Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Pozemek opět slouží sportu, v budoucnu bude parkovištěm

Nový Jičín |  | Novojičínský expres

Pozemek města ve spodní části areálu letního stadionu má být podle zastavovací studie parkovištěm, ovšem nejdříve zhruba za deset let. Aby nezůstával ladem, radnice jej pronajala a slouží jako sportoviště.

Na pozemku, ve spodní části areálu letního stadionu, stávala nafukovací tenisová hala soukromého provozovatele. Ten ale před několika lety činnost ukončil.

Václav Dobrozemský (ODS), 2. místostarosta Nového Jičína: “V roce 2020 se v rámci veřejné dražby v insolvenčním řízení podařilo vykoupit tuto budku se zázemím. Následně, zhruba rok, měla tento areál ve výpůjčce tělovýchovná jednota jako zázemí pro fotbalisty. Nicméně jej nevyužívali, takže byla dána výpověď. Od června letošního roku byl tento areál pronajat spolku Padel centrum, který zde vystavěl kurty a provozuje zde sport padel.
    Daniel Černý, provozovatel sportoviště: “Poprvé jsem to zkoušel hrát před rokem, jezdil jsem to hrát do Ostravy. Pohltilo nás to tak, že jsme tady hledali prostor a naskytla se tady ta možnost, že město nám vyšlo vstříc, že jsem si mohli vzít tento areál do pronájmu. Postavili jsme tu dva kurty, založili jsme si celorepublikový sportovní klub pod padelovou federací. Momentálně chceme dělat nábor dětí do sportovního klubu, který funguje stejně jako tenisová klub, kdy budeme dělat turnaje, tréninky pod špičkovými trenéry. Bohužel, je to jen letní sport, v zimě nemáme možnost to nějak zastřešit.”

    Jen pro zajímavost, hra padel vznikla v roce 1969 v Mexiku a hned na to se rozšířila do Argentiny, u nás začíná být tento sport populární teprve v posledních letech, Česká padelová federace byla založena v roce 2015.

    Daniel Černý, provozovatel sportoviště: “Vzniklo to někde v Mexiku a v oblasti Jižní Ameriky, a vzniklo to tak, že důchodcům se nechtělo chodit po míčky, tak si kolem tenisového kurtu postavili zeď, potom se ten kurt zmenšil, vznikl z toho padel no a teď je to fenomén ve sportu ve světě. Momentálně se hodně rozšiřuje i v České republice, v Praze už je asi padesát kurtů a tady na Moravě Ostrava, Nový Jičín a teď Brno, myslím, že se rozroste a bude to zajímavé.”

    Prostor padel tenisu u Jiráskovy ulice je součástí zastavovací studie revitalizace celého tohoto sportovního areálu, kterou zastupitelé města schválili v roce 2020. V těchto místech by mělo jednou vyrůst parkoviště a hala pro úpolové sporty.

    Václav Dobrozemský (ODS), 2. místostarosta Nového Jičína: “Nicméně je to v rámci priorit a v rámci rozklíčování těch jednotlivých staveb až, řekněme, úplně poslední priorita, takže i tak to je vlastně koncipovaná stávající nájemní smlouva se spolkem padel, kde počítáme s dobou trvání zhruba deset let tohoto nájmu vztahu.”
    Nahlásit chybu


    K tématu

    Město prodává zbytek pozemků v průmyslové zóně, ideální zájemce by byl podnikatel s drobnou výrobou

    6. listopadu 2023 9:20 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

    Radnice prodává zbývající pozemky v lokalitě průmyslové zóny. Plocha není určena developerům, ale drobným investorům, nejlépe s výrobou.

    “Zahradníci” města mají k dispozici nové haly a zásobárnu vody

    17. listopadu 2023 8:21 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

    Revitalizace střediska zeleně technických služeb na Palackého ulici je hotova. Uvnitř areálu jsou nové haly na uskladnění a servis techniky, a navíc také retenční nádrž na zadržení vody.

    Nový Jičín jednou z největších investic letošního roku “ozdravěl” své středisko zeleně

    15. listopadu 2023 8:30 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

    Jednou z největších investičních akcí Nového Jičína je letos zvelebení střediska zeleně technických služeb města. Revitalizaci areálu si vyžádal havarijní stav původních skladovacích hal.


    Zdravotnice z havířovské nemocnice prošly kurzem sebeobrany, nakládačku od nich dostal i ředitel

    Hned dva kurzy sebeobrany zaplnily zdravotnice z havířovské nemocnice. Strážníci je učili, jak reagovat na nejrůznější krizové situace. A že to ženy pochopily správně, pocítil na vlastní kůži i ředitel nemocnice.

    Slezskoostravské ZŠ se zapojily do projektu proti menstruační chudobě, Škrobálkova je v první řadě

    Základní škola Škrobálkova ve Slezské Ostravě je jednou ze čtyř pilotních škol v rámci projektu zaměřeného na menstruační chudobu. Jako jedna z prvních ostravských škol vstoupila do jeho druhé části, která žákyním zprostředkuje volný odběr menstruačních pomůcek.

    Nemocnice v Havířově uspořádala již 11. ročník Dne zdraví

    Havířovská nemocnice se dlouhodobě věnuje prevenci. Během roku pořádá mnoho různě zaměřených akcí. Tou největší a nejkomplexnější je Den zdraví.

    DPO modernizuje zastávky v Ostravě. Nejvíc jich je v obvodu Ostrava-jih

    V těchto dnech se dokončuje první fáze modernizace devíti tramvajových zastávek v obvodu. Cílem je jednotný vzhled podle nového městského standardu. DPO navíc aktuálně vypisuje výběrové řízení na zhotovitele modernizace dalších zastávek.

    Frýdek-Místek získal ocenění za projekt Stravenka F-M i zapojení do akce Ukliďme Česko

    Frýdek-Místek slaví úspěch v celostátní ekologické soutěži díky dvěma osvětovým akcím. Kolektivní systém Nevajgluj, který se snaží omezit odhazování nedopalků a odpadků ve veřejném prostoru, ocenil projekt Stravenka F-M a zapojení veřejnosti do akce Ukliďme Česko.

    Letiště Leoše Janáčka Ostrava letos zaznamenalo historicky nejúspěšnější sezónu

    Dnes 13:05 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

    450 tisíc odbavených cestujících za prvních 9 měsíců roku 2024. Pro ostravské letiště jde o rekord. V porovnání se stejným obdobím loňského roku se jedná o 45% nárůst. V letošní sezóně nabídlo letiště 31 destinací, z nichž 13 bylo nových, a už od začátku sezóny o ně byl velký zájem. Mezi nejpopulárnější novinky patřila Malaga ve Španělsku, egyptská Marsa Matrouh, tuniská Enfidha, Chania na řeckém ostrově Kréta, Dalamán v Tureku a albánská Tirana.

    Obnova infrastruktury na Vrbensku po povodni pokračuje, některé cesty a mosty neexistují

    Ve Vrbně pod Pradědem a okolí pokračují práce na postupném obnovování infrastruktury, kterou poškodila nedávná povodeň. Některá místa jsou však stále neprůjezdná, protože voda strhla mosty i celé úseky silnic.

    Prostor před poliklinikou v Ostravě-Hrabůvce je po rekonstrukci

    Veřejný prostor před poliklinikou v Ostravě-Hrabůvce má novou tvář. První rekonstrukce od 70. let minulého století, která byla zahájena loni v srpnu, skončila. Souběžně byla dokončena oprava přilehlých parkovišť.

    Městský obvod Ostrava-Vítkovice letos investuje 13 milionů Kč do opravy hřbitova

    Na hřbitově v Ostravě-Vítkovicích probíhá oprava chodníků a kanalizace. Některým lidem se tak zkomplikuje cesta ke hrobům za což se radnice omlouvá a prosí občany o shovívavost.

    Děti společně s rodiči a hasiči pouštěly draky

    Včera 13:39 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

    Děti z mateřské školy na Hořanech zažily nezapomenutelné podzimní odpoledne. Společně se svými staršími sourozenci, rodiči a stonavskými dobrovolnými hasiči se sešly u hasičárny na Novém Světě, aby si užily odpoledne plné zábavy.

    Obrazová galerie v zahradě se na tři dny otevřela ve Studénce

    Výstava s názvem “Setkání nad obrazy” nezavedla návštěvníky do galerie, ale do zahrady. Obrazy, většinou s přírodními motivy, vystavoval pod širým nebem studénecký malíř Martin Fabián Rusek.

    Nový Jičín hostil Český pohár, plavali tu i evropští medailisté

    V novojičínském bazénu se představili nejlepší plavci z České republiky, včetně olympioniků a evropských medailistů. Zdejší plavecký klub pořádal svou tradiční Malou cenu, která byla současně závodem Českého poháru.

    Ve Studénce žije jeden z nejlepších vytrvalců světa

    22. října 2024 14:20 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

    Neuvěřitelný výkon má za sebou extrémní sportovec Jurij Tarča ze Studénky. Úspěšně absolvoval další ultratriatlon a stal se dokonce už třicetinásobným Ironmanem. Zařadil se tak mezi nejlepší vytrvalce světa.

    Novojičínská Gemma nabídla deváťákům třicet středních škol a učilišť

    Už třicet let pomáhá deváťáků s výběrem střední školy nebo učiliště přehlídka Gemma konaná v Novém Jičíně. Do letošního ročníku vstoupil i Moravskoslezský kraj s prezentací kampaně Řemeslo má respekt.

    Ve Straníku odhalili pomník Josefu Vavříkovi, stíhacímu letci Britského královského letectva

    21. října 2024 13:50 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

    Ve Straníku byl odhalen pomník válečnému veteránu Josefu Vavříkovi, který se zde v roce 1919 narodil. Za druhé světové války byl stíhacím pilotem Britského královského letectva.

    Stavba železničního podjezdu a objízdné trasy začne na jaře, téměř deset let po srážce kamionu a Pendolina

    21. října 2024 13:40 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

    Na jaře příštího roku začne stavba podjezdu pod železniční tratí v Nádražní ulici ve Studénce. Stane se tak zhruba 10 let po té, co zde došlo k tragické srážce kamionu a Pendolina.

    Pozemek opět slouží sportu, v budoucnu bude parkovištěm
    Vydáno 17. října 2024 17:16, Nový Jičín, Petra Dorazilová
    Pozemek města ve spodní části areálu letního stadionu má být podle zastavovací studie parkovištěm, ovšem nejdříve zhruba za deset let. Aby nezůstával ladem, radnice jej pronajala a slouží jako sportoviště.

    Na pozemku, ve spodní části areálu letního stadionu, stávala nafukovací tenisová hala soukromého provozovatele. Ten ale před několika lety činnost ukončil.

    Václav Dobrozemský (ODS), 2. místostarosta Nového Jičína: “V roce 2020 se v rámci veřejné dražby v insolvenčním řízení podařilo vykoupit tuto budku se zázemím. Následně, zhruba rok, měla tento areál ve výpůjčce tělovýchovná jednota jako zázemí pro fotbalisty. Nicméně jej nevyužívali, takže byla dána výpověď. Od června letošního roku byl tento areál pronajat spolku Padel centrum, který zde vystavěl kurty a provozuje zde sport padel.
      Daniel Černý, provozovatel sportoviště: “Poprvé jsem to zkoušel hrát před rokem, jezdil jsem to hrát do Ostravy. Pohltilo nás to tak, že jsme tady hledali prostor a naskytla se tady ta možnost, že město nám vyšlo vstříc, že jsem si mohli vzít tento areál do pronájmu. Postavili jsme tu dva kurty, založili jsme si celorepublikový sportovní klub pod padelovou federací. Momentálně chceme dělat nábor dětí do sportovního klubu, který funguje stejně jako tenisová klub, kdy budeme dělat turnaje, tréninky pod špičkovými trenéry. Bohužel, je to jen letní sport, v zimě nemáme možnost to nějak zastřešit.”

      Jen pro zajímavost, hra padel vznikla v roce 1969 v Mexiku a hned na to se rozšířila do Argentiny, u nás začíná být tento sport populární teprve v posledních letech, Česká padelová federace byla založena v roce 2015.

      Daniel Černý, provozovatel sportoviště: “Vzniklo to někde v Mexiku a v oblasti Jižní Ameriky, a vzniklo to tak, že důchodcům se nechtělo chodit po míčky, tak si kolem tenisového kurtu postavili zeď, potom se ten kurt zmenšil, vznikl z toho padel no a teď je to fenomén ve sportu ve světě. Momentálně se hodně rozšiřuje i v České republice, v Praze už je asi padesát kurtů a tady na Moravě Ostrava, Nový Jičín a teď Brno, myslím, že se rozroste a bude to zajímavé.”

      Prostor padel tenisu u Jiráskovy ulice je součástí zastavovací studie revitalizace celého tohoto sportovního areálu, kterou zastupitelé města schválili v roce 2020. V těchto místech by mělo jednou vyrůst parkoviště a hala pro úpolové sporty.

      Václav Dobrozemský (ODS), 2. místostarosta Nového Jičína: “Nicméně je to v rámci priorit a v rámci rozklíčování těch jednotlivých staveb až, řekněme, úplně poslední priorita, takže i tak to je vlastně koncipovaná stávající nájemní smlouva se spolkem padel, kde počítáme s dobou trvání zhruba deset let tohoto nájmu vztahu.”
      Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/novojicinsko/novy-jicin/11000045515/pozemek-opet-slouzi-sportu-v-budoucnu-bude-parkovistem