Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Kolize dvou motorkářů uzavřela horskou silnici nad přehradou Šance

Celý MS kraj |

K vážné nehodě s hlášeným zraněním motocyklisty spěchali v pátek odpoledne záchranáři na silnici nad přehradou Šance. Z ostravské základny přiletěl i záchranný vrtulník.

Nehoda se stala před 15. hodinou v serpentinách, kde k podobným nehodám dochází často. Po dobu záchranných prací a vyšetřování byl provoz na silnici omezen.

Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Společně s horskými záchranáři jsme byli voláni k nehodě s vážně zraněnými osobami. Na místo vyjela pozemní posádka a z Ostravy přiletěl vrtulník. Motocyklista ve věku osmadvaceti let utrpěl při nehodě smrtelná poranění v oblasti hrudníku, břicha a dolní končetiny, kterým podlehl ještě před příjezdem záchranářů, pomoci mu již nebylo možno.

Devětačtyřicetiletý muž byl mimo ohrožení života a posádkami ZZS ošetřen se středně závažnými poraněními horní a dolní končetiny. Pozemní tým jej po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče předal do další léčby ve frýdecko-místecké nemocnici."

Jakub Kozák, mluvčí HZS MSK: "Hasiči po příjezdu na místo události provedli na obou havarovaných motocyklech protipožární opatření a sorbentem zasypali uniklé provozní náplně. Při nehodě byli zraněni dva lidé, jeden z nich smrtelně.

Hasiči nainstalovali mobilní zástěnu, dopravu spolu s policisty řídili kyvadlově. Po provedení dokumentace pro účely šetření nehody jednotky pomohly s naložením havarovaných motocyklů na odtah a uklidily komunikaci.á Zásah byl ze strany hasičů ukončen o půl osmé."

Eva Michalíková, mluvčí Policie ČR MSK: "Dle předběžně zjištěných informací vyplývá, že 28letý řidič motocyklu jel ve směru od Frýdku-Místku na Staré Hamry po silnici 1/56, kdy v pravotočivé zatáčce s označením číslo 7 zhruba na 77 kilometru (na úrovni přehrady Šance) zřejmě nezvládl průjezd a s motorkou spadl na vozovku. Místem právě v opačném směru projížděl 49letý motocyklista, přičemž došlo k jejich střetu. 28letý muž utrpěl zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehl. Druhému řidiči byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Po dobu nezbytně nutnou byla silnice v obou směrech uzavřena. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému.

Okolnostmi a příčinami této tragické události se budou kriminalisté zabývají."

Nahlásit chybu


K tématu

Rodina i policie hledali 77letou seniorku z Ostravice. Pátrání má smutný konec

9. března 2024 9:41 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Rodina od čtvrtku pohřešovala 77letou seniorku z Ostravice. Obrátili se na policii, která rozjela rozsáhlou pátrací akci. Nejprve bez výsledku, poté se policisté obrátili na veřejnost. V sobotu odpoledne bohužel přišla smutná zpráva. Seniorku našli, ale bez známek života.

Kamion v Ostravici zatarasil cestu, dvě osobní auta do návěsu čelně narazila

27. listopadu 2023 7:43 | Celý MS kraj | Libor Běčák

V pondělí časně ráno se dvěma řidičům osobních aut přijíždějících od Starých Hamrů do Ostravice postavil do cesty návěs kamionu. Na manévr řidiče kolosu už nestačili zareagovat a obě auta do návěsu čelně narazila.

Zákaz jízdy kamionů přes Staré Hamry by měl platit po celý rok, pokuty pro řidiče jsou nízké

16. ledna 2024 17:13 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Zákaz jízdy vozidel těžších než 12 tun by měl na trase přes Staré Hamry platit celoročně. Kamiony by měly jezdit po obchvatu, aby se snížilo riziko dopravních nehod a případného znečištění zdroje pitné vody pro celé Ostravsko.


Ministr v Ostravě představil výzvu pro povodní poničené vodovody a kanalizaci.

Do Ostravy přijel ministr životního prostředí Petr Hladík, aby představil novou výzvu Státního fondu životního prostředí na obnovu vodovodů a kanalizací po povodních. Největší problém má přímo krajské město, kde je velmi poškozena ústřední čistička odpadních vod. Ministerstvo prozatím vyčlenilo 2 miliardy korun.

Na Krajský úřad MSK si přišli pro dokumentaci kriminalisté, případ dozoruje evropský žalobce

Včera 14:23 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Bez bližších informací probíhá vyšetřování, během něhož si pro příslušnou dokumentaci přišli na Krajský úřad MSK kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu.

Starý zámek postupně zakrývá nová střecha z břidlice

Starý zámek ve Studénce město obnovuje postupnými kroky už několik let. Prioritou je oprava střechy. Na rekonstrukci památkově chráněného objektu se daří získávat dotace z Ministerstva kultury.

Na pomoc postiženým obcím přispívají také pořadatelé kulturních akcí v Bruntále

6. října 2024 20:02 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Do pomoci povodní postiženým obcím se zapojili také pořadatelé nejrůznějších kulturních akcí. Vybrané finance pak poskytli adresně vytipovaným institucím, většinou školám či školkám. Město Bruntál využilo k dobrovolné sbírce pomoci také Svatováclavský sváteční koncert.

Záchranáři projížděli náhodou kolem vážné nehody, uhasili hořícího řidiče

Včera 22:15, vydáno včera 7:11 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Velké dopravní komplikace způsobila nehoda na obchvatu Třince v lokalitě u obce Hrádek, kde se časně ráno srazilo několik vozidel. Po dobu hašení, likvidace havarovaných vozů a vyšetřování bylo nutné dopravu z vytíženého tahu odklonit na objízdnou trasu.