Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Studénka hostila vrchol sezony národní házené

Studénka |  | Expres Studénky

Studénka hostila prestižní akci národní házené - mezizemské utkání Východ - Západ. Síly tu změřili nejlepší hráči dospělé a juniorské kategorie z České republiky.

Národní házená, čistě český sport, píše svou tradici od roku 1905, a už ve 20. letech 20. století se odehrálo i první utkání Čechy - Morava. Letošní ročník této prestižní akce hostila během prvního zářijového víkendu Studénka.

Petr Odchodnický, předseda oddílu národní házené, SK Studénka: “Pro nás je to významná událost, protože je to největší událost v tom našem hnutí v národní házené, a je to jakoby vrchol sezony. A je to i docela prestižní záležitost pro Studénku, že máme tu důvěru a můžeme to pořádat.”
Jiří Cedidlo, předseda Svazu národní házené: “Národní házená není mezinárodním sportem a to znamená, že tato mezizemská utkání jsou pro nás vrcholem a jsou vrcholem i pro hráče, kteří jsou nominováni, a jsou to ti nejlepší z Čech a Moravy, teda nejlepší hráči v České republice.”

Příznivci házené se mohli těšit na čtyři hlavní utkání - juniorky, juniory, ženy a muže. V každém z týmu Moravy měl zastoupení i domácí klub.

Petr Odchodnický, předseda oddílu národní házené, SK Studénka: “Je to dáno tím, že jsme jeden z největších oddílů na Moravě, a nejen z toho důvodu máme ty hráče velmi kvalitní. V podstatě ve všech kategorií máme mistry republiky, v loňském roce to byli starší žáci, byli tam nějaká druhá a třetí místa a momentálně ženy hrají první ligu, muži druhou ligu a ostatní ty svoje přebory.”
Adéla Fraisová, oddíl národní házené, SK Studénka: “Házené se věnuju osm let, je to takový tvrdší sport, donutila mě k tomu kamarádka a jsem ráda, že jsem k tomu šla.”

Adéla Fraisová nastoupila v utkání juniorek a s výsledkem utkání byla spokojena.

Adéla Fraisová, oddíl národní házené, SK Studénka: “Remizovaly jsme 23:23 a myslím si, že pro nás je to velký úspěch, protože jsme prohrávaly a moc se nám nedařilo, ale měly jsme dobrou partu a sešly jsme se pěkně.”

    Obrovskou radost z vítězství pak mohli projevit junioři týmu Moravy, Čechy porazili 21:19. Nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen domácí obránce Martin Škola.

    Martin Škola, oddíl národní házené, SK Studénka: “Dnešní zápas jsem si velice užil. Bylo to velice podařené utkání, jsem rád, že se nám podařil výsledek. Neměli jsem moc dobrý úvod, ale podařilo se nám to uhrát s klukama jsme to dotáhli až do konce.”
    Adam Stiller oddíl národní házené, SK Studénka: “Toto je většinou vyvrcholení celé sezony a je to čest tady hrát. Jsme všichni rádi, že jsem se tady dostali a že jsem se toho mohli zúčastnit. Ti, co hráli, hráli, ti, co nehráli a seděli na střídačce, skvěle podporovali, a ten tým, ten byl dneska neskutečný.”
    Jiří Cedidlo, předseda Svazu národní házené: “Utkání Čechy - Morava ve Studénce má vždycky výbornou atmosféru, což je vidět na hřišti a proto Studénka.”
    Petr Odchodnický, předseda oddílu národní házené, SK Studénka: “Proč hrát národní házenou? Je to krásný sport. Je to sice malý sport, ryze český, ale myslím si, že to atmosféra, když se rozhlédneme kolem, tak svědčí o tom, že to tady funguje a ty děti tady mají obrovské vyžití. A my máme velkou základnu a jsem za to moc rád.”
    Nahlásit chybu


    K tématu

    Nejlepší hráči národní házené z Čech a Moravy se utkali ve Studénce

    11. září 2024 8:20 | Studénka | Petra Dorazilová | Regionální zprávy POLAR

    Studénka hostila prestižní akci národní házené - mezizemské utkání Východ - Západ. Síly tu změřili nejlepší hráči dospělé a juniorské kategorie z České republiky.

    Studénka se do úklidu sněhu vrhne vlastními silami, smlouva s OZO předčasně skončila

    6. října 2023 13:00 | Studénka | Petra Dorazilová

    Společnost OZO Ostrava vypověděla Studénce smlouvu o provádění zimní údržby komunikací. Město teď hledá řešení, jak tyto práce zabezpečit vlastními silami, a to už od 1. listopadu.

    Čištění biotopu je ruční práce, stačit musí tlak vody a smetáky

    6. října 2023 11:40 | Studénka | Petra Dorazilová

    Přírodní koupaliště ve Studénce má za sebou pátou sezónu. Za tuto dobu provozu letos probíhá teprve jeho druhá údržba, tedy kompletní vypuštění a vyčištění. To se děje pouze mechanicky, bez použití chemických přípravků.


    Senior v nazouvácích se ztratil na procházce, policie ho našla několik kilometrů od domova

    Dnes 10:01 | Studénka | Lukáš Zavadil

    Úterní pátrání po téměř 80letém seniorovi na Novojičínsku mělo šťastný konec. Muž, který se vydal na procházku bez mobilního telefonu a v nazouvácích, byl nalezen několik kilometrů od domova díky rychlému zásahu policie a spolupráci s veřejností. Senior byl převezen do nemocnice, kde se potvrdilo, že je v dobrém zdravotním stavu.

    V Ostravě-Třebovicích vznikl nový park. Vysadili ho studenti v rámci soutěže Lipová ratolest

    Studenti desítky zahradnických škol z celého Česka vysadili v Třebovicích nový park v rámci soutěže Lipová ratolest. Své zastoupení měla i Ostrava v podobě družstva ze zdejší Střední zahradnické školy.

    Do Hlučína přijeli mladí malíři - natěrači z celé republiky

    Včera 12:05 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Studuj u nás

    Už podvanácté se sešli mladí malíři a natěrači z celé České republiky na Mírovém náměstí na akci Hlučín, město s řemeslnou tradicí. Cílem je propagace řemeslných oborů na místním Odborném učilišti a Praktické škole.

    Novojičínská vila byla domovem lékaře, 30 let je v ní mateřinka

    Mateřská škola Beruška v Novém Jičíně otevřela historickou vilu, ve které sídlí 30 let, veřejnosti. Představila její příběh rodinného domu, který kdysi patřil významnému lékaři.

    Elektrárna Třebovice obnovila svůj provoz v rekordním čase

    Zaměstnancům společnosti Veolia Energie se po 11 dnech po povodni podařilo zprovoznit Elektrárnu Třebovice v Ostravě, která byla odstavena od 15. září. A už také obnovuje dodávky i pro průmysl.

    Krnov bojuje s následky povodně, odpady i chodem života ve školách a firmách

    1. října 2024 18:09 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Regionální zprávy POLAR

    V Krnově už funguje pitná voda a elektřina. Město se aktuálně potýká s množstvím odpadu a snaží se normalizovat život ve školách a školkách. Všude probíhají úklidy a některé boční ulice by mohly dělat kulisu v poválečných filmech. Situace se ale mění k lepšímu přímo před očima.

    Největší akcí roku v Rýmařově byly Dřevařské, lesnické a myslivecké dny

    Včera 17:45 | Celý MS kraj | Karel Soukop

    Vždy každé dva roky se v Rýmařově koná největší akce ve městě, jakou jsou Dřevařské, lesnické a myslivecké dny. Park ve Flemmichově zahradě vždy zaplní tisíce návštěvníků, aby si užili umění dřevařů, lesnickou techniku, myslivecké expozice i kulturní programy. Nejinak tomu bylo i letos.

    ŘSD plně obnovuje provoz na dálnici mezi Ostravou a Polskem

    1. října 2024 14:14 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

    Dálnice D1 mezi Ostravou a Polskem bude dnes odpoledne opět průjezdná standardně dvěma pruhy pro každý směr. Ředitelství silnic a dálnic dokončilo v úterý 1. října úklid a opravy po povodních.

    Další oběť podvodu na sítích, žena z Bruntálska poslala falešnému vojenskému lékaři téměř milion korun

    Včera 9:56 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

    Kriminalisté z Bruntálska vyšetřují další případ podvodu přes sociální sítě, kdy byla poškozená žena středního věku připravena o téměř 900 tisíc korun. Podvodník se vydával za vojenského lékaře působícího v Iránu a pod záminkou zaslání balíčku vylákal z oběti několik plateb.

    Senior v nazouvácích se ztratil na procházce, policie ho našla několik kilometrů od domova

    Dnes 10:01 | Studénka | Lukáš Zavadil

    Úterní pátrání po téměř 80letém seniorovi na Novojičínsku mělo šťastný konec. Muž, který se vydal na procházku bez mobilního telefonu a v nazouvácích, byl nalezen několik kilometrů od domova díky rychlému zásahu policie a spolupráci s veřejností. Senior byl převezen do nemocnice, kde se potvrdilo, že je v dobrém zdravotním stavu.

    Týden hokeje ve Studénce motivoval i zlatým úspěchem

    Děti už od čtyř let mohly přijít na zimní stadion ve Studénce a v rámci Týdne hokeje si vyzkoušet tento populární sport. Na led vyrazily pod dohledem zkušených trenérů.

    Svatováclavská jízda kroužila silnicemi Novojičínska, cíl byl na Masarykově náměstí

    Historické automobily a motocykly projely v den státního svátku Novým Jičínem a okolím. Tradiční Svatováclavská jízda veteránů odstartovala v Odrách, zastavila u zámků ve Studénce a v Kuníně. Cílovou stanicí bylo novojičínské Masarykovo náměstí.

    Studénka zahájila cestu k založení technických služeb, nakupuje další stroje

    Studénka připravuje založení vlastních technických služeb. Od září fungují jako oddělení v rámci odboru údržby majetku. Rozhodli o tom zastupitelé na poslední schůzi. Město také pokračuje v nákupu techniky.

    Charita věnovala podzimní slavnost sousedům a svému patronovi

    30. září 2024 15:58 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

    Charita otevřela bránu své zahrady i svého domu svaté Terezy a pozvala veřejnost na společné setkání. Konalo se u příležitosti svátku patrona Charity - svatého Vincence.

    Do budovy úřadu na Divadelní vstoupí lidé jen z Tyršovy

    30. září 2024 13:40 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

    Pět měsíců budou lidé vstupovat do budovy městského úřadu na Divadelní ulici náhradním vchodem. Odemčeny budou dveře z ulice Tyršova. Důvodem je rekonstrukce oficiální vstupní části.

    Studénka hostila vrchol sezony národní házené
    Vydáno 13. září 2024 8:50, Studénka, Petra Dorazilová
    Studénka hostila prestižní akci národní házené - mezizemské utkání Východ - Západ. Síly tu změřili nejlepší hráči dospělé a juniorské kategorie z České republiky.

    Národní házená, čistě český sport, píše svou tradici od roku 1905, a už ve 20. letech 20. století se odehrálo i první utkání Čechy - Morava. Letošní ročník této prestižní akce hostila během prvního zářijového víkendu Studénka.

    Petr Odchodnický, předseda oddílu národní házené, SK Studénka: “Pro nás je to významná událost, protože je to největší událost v tom našem hnutí v národní házené, a je to jakoby vrchol sezony. A je to i docela prestižní záležitost pro Studénku, že máme tu důvěru a můžeme to pořádat.”
    Jiří Cedidlo, předseda Svazu národní házené: “Národní házená není mezinárodním sportem a to znamená, že tato mezizemská utkání jsou pro nás vrcholem a jsou vrcholem i pro hráče, kteří jsou nominováni, a jsou to ti nejlepší z Čech a Moravy, teda nejlepší hráči v České republice.”

    Příznivci házené se mohli těšit na čtyři hlavní utkání - juniorky, juniory, ženy a muže. V každém z týmu Moravy měl zastoupení i domácí klub.

    Petr Odchodnický, předseda oddílu národní házené, SK Studénka: “Je to dáno tím, že jsme jeden z největších oddílů na Moravě, a nejen z toho důvodu máme ty hráče velmi kvalitní. V podstatě ve všech kategorií máme mistry republiky, v loňském roce to byli starší žáci, byli tam nějaká druhá a třetí místa a momentálně ženy hrají první ligu, muži druhou ligu a ostatní ty svoje přebory.”
    Adéla Fraisová, oddíl národní házené, SK Studénka: “Házené se věnuju osm let, je to takový tvrdší sport, donutila mě k tomu kamarádka a jsem ráda, že jsem k tomu šla.”

    Adéla Fraisová nastoupila v utkání juniorek a s výsledkem utkání byla spokojena.

    Adéla Fraisová, oddíl národní házené, SK Studénka: “Remizovaly jsme 23:23 a myslím si, že pro nás je to velký úspěch, protože jsme prohrávaly a moc se nám nedařilo, ale měly jsme dobrou partu a sešly jsme se pěkně.”

      Obrovskou radost z vítězství pak mohli projevit junioři týmu Moravy, Čechy porazili 21:19. Nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen domácí obránce Martin Škola.

      Martin Škola, oddíl národní házené, SK Studénka: “Dnešní zápas jsem si velice užil. Bylo to velice podařené utkání, jsem rád, že se nám podařil výsledek. Neměli jsem moc dobrý úvod, ale podařilo se nám to uhrát s klukama jsme to dotáhli až do konce.”
      Adam Stiller oddíl národní házené, SK Studénka: “Toto je většinou vyvrcholení celé sezony a je to čest tady hrát. Jsme všichni rádi, že jsem se tady dostali a že jsem se toho mohli zúčastnit. Ti, co hráli, hráli, ti, co nehráli a seděli na střídačce, skvěle podporovali, a ten tým, ten byl dneska neskutečný.”
      Jiří Cedidlo, předseda Svazu národní házené: “Utkání Čechy - Morava ve Studénce má vždycky výbornou atmosféru, což je vidět na hřišti a proto Studénka.”
      Petr Odchodnický, předseda oddílu národní házené, SK Studénka: “Proč hrát národní házenou? Je to krásný sport. Je to sice malý sport, ryze český, ale myslím si, že to atmosféra, když se rozhlédneme kolem, tak svědčí o tom, že to tady funguje a ty děti tady mají obrovské vyžití. A my máme velkou základnu a jsem za to moc rád.”
      Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/novojicinsko/studenka/11000044862/studenka-hostila-vrchol-sezony-narodni-hazene