Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Hudební týden ve Studénce vyvrcholil oslavou u sportovního centra

Studénka |  | Expres Studénky

Studénka Hudebním týdnem oslavila 65. výročí založení města. Hlavní program se v sobotu odehrál u sportovního centra. Součástí bylo vyhlášení úspěšných občanů a osobnosti města.

Tanec, hudba, pohybové aktivity, atrakce pro menší děti v podobě tvořivých dílen, animačních programů a třeba i prezentace hasičů, spolku žen nebo komunitního plánování. Takto vypadala u sportovního centra scéna vrcholného dne Hudebního týdne, soboty 15. června, který se konal na oslavu 65. výročí založení města Studénka.

Libor Slavík (STUDEŇÁCI PRO STUDÉNKU), starosta Studénky: “Dáváme tu možnost prezentace spolkům, a to od chovatelů, jsou tu hokejisté, fotbalisté, parkouristé, judisté a tak dále. Těch spolků tu bylo mnoho a oni mají možnost prezentovat svou činnost a zároveň mít nábor i pro další děti a mládež, takže tohle velmi podporujeme a chceme, aby to bylo součástí dnů města.”

Výročí vzniku města si Studénka de facto připomíná celý rok, v tomto duchu se pořádal městský ples, vzniklo narozeninové logo a znělka, a konalo se pět koncertů různých hudebních žánrů na různých místech.

Radka Tomášková, vedoucí kultury SAK Studénka: “K 65. výročí mimo jiné vznikla výstava historických fotografií, na které se podíleli občané města. Byla vyhlášena výzva, kdy si měli projít své rodinné archivy a zapůjčit nám fotografie k této výstavě. Myslím si, že se povedla, ohlasy má úspěšné, je to putovní výstava, která začínala ve Studénce 1, poté se přesunula na náměstí a poslední štací je zámek Nová Horka."
    Radka Tomášková, vedoucí kultury SAK Studénka: “Hlavní den sobotní začal už v 10 hodin ráno, kdy nám vystoupily místní základní umělecké školy, poté tamburašský soubor Brač. Jelo se na dvou pódiích, nechyběla dětská stage a hlavní pódium, kde vystoupila multižánrová kapela Nedivoč.”

      Pak následoval koncert pražské pop rockové kapely Hodiny, vystoupila legendární Mňága a Žďorp, lidé mohli na velkoplošné obrazovce shlédnout dokument obsahující historické záběry města, a večer pod širým nebem zakončila zpěvačka Kristina. Kdo ještě nechtěl domů, mohl ve sportovním centru pokračovat na after party.

      Radka Tomášková, vedoucí kultury SAK Studénka: “Takže si myslím, že jsme to 65. výročí města pořádně oslavili.”

      Součástí oslav založení města bývá v pětiletých intervalech také vyhlašování úspěšných občanů v kategoriích kultura, školství a sport a výjimečné osobnosti Studénky. Tou se letos stala Magda Hošková. Nominována byla za celoživotní přínos městu v pedagogické činnosti v mateřské škole, a dále 40 let pracuje ve Sboru pro občanské záležitosti města Studénky, z toho 30 let jako jeho předsedkyně.

      Magda Hošková, osobnost města Studénka: “Já jsem stejně stará jako naše město, takže ve stejný rok slavím vždy stejné narozeniny. Studénka je mi velmi blízká, žiju tady od svých šesti let, nastoupila jsem zde do základní školy, následně jsem pak studovala pedagogickou školu v Novém Jičíně a pak jsem celý svůj profesní život věnovala práci s dětmi.”
      Libor Slavík (STUDEŇÁCI PRO STUDÉNKU), starosta Studénky: “Jednoznačně vnímáme pozitivně, že máme řadu občanů, kteří pokaždé splňují kritéria toho, že byli úspěšní v tom svém oboru, zároveň prezentovali město, zároveň se věnují i určité činnosti, která pak samozřejmě je oceňována a vnímání úspěšně i ze strany občanů, takže my jsme rádi, že takové úspěšné občany na území města máme.”

      Všechny vyhlášené úspěšné občany v rámci 65. výročí města představíme v reportáži v následujícím Expresu Studénky.

      Nahlásit chybu


      K tématu

      Studénka oslavila výročí založení města a vyhlásila svou osobnost

      17. června 2024 13:30 | Studénka | Petra Dorazilová | Regionální zprávy POLAR

      Studénka Hudebním týdnem oslavila 65. výročí založení města. Hlavní program se v sobotu odehrál u sportovního centra. Součástí bylo vyhlášení úspěšných občanů a osobnosti města.

      Nejlepší policisté převzali ocenění v zámku Nová Horka

      2. února 2024 9:56 | Studénka | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

      Policie ocenila své nejlepší pracovníky z oblasti Novojičínska za rok 2023. Slavností ceremoniál se odehrál v zámku Nová Horka. Jak zde zaznělo, tento okrese je v rámci kraje na prvním místě v objasněnosti trestných činů.

      Komplexní rekonstrukce Dělnického domu nezačne, důvody jsou ekonomické

      4. července 2023 15:26 | Studénka | Petra Dorazilová

      Studénka ustupuje od záměru rekonstrukce Dělnického domu v hodnotě zhruba 90 milionů korun. Rozhodli o tom zastupitelé na mimořádné schůzi. Důvody jsou zejména ekonomické.


      Ostrava má novou ferratu, jedinou v okruhu 100 kilometrů

      Ve Slezské Ostravě byla otevřena nová ferrata a jedná se o první takový projekt v rámci celé Ostravy a okolí. Kramle, stupy, úchyty a žebříky si může na cvičné lezecké stěně nově vyzkoušet opravdu každý od dětí až po seniory, a to zcela zdarma.

      Bezúročné půjčky zaměstnancům Liberty, kraj jim vyplatil už skoro 14 milionů korun

      Včera 12:07 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

      Celkem 606 zaměstnanců Liberty si zažádalo o bezúročnou půjčku kvůli překlenutí období po krachu společnosti. Krajský úřad žádosti postupně zpracovává a dosud odeslal 13,85 milionu korun pro 554 žadatelů. Lidé mohou o půjčku stále žádat, ale nyní jen na podatelně krajského úřadu.

      Ostrava koupila dobrovolným hasičům nové přilby. Použila peníze z pokut

      Ostrava si velmi váží práce dobrovolných hasičů o čemž svědčí i to, že se jim stará o obměnu techniky a vybavení. Nedávno jsme vás informovali o novém výjezdovém vozidle v Radvanicích a nyní dostali dobrovolné sbory napříč celým městem nové helmy.

      Se svými patrony ve škole kardinála Tomáška se přišli rozloučit i prvňáčci

      Dvě třídy deváťáků se rozloučily se školou Františka kardinála Tomáška. Poslední vysvědčení ze základní školy převzali ve venkovní učebně. Rozloučit se s nimi přišli i prvňáčci.

      Havířovská nemocnice pořádá koloběžnou výzvu pro nemocnou Gretku - zapoj se i ty

      Rádi běháte, jezdíte na kole, nebo jen chodíte? Právě tímto pohybem můžete pomoci nemocné dívce. Stačí se jen připojit do Nemocniční koloběžné výzvy.

      Bouřky opět zaměstnaly hasiče, vyjeli k desítkám událostí

      30. června 2024 19:12 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

      Hasiči v Moravskoslezském kraji během neděle, od sedmé do osmnácté hodiny, museli vyjet celkem k 60 událostem spojených se silným větrem. Prozatím nejsou evidovány větší hmotné škody. Na projíždějící vozidlo ve Vrbně pod Pradědem ale dopoledne spadl vzrostlý strom, který vážně zranil cestující v projíždějícím osobním vozidle. Jeho řidička už nestihla zastavit. Jednoho člověka museli ve spolupráci se záchrannou službou na místě oživovat.

      Muže uvěznilo vlastní auto a v horku zkolaboval, naštěstí si ho všiml soused

      Včera 9:43 | Frýdek-Místek | Lukáš Zavadil

      Málem smrtící pastí se stalo vlastní vozidlo muži ve Frýdku-Místku, který zůstal uvězněn uvnitř kvůli technické závadě. Vůz, který nešel otevřít, zůstal stát na přímém slunci. Muž se snažil přivolat pomoc boucháním na okno, následně zkolaboval.

      Spolek krojovaných horníků Dolu ČSA slaví 100 let, tradice chtějí udržet co nejdéle

      Krojovaní horníci patří neodmyslitelně k našemu regionu a jsou zárukou udržování hornických tradic. Letos si spolek krojovaných horníků Dolu ČSA připomněl 100. výročí založení.

      Arrows chtějí po hubených letech opět bojovat o titul

      Včera 10:55 | Ostrava-město | Tomáš Tikal

      Dvě nepovedené sezony mají za sebou baseballisté Arrows Ostrava. V té aktuální by si chtěli svou reputaci napravit. K tomu je ale potřeba postoupit do bojů o medaile.

      Oslavy 100 let velké Ostravy a Ostravská muzejní noc zcela zaplnily centrum města

      30. června 2024 16:04 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Kulturní okénko

      Ostrava zažila jeden z nejnabitějších víkendů v centru města i mimo něj. Na oslavu stého výročí velké Ostravy navazovala totiž Ostravská muzejní noc. Té se aktivně účastnilo více než 30 partnerů z řad muzeí, galerií a kulturních center. V centru Ostravy se mohly aktivně bavit děti i dospělí.

      Se svými patrony ve škole kardinála Tomáška se přišli rozloučit i prvňáčci

      Dvě třídy deváťáků se rozloučily se školou Františka kardinála Tomáška. Poslední vysvědčení ze základní školy převzali ve venkovní učebně. Rozloučit se s nimi přišli i prvňáčci.

      Vítání prázdnin bylo v cirkusovém duchu, děti si užívaly náměstí plné klaunů, akrobatů a bublin

      Cirkusové hrátky na Masarykově náměstí odstartovaly dětem prázdniny. Programu vévodili klauni, kouzelníci a akrobaté. Zahrála také místní kapela základní umělecké školy Koberec.

      Do školy už nemohli, o rozloučení s ní ale nepřišli

      29. června 2024 8:51 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

      V tuto chvíli už mají vysvědčení všechny děti a užívají si prázdniny. Nicméně vrátíme se ještě na konec června, kdy s předstihem museli ukončit své působení na základní škole deváťáci z Butovické. Jejich loučení se školou uspíšil požár, který budovu vyřadil z provozu.

      BEZ KOMENTÁŘE: Kácení májky je stále v duchu tradice a příležitost k posezení

      29. června 2024 6:57 | Studénka | Jan Plášil | Expres Studénky

      Charita Studénka připravila pro své obyvatele tradiční kácení májky. Přítomni muži se ujali tradice. K posezení a dobré zábavě zahrál i harmonikář.

      Studénka po pěti letech vyhlásila svou osobnost a úspěšné občany

      28. června 2024 16:46 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

      Součástí oslav vzniku města Studénka bývá v pětiletých intervalech také vyhlašování úspěšných občanů a výjimečné osobnosti. Také letos, v roce 65. výročí, byli oceněni lidé, kteří vytváří pozitivní obraz města ve sportu, kultuře a v oblasti veřejného života.

      Město prodává bývalou hasičárnu v Kojetíně, místní nesouhlasí

      28. června 2024 14:37 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

      Město prodá bývalou požární zbrojnici v Kojetíně. Tento záměr přijalo potřebnou většinou zastupitelstvo. Nesouhlas s prodejem přišli do auly radnice vyslovit členové osadního výboru a občané této místní části.

      Hudební týden ve Studénce vyvrcholil oslavou u sportovního centra
      Vydáno 21. června 2024 15:45, Studénka, Petra Dorazilová
      Studénka Hudebním týdnem oslavila 65. výročí založení města. Hlavní program se v sobotu odehrál u sportovního centra. Součástí bylo vyhlášení úspěšných občanů a osobnosti města.

      Tanec, hudba, pohybové aktivity, atrakce pro menší děti v podobě tvořivých dílen, animačních programů a třeba i prezentace hasičů, spolku žen nebo komunitního plánování. Takto vypadala u sportovního centra scéna vrcholného dne Hudebního týdne, soboty 15. června, který se konal na oslavu 65. výročí založení města Studénka.

      Libor Slavík (STUDEŇÁCI PRO STUDÉNKU), starosta Studénky: “Dáváme tu možnost prezentace spolkům, a to od chovatelů, jsou tu hokejisté, fotbalisté, parkouristé, judisté a tak dále. Těch spolků tu bylo mnoho a oni mají možnost prezentovat svou činnost a zároveň mít nábor i pro další děti a mládež, takže tohle velmi podporujeme a chceme, aby to bylo součástí dnů města.”

      Výročí vzniku města si Studénka de facto připomíná celý rok, v tomto duchu se pořádal městský ples, vzniklo narozeninové logo a znělka, a konalo se pět koncertů různých hudebních žánrů na různých místech.

      Radka Tomášková, vedoucí kultury SAK Studénka: “K 65. výročí mimo jiné vznikla výstava historických fotografií, na které se podíleli občané města. Byla vyhlášena výzva, kdy si měli projít své rodinné archivy a zapůjčit nám fotografie k této výstavě. Myslím si, že se povedla, ohlasy má úspěšné, je to putovní výstava, která začínala ve Studénce 1, poté se přesunula na náměstí a poslední štací je zámek Nová Horka."
        Radka Tomášková, vedoucí kultury SAK Studénka: “Hlavní den sobotní začal už v 10 hodin ráno, kdy nám vystoupily místní základní umělecké školy, poté tamburašský soubor Brač. Jelo se na dvou pódiích, nechyběla dětská stage a hlavní pódium, kde vystoupila multižánrová kapela Nedivoč.”

          Pak následoval koncert pražské pop rockové kapely Hodiny, vystoupila legendární Mňága a Žďorp, lidé mohli na velkoplošné obrazovce shlédnout dokument obsahující historické záběry města, a večer pod širým nebem zakončila zpěvačka Kristina. Kdo ještě nechtěl domů, mohl ve sportovním centru pokračovat na after party.

          Radka Tomášková, vedoucí kultury SAK Studénka: “Takže si myslím, že jsme to 65. výročí města pořádně oslavili.”

          Součástí oslav založení města bývá v pětiletých intervalech také vyhlašování úspěšných občanů v kategoriích kultura, školství a sport a výjimečné osobnosti Studénky. Tou se letos stala Magda Hošková. Nominována byla za celoživotní přínos městu v pedagogické činnosti v mateřské škole, a dále 40 let pracuje ve Sboru pro občanské záležitosti města Studénky, z toho 30 let jako jeho předsedkyně.

          Magda Hošková, osobnost města Studénka: “Já jsem stejně stará jako naše město, takže ve stejný rok slavím vždy stejné narozeniny. Studénka je mi velmi blízká, žiju tady od svých šesti let, nastoupila jsem zde do základní školy, následně jsem pak studovala pedagogickou školu v Novém Jičíně a pak jsem celý svůj profesní život věnovala práci s dětmi.”
          Libor Slavík (STUDEŇÁCI PRO STUDÉNKU), starosta Studénky: “Jednoznačně vnímáme pozitivně, že máme řadu občanů, kteří pokaždé splňují kritéria toho, že byli úspěšní v tom svém oboru, zároveň prezentovali město, zároveň se věnují i určité činnosti, která pak samozřejmě je oceňována a vnímání úspěšně i ze strany občanů, takže my jsme rádi, že takové úspěšné občany na území města máme.”

          Všechny vyhlášené úspěšné občany v rámci 65. výročí města představíme v reportáži v následujícím Expresu Studénky.

          Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/novojicinsko/studenka/11000043663/hudebni-tyden-ve-studence-vyvrcholil-oslavou-u-sportovniho-centra