letošních povodních se přitom nejedná o jediný případ.

Správa železnic pracuje na obnově vlakového spojení do Ostravy

Stále mimo provoz je vlakové nádraží v Ostravě – Svinově. Hasiči tam odčerpávají vodu z podchodů a dalších prostor, místo vlaků jezdí náhradní autobusová doprava.

Motorkáři vyrazili na společnou jízdu Stonavou

Včera 13:33 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

V neděli 8. září se Ve Stonavě uskutečnil sraz motorkářů. Zájem o tuto akci byl velký. Na svých mašinách přijeli nejen motorkáři ze Stonavy, ale i širokého okolí.

Fanoušci si mohli prohlédnout mistrovské poháry

Včera 13:32 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Neděli 8. Září si ve Stonavě neužili jen motorkáři, na své si přišli i sportovní fanoušci. V pizzerii Tamarín, která, jak už jsme Vás několikrát informovali, žije sportem si mohli lidé prohlédnout a vyfotit si hned 3 mistrovské trofeje sezóny 2023/2024.

Stonavští zahrádkáři vystavili své výpěstky k obdivu veřejnosti

Včera 13:31 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Stonavští zahrádkáři se ve své klubovně na Stavech pochlubili veřejnosti svými letošními výpěstky. Dvoudenní výstavu i letos navíc spojili s grilováním.

Nowy sezon to też czas remontu

Pierwsze prace remontowe rozpoczęły się w kwietniu i polegały na rekonstrukcji przeszkleń elewancji i wymianie drzwi wejściowych. W tym czasie teatr był otwarty. Teraz został otoczony drucianym płotem, a przestrzeń za teatrem przekształciła się w plac budowy. Po zakończeniu remontu Teatr Cieszyński stanie się Cieszyńskim Centrum Teatru i Kultury. Do tego czasu trzeba liczyć się z ograniczeniami.

Rychvaldští svou aktivitou zabránili mnohem větším povodňovým škodám

Plné ruce práce měli v době povodní také v Rychvaldě. Včasnými opatřeními a obětavým nasazením nedošlo k mnohem větším škodám.

Těrlicko přečkalo další povodeň, v ohrožené osadě lidé otáleli s evakuací

Plné ruce práce měli hasiči, vodní záchranáři a všichni další, kteří se v Těrlicku podíleli na záchranných pracích v průběhu povodní. Ty jsou svým rozsahem přirovnávány k těm z roku 1997. Včasnými opatřeními a obětavým nasazením nedošlo k mnohem větším škodám. Největší problémy dělala velká voda na Stonávce v Hradišti.

O příměstské tábory Asterixu je letos enormní zájem, děti si užijí mnoho zábavy
Vydáno 19. července 2024 11:48, Havířov, Bára Kelnerová
Středisko volného času Asterix muselo v letošním roce navýšit kapacitu příměstských táborů. A není divu. Pro děti je připraven opravdu pestrý program plný zážitků.

Pohladit si koně a moci si na něm i zajezdit, to byl pro některé děti jeden ze splněných snů. Za tímto zážitkem vyrazili táborníci ze SVČ Asterix do Stáji Václav v Horní Suché.

anketa: “Těšila jsem se hodně, protože kůň je moje oblíbené zvíře. Zažila jsem to, že jsem se mohla svést a ten kůň je hodně hezký. Je super, že stále někam chodíme a že ti vedoucí na nás mají trpělivost.”

Vedoucí mají nejen trpělivost, ale i velkou zodpovědnost. V každém turnusu letos mají 34 dětí.

Lucie Vachulová, vedoucí příměstského táboru: “V letošním roce máme fakt velký zájem. Museli jsme přidávat i termíny další, protože pořád se nám naplňovaly a rodiče volali, že chtějí ještě, zda nemáme ještě někde místo. Takže jsme navyšovali kapacity ve všech příměstských táborech a přidali jsme i další termíny. Některé jsou takové výletní tábory. Takže se každý den odjíždí na celodenní výlety, některé jsou sportovně zaměřené, takže tam se více sportuje, sportovní hry. Některé jsou keramické, malování. Každý je jiný. Každý si může vybrat to, co ho baví.”

Děti toho během týdne zažily opravdu hodně.

anketa: “Takže jsem chtěla jít na tento tábor, protože jsem byla i minulý rok a bylo to moc zábavné, super. Na takový tábor budu asi chodit každý rok. Včera jsme byli v ZOO, to jsme celé prošli a byli jsme na dvě skupinky a v úterý jsme byli na dopravním hřišti.” Dneska jste jezdili na koni. Jaké to bylo? “Já jsem jezdila asi po čtyřech letech. Trochu jsem se bála, že by mě ten kůň třeba shodil, ale byl to zážitek, super.”
anketa: “Bylo to nádherné, užila jsem si to. Jsem ráda, že jsem tu chodila na tento tábor.” Vy jste byli včera v ZOO, co tam se ti líbilo? “Červená panda.”
anketa: “Chodím pořád na tábory, byl jsem také ve Pstruží. Chodím každý rok pravidelně, hlavně do Asterixu.” Co bylo nejlepší na tomto táboře? “Asi jak jsme jeli do ZOO.”
anketa: “Bylo to moc příjemné a byl moc hezký ten koníček.” Už jsi někdy jela na koni? “Ano u mojí tety. Ona má obří zahradu a farmu.” Co se ti líbilo na táboře? “Že máme výlety a máme to blízko domů a že to má taťka blízko práce. Může mě tam vždy rychle zavést.” Kam ještě pojedeš o prázdninách? “Pojedu na tábor do Ostravy, Turecka a do Liberce příští týden a moc se těším.”
anketa: “Já jsem asi měl největší zážitek ze ZOO. A ještě zážitek byl, že jsme byli dnes na koních. Líbilo se mi na tom, že jsem konečně viděl poníky, protože už jsem dlouho neviděl žádného poníka. A na ZOO se mi líbilo, že jsem viděl rybičky a různé druhy zvířat.”

Poslední páteční den příměstského tábora strávily děti s profesionálními hasiči. Mohly si prohlédnout hasičská auta, veškerou techniku a hlavně se dozvěděly mnoho zajímavých věcí.

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/karvinsko/havirov/11000044086/o-primestske-tabory-asterixu-je-letos-enormni-zajem-deti-si-uziji-mnoho-zabavy