Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zhodnocení školního roku 2023/2024

Stonava |  | Stonavský expres

Školáci i pedagogové si zaslouženě užívají dvouměsíční prázdniny. Jaký byl ovšem uplynulý školní rok, jakých úspěchů dosáhli stonavští školáci a jaké projekty byly realizovány? Nejen na tyto otázky jsme hledali odpověď v ředitelně stonavské základní a mateřské školy.

V pátek 28. června obdrželo své vysvědčení ve Stonavě 179 žáků a to jak v české, tak i v polské základní škole. Nikdo nepropadl a nebude muset absolvovat opravné zkoušky.

Milada Heimerová, ředitelka ZŠ a MŠ Stonava: „Školní rok, stejně jako ty předcházející, se nesel v pracovním duchu. Samozřejmě to nejdůležitější je učení, hlavně jsme učili, ale k tomu je také množství různých doprovodných akcí, které jsme spolu se žáky absolvovali. Za úspěch považuji, že všichni žáci devátého ročníku zvládli přijímací řízení a byli přijati na střední školy, které si vybrali hned v prvním kole. Přijímacímu řízení předcházela pečlivá a důkladná příprava na zvládnutí a samozřejmě záleželo také na přístupu jednotlivých žáků. Zapojili jsme se v tomto školním roce do různých soutěží, stejně tak jako v minulých létech do sportovních. Tam spolupracujeme v rámci sekce Havířov-Venkov, ale pan učitel spolupracuje i s asociací ASPV, takže naši žáci jezdí i na republikové soutěže. Jsou to soutěže ve florbalu anebo v lehké atletice. Na konci školního roku byli na závodech v Třebíči a velkým úspěchem nebo za úspěch považuji třetí místo žáka Honzy Pecha z deváté třídy a čtvrté místo Tobiáše Valoška ze šesté třídy. Zapojili jsme se také do vědomostních soutěží, ať už to byla zeměpisná olympiáda, dějepisná olympiáda, dějepisná soutěž Permoníček.“

Nedílnou součástí výuky ve stonavské základní škole je prevence. I v letošním školním roce se pedagogové spolu s žáky zaměřili na několik oblastí.

Milada Heimerová, ředitelka ZŠ a MŠ Stonava: „Na školách funguje systém třídnických hodin během školního roku a na závěr je takovým vyvrcholením den prevence, který se uskutečnil i letos.“

Velkou výhodou stonavské základní školy je to, že v budově na Dolanech má sídlo místní knihovna. Škola s ní velmi úzce spolupracuje a velmi přínosná je i spolupráce stonavské základky se střední školou techniky a služeb v Karviné.

Milada Heimerová, ředitelka ZŠ a MŠ Stonava: „Naši žáci v letošním školním roce dojížděli na takzvanou sdílenou výuku. To znamená, že si sami mohli vyzkoušet různá řemesla. Letos byli třeba v cukrářské dílně, takže si přivezli vlastnoručně napečené věnečky. Dokonce i mi přinesli ochutnat, co vytvořili. A hlavně nesli i domů, aby ochutnali i rodiče. Nebo dílnu automechanika. A tady v tomto duchu budeme pokračovat i v příštím školním roce. Žáci devátého ročníku v rámci této spolupráce byli na exkurzi ve Zlínském kraji.“

V současné době si školáci užívají dvouměsíční prázdniny, ve škole ale pusto nebude.

Milada Heimerová, ředitelka ZŠ a MŠ Stonava: „Během prázdnin se tady na Dolanech chystáme malovat, budou se malovat všechny učebny.“

Vedení školy si velmi pochvaluje spolupráci se spolkem Rodiče a škola, který organizuje různé akce a i finančně příspívá stonavským školákům na výlety a kurzy.

Milada Heimerová, ředitelka ZŠ a MŠ Stonava: „Chtěla bych poděkovat rodičům za přízeň a za spolupráci i za případné připomínky a návrhy, co by si přáli, co bychom měli zlepšit. Chtěla bych poděkovat učitelům za odvedenou práci, protože je to opravdu velice náročné a je toho opravdu hodně. No a popřát všem krásné a pohodové léto a těším se na setkání 2. září, kdy zahajujeme nový školní rok a letos stejně jako loni v PZKO.“

Nahlásit chybu


Hasiči po dvou dnech zdolali požár těšínských škol, stále ale nacházejí ohniska

Dnes 10:59 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Oprava budov střední a základní školy v centru Českého Těšína, které poškodil velký požár, bude trvat několik měsíců. Je možné, že výuka v provizorních prostorech bude trvat po celý nadcházející školní rok.

Nové kotelny, okna a zateplení. Mariánskohorská radnice zvyšuje lidem komfort bydlení

Městský obvod Mariánské Hory a Hulváky dává postupně do pořádku svůj bytový fond. V domech ruší gamata a průtokové ohřívače vody a zřizují nové kotelny. Zvyšuje tak lidem komfort bydlení.

Mohutný požár značně poškodil dvě historické školní budovy v Českém Těšíně

Včera 12:59 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Ve středu večer začala hořet střecha Obchodní akademie v Českém Těšíně. I přes veškeré úsilí hasičů se požár rozšířil i na střechu sousední základní školy. Na místo byl proto povolán statik.

Obnova studéneckého zámku pokračuje obřadní síní a vstupním koridorem

Ještě v létě začnou restaurátorské práce v další části studéneckého zámku. Do původní historické podoby se vrátí místnosti, které dnes slouží jako obřadní síň.

Zastávky MHD ozdobily zelené střechy. Radvanice a Bartovice hospodaří s vodou

31. července 2024 13:18 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostravský městský obvod Radvanice a Bartovice se snaží o co nejkvalitnější veřejný prostor, což je samozřejmě zejména spousta zeleně. Vedení radnice také začalo hospodařit s vodou v krajině a nejnovější projekt zahrnuje zelené střechy na zastávkách hromadné dopravy.

Frýdek-Místek neplánuje zvyšování daně z nemovitosti

Frýdek-Místek nechce zvyšovat daňovou zátěž občanů. Proto se vedení rozhodlo, že nezvýší daň z nemovitosti. Připravilo podklady, které musí schválit ještě zastupitelstvo. Jediné zvýšení zatím provedl celoplošně pouze stát. Město navíc přijde o desítky milionů korun ze sdílených daní.

Policie upozorňuje: u vody nedejte šanci zlodějům a neriskujte zdraví a život

Čas strávený u vody je v létě příjemným osvěžením, ale také možností pro zloděje. Policisté proto v rámci prevence vyrazili i na novojičínský bazén, kde jednak upozorňovali, aby lidé byli na své věci opatrní, a také apelovali na bezpečné koupání.

Ve Vítkovicích se plánuje výstavba nového divadla Mír

Ostrava bude mít nové divadlo. Unikátní projekt herce Alberta Čuby navazuje na jeho úspěšné Divadlo Mír a bude to v podstatě další scéna v těsné blízkosti současného divadla ve Vítkovicích. Město už schválilo prodej pozemku, kde je dnes parkoviště.

Spící nájemníky v Havířově vylekal výbuch a požár popelnic, svědci mluví o žháři

31. července 2024 12:27 | Havířov | Bára Kelnerová | Regionální zprávy POLAR

Nejdříve silný výbuch, po kterém hned vyšlehly plameny. Tak popisují požár kontejnerového stání lidé, kteří bydlí v Družstevnické ulici v Havířově. Škodu město vyčíslilo na stovky tisíc korun. Případ řeší policie.

Novojičínská radnice je v péči restaurátorů, obnovují její kamenné prvky

Novojičínská radnice prochází částečnou renovací. Na budově z 16. století restaurátoři opraví kamenné prvky. Téměř půl milionem korun podpoří tyto práce dotace z Ministerstva kultury.

Tábory SVČ Asterix ve Pstruží jsou opět plné dobrodružství

Nejlepší tábor, příště pojedu znova, skvělá zábava. Tak hodnotí děti jeden z turnusů tábora ve Pstruží, které pořádá havířovské středisko volného času Asterix.

O havířovské tábory je opět velký zájem, město má vlastní základnu ve Pstruží

Na zážitky z pobytů na letních táborech si děti vzpomenou určitě i v dospělosti. A rozhodně na ty, které zažijí s havířovským Střediskem volného času Asterix.

Havířov chce být lídrem v energetických úsporách

Radnice v Havířově chce řešit úspory energií komplexně a hlavně dlouhodobě. Rozsáhlý a ojedinělý projekt už se rozběhl. Město by mělo jen na městských objektech ušetřit ročně zhruba 15 milionů korun.

Horní Suchá instalovala na ZŠ informační LED obrazovku

Radnice v Horní Suché zakoupila velkou LED obrazovku, kterou nechala instalovat na budovu ZŠ. Díky informační tabuli se k obyvatelům dostanou veškeré chystané akce i další události o dění v obci.

Spící lidi v Havířově vylekal výbuch a požár kontejnerového stanoviště

Nejdříve silný výbuch, po kterém hned vyšlehly plameny. Tak popisují požár kontejnerového stání lidé, kteří bydlí v Družstevnické ulici v Havířově. Škodu město vyčíslilo na stovky tisíc korun. Případ řeší policie.

Věřící si ve Stonavě nechali posvětit vozidla

31. července 2024 12:09 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Jen týden po radostných oslavách tradiční stonavské pouti se věřící znovu shromáždili v římskokatolickém kostelr svaté Máří Magdalény, aby při příležitosti svátku svatého Kryštofa, obdrželi duchovní posilu.

Zhodnocení školního roku 2023/2024
Vydáno 10. července 2024 13:39, Stonava, Jiří Brzóska
Školáci i pedagogové si zaslouženě užívají dvouměsíční prázdniny. Jaký byl ovšem uplynulý školní rok, jakých úspěchů dosáhli stonavští školáci a jaké projekty byly realizovány? Nejen na tyto otázky jsme hledali odpověď v ředitelně stonavské základní a mateřské školy.

V pátek 28. června obdrželo své vysvědčení ve Stonavě 179 žáků a to jak v české, tak i v polské základní škole. Nikdo nepropadl a nebude muset absolvovat opravné zkoušky.

Milada Heimerová, ředitelka ZŠ a MŠ Stonava: „Školní rok, stejně jako ty předcházející, se nesel v pracovním duchu. Samozřejmě to nejdůležitější je učení, hlavně jsme učili, ale k tomu je také množství různých doprovodných akcí, které jsme spolu se žáky absolvovali. Za úspěch považuji, že všichni žáci devátého ročníku zvládli přijímací řízení a byli přijati na střední školy, které si vybrali hned v prvním kole. Přijímacímu řízení předcházela pečlivá a důkladná příprava na zvládnutí a samozřejmě záleželo také na přístupu jednotlivých žáků. Zapojili jsme se v tomto školním roce do různých soutěží, stejně tak jako v minulých létech do sportovních. Tam spolupracujeme v rámci sekce Havířov-Venkov, ale pan učitel spolupracuje i s asociací ASPV, takže naši žáci jezdí i na republikové soutěže. Jsou to soutěže ve florbalu anebo v lehké atletice. Na konci školního roku byli na závodech v Třebíči a velkým úspěchem nebo za úspěch považuji třetí místo žáka Honzy Pecha z deváté třídy a čtvrté místo Tobiáše Valoška ze šesté třídy. Zapojili jsme se také do vědomostních soutěží, ať už to byla zeměpisná olympiáda, dějepisná olympiáda, dějepisná soutěž Permoníček.“

Nedílnou součástí výuky ve stonavské základní škole je prevence. I v letošním školním roce se pedagogové spolu s žáky zaměřili na několik oblastí.

Milada Heimerová, ředitelka ZŠ a MŠ Stonava: „Na školách funguje systém třídnických hodin během školního roku a na závěr je takovým vyvrcholením den prevence, který se uskutečnil i letos.“

Velkou výhodou stonavské základní školy je to, že v budově na Dolanech má sídlo místní knihovna. Škola s ní velmi úzce spolupracuje a velmi přínosná je i spolupráce stonavské základky se střední školou techniky a služeb v Karviné.

Milada Heimerová, ředitelka ZŠ a MŠ Stonava: „Naši žáci v letošním školním roce dojížděli na takzvanou sdílenou výuku. To znamená, že si sami mohli vyzkoušet různá řemesla. Letos byli třeba v cukrářské dílně, takže si přivezli vlastnoručně napečené věnečky. Dokonce i mi přinesli ochutnat, co vytvořili. A hlavně nesli i domů, aby ochutnali i rodiče. Nebo dílnu automechanika. A tady v tomto duchu budeme pokračovat i v příštím školním roce. Žáci devátého ročníku v rámci této spolupráce byli na exkurzi ve Zlínském kraji.“

V současné době si školáci užívají dvouměsíční prázdniny, ve škole ale pusto nebude.

Milada Heimerová, ředitelka ZŠ a MŠ Stonava: „Během prázdnin se tady na Dolanech chystáme malovat, budou se malovat všechny učebny.“

Vedení školy si velmi pochvaluje spolupráci se spolkem Rodiče a škola, který organizuje různé akce a i finančně příspívá stonavským školákům na výlety a kurzy.

Milada Heimerová, ředitelka ZŠ a MŠ Stonava: „Chtěla bych poděkovat rodičům za přízeň a za spolupráci i za případné připomínky a návrhy, co by si přáli, co bychom měli zlepšit. Chtěla bych poděkovat učitelům za odvedenou práci, protože je to opravdu velice náročné a je toho opravdu hodně. No a popřát všem krásné a pohodové léto a těším se na setkání 2. září, kdy zahajujeme nový školní rok a letos stejně jako loni v PZKO.“

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/karvinsko/stonava/11000043892/zhodnoceni-skolniho-roku-20232024