Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

V Opavě projdou revitalizací nedávno dokončené kruhové objezdy na příjezdu z Ostravy a v Kylešovicích

Opava |  | Opavský expres

V Opavě projdou revitalizací kruhové objezdy, které byly dokončeny v poslední době. Aktuálně jsou pouze zarostlé trávou a různými nálety. Jedná se okružní křižovatky v Kylešovicích a na výpadovce na Komárov.

Příjezd z Ostravy do Opavy bude hezčí. Opava se postará o úpravu dvou kruhových objezdů, i přesto, že nepatří městu. Jsou totiž v majetku Ředitelství silnic a dálnic a Moravskoslezského kraje. Obě instituce to vítají.

Petr Popadinec (ANO), radní Opavy: “Projektová dokumentace se ještě bude trošku upravovat, aby odpovídala standardům a samozřejmě je to na etapy, protože zlikvidovat ten pýr, je problematické. Musíme opravdu tu trávu, nebo současný stav dát do toho, abysme tam mohli sázet květiny a upravovat to podle projektu. Peníze jsou alokovány na odboru životního prostředí, takže věříme, že se nám to podaří v nějaké rozumné době udělat.”
Jiří Vaníček, vedoucí odboru životního prostředí, Magistrát města Opavy: “Tento kruhový objezd na Bílovecké ulici a na obchvatu města, to znamená tady v Kylešovicích, tak po obvodu, po tom prstenci bude založen nový výsev různých směsí trav a uprostřed budou takové 3 velké oblasti trvalek a několik keřů. Na těch okolních ostrůvcích bude poměrně masivní výsadba cibulovin, konkrétně několika odrůd narcisů.”

Upraven bude také nový kruhový objezd u Komárova, který vidíte za mnou. Pokryjí ho kameny různých velikostí se spoustou suchomilných rostlin a na jeho vrcholu bude vysazeno několik vícekmenných stromů.

Jiří Vaníček, vedoucí odboru životního prostředí, Magistrát města Opavy: “Bude mít takovou hvězdici, nebo kruhy zdola nahoru vytvořené z kamení, takže to bude evokovat trošku takovou skalku. V ceně obou kruhových objezdů je pro tu veřejnou zakázku, kterou budeme realizovat, dvouleté pletí a mnohačetná zálivka v každém ze dvou let následné péče.”

S realizací se začne nejpozději na jaře příštího roku.

Jiří Vaníček, vedoucí odboru životního prostředí, Magistrát města Opavy: “V roce 2022 byl v Opavě úspěšně realizován kruhový objezd v Jaktaři a potom ještě v Jaktaři na křížení s ulicí Vančurovou, kdy připomíná taky židovskou historii Opavy, kdy je vydlážděný a modrými květinami trvalkami osázený do tvaru židovské hvězdy Davidovy.”

Kruhový objezd na výpadovce na Krnov a Bruntál pak evokuje dílo světově významného architekta působícího v Opavě Josefa Maria Olbricha.

Nahlásit chybu


K tématu

Příjezd z Ostravy do Opavy bude hezčí. Revitalizací projdou dva kruhové objezdy

8. srpna 2024 21:52 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

V Opavě projdou revitalizací kruhové objezdy, které byly dokončeny v poslední době. Aktuálně jsou pouze zarostlé trávou a různými nálety. Jedná se okružní křižovatky v Kylešovicích a na výpadovce na Komárov.

Rekonstrukce Integrovaného centra Žirafa ve Frýdku-Místku je kompletně hotová

30. října 2023 11:36 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Integrované centrum Žirafa ve Frýdku-Místku má kompletně hotovou revitalizaci. Práce na zateplení, výměně oken, vybudování nájezdových ramp a nových vchodů trvaly 10 měsíců. Stály téměř 11 milionů korun a musely se zvládnout za plného provozu.

V Ostravě pokračuje revitalizace sadu Boženy Němcové, nešlapejte na vysazené záhony

6. října 2023 11:11 | Ostrava-Centrum | Jiří Cileček

Sad Boženy Němcové v Ostravě prochází postupnou revitalizací. Aktuálně probíhají další výsadby kvetoucích záhonů a zakládání mlatových chodníků. Obvod zároveň upozorňuje, aby si lidé nezkracovali cestu mimo chodníky. Novou výsadbu tím ničí.


Další oběť podvodu na sítích, žena z Bruntálska poslala falešnému vojenskému lékaři téměř milion korun

Dnes 9:56 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Kriminalisté z Bruntálska vyšetřují další případ podvodu přes sociální sítě, kdy byla poškozená žena středního věku připravena o téměř 900 tisíc korun. Podvodník se vydával za vojenského lékaře působícího v Iránu a pod záminkou zaslání balíčku vylákal z oběti několik plateb.

ŘSD plně obnovuje provoz na dálnici mezi Ostravou a Polskem

Včera 14:14 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Dálnice D1 mezi Ostravou a Polskem bude dnes odpoledne opět průjezdná standardně dvěma pruhy pro každý směr. Ředitelství silnic a dálnic dokončilo v úterý 1. října úklid a opravy po povodních.

Ranní nehoda dvou nákladních aut v Ostravě zastavila dopravu, řidiče museli vyprostit hasiči

Dnes 10:25 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ve středu ráno se v Ostravě na ulici Plzeňská srazila dvě nákladní vozidla. Nehoda zcela zastavila provoz. Hasiči museli vyprošťovat jednoho z řidičů pomocí hydraulického zařízení. Po vyproštění byl zraněný řidič předán do péče záchranářů.

Studenti vysazovali nový park v Ostravě-Třebovicích v rámci soutěže Lipová ratolest

Studenti desítky zahradnických škol z celého Česka vysadili v Třebovicích nový park v rámci soutěže Lipová ratolest. Své zastoupení měla i Ostrava v podobě družstva ze zdejší Střední zahradnické školy.

Krnov bojuje s následky povodně, odpady i chodem života ve školách a firmách

V Krnově už funguje pitná voda a elektřina. Město se aktuálně potýká s množstvím odpadu a snaží se normalizovat život ve školách a školkách. Všude probíhají úklidy a některé boční ulice by mohly dělat kulisu v poválečných filmech. Situace se ale mění k lepšímu přímo před očima.

Ostrava se snaží vyřešit čištění odpadních vod. Ústřední čističku voda značně poničila

Jedním z největších problémů Ostravy po povodních je vodohospodářská infrastruktura a hlavně zničená čistírna odpadních vod, která byla zcela pod vodou. Byla proto svolána mimořádná rada města, kde byly schváleny první finance na opravy.

Děti v MŠ Resslova v Havířově mají vlastního sportovního trenéra

Nedostatek pohybu u dětí nemusí vést jen k obezitě, ale i k dalším problémům. Mateřská škola Resslova v Havířově se proto zaměřuje na sport. Děti mají dokonce i vlastního trenéra, což rodiče vítají.

Ostrava hledá seniora roku 2024. Oceněni budou jednotlivci i klub seniorů

Při příležitosti Mezinárodního dne seniorů, který připadá na 1. října, vyhlašuje Ostrava již tradičně anketu Senior roku. Město ocení aktivní obyvatele starší 65 let. Kromě ocenění jednotlivců město hledá také Klub seniorů roku.

Voda z ulic v Nové Vsi už byla odčerpána. Zatopeny jsou stále některé sklepy a garáže

30. září 2024 11:30 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Voda v Ostravě Nové Vsi už díky vysokokapacitním čerpadlům klesla natolik, že ulice jsou průjezdné a majitelé se mohou dostat ke svým domům. Policie ale stále reguluje vjezd do této oblast, aby mohly plynule projíždět nákladní auta s odpadem. Voda je ale stále odčerpávána ze sklepů, garáží a také lagun u Mariánskohorské ulice.

Muže o berlích srazilo v Ostravě auto. Policie hledá svědky

Včera 10:22 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Policie zveřejnila výzvu k víkendové nehodě v Ostravě-Výškovicích. Hledají svědky události, kdy před jedoucí auto vstoupil 47letý muž o berlích. Řidič už nedokázal reagovat a muže srazil. Ten skončil v kritickém stavu v nemocnici.

Spousta dětí z Opavy se učí v náhradních prostorách. Povodeň nejvíce zasáhla ZŠ Edvarda Beneše

Povodeň v Opavě zatopila celkem 5 základních a 6 mateřských škol. Do většiny z nich už se vrátily děti. Další musely do náhradních prostor. V provizoriu budou muset zůstat i několik měsíců

Opava finančně pomůže lidem postiženým povodní. Každé domácnosti poskytne 20 tisíc korun

29. září 2024 19:14 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Radní Opavy schválili okamžitou finanční pomoc ve výši 20 tisíc korun pro každou domácnost, kterou ve městě postihla ničivá povodeň.

V Opavě vznikla nová odpočinková místa. Vytvořili je studenti studentům

29. září 2024 19:02 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Opava má dvě nové odpočinkové zóny. Vytvořili je studenti architektury ČVUT v Praze na Bezručově náměstí a u Arkád. Jde o místa, která si zasloužila oživení.

Projekt Opava podniká letos probíhá s mnoha změnami. Projde jím daleko více lidí

28. září 2024 18:57 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

V Opavě probíhá už druhý ročník projektu Opava podniká. Oproti minulému ročníku došlo k mnoha změnám, díky kterým jím projde daleko větší počet lidí. Veškeré besedy jsou pro účastníky zdarma.

V Opavě vznikly dvě nové odpočinkové zóny. Vytvořili je studenti studentům

27. září 2024 11:06 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Opava má dvě nové odpočinkové zóny. Vytvořili je studenti architektury ČVUT v Praze na Bezručově náměstí a u Arkád. Jde o místa, která si zasloužila oživení.

Opavská porodnice nabízí nadstandardní péči

26. září 2024 17:30 | Opava | Yvona Fajtová | Magazín TV medicína

Gynekologicko-porodnické oddělení Slezské nemocnice v Opavě je mezi maminkami velmi oblíbeným místem. Nabízí totiž veškerý komfort. Moderní pokoje i nejrozmanitější způsoby vedení porodu. Vybavení porodních pokojů navíc odpovídá nejnáročnějším požadavkům na zajištění kvalitní péče.

V Opavě projdou revitalizací nedávno dokončené kruhové objezdy na příjezdu z Ostravy a v Kylešovicích
Vydáno 14. srpna 2024 19:19, Opava, Yvona Fajtová
V Opavě projdou revitalizací kruhové objezdy, které byly dokončeny v poslední době. Aktuálně jsou pouze zarostlé trávou a různými nálety. Jedná se okružní křižovatky v Kylešovicích a na výpadovce na Komárov.

Příjezd z Ostravy do Opavy bude hezčí. Opava se postará o úpravu dvou kruhových objezdů, i přesto, že nepatří městu. Jsou totiž v majetku Ředitelství silnic a dálnic a Moravskoslezského kraje. Obě instituce to vítají.

Petr Popadinec (ANO), radní Opavy: “Projektová dokumentace se ještě bude trošku upravovat, aby odpovídala standardům a samozřejmě je to na etapy, protože zlikvidovat ten pýr, je problematické. Musíme opravdu tu trávu, nebo současný stav dát do toho, abysme tam mohli sázet květiny a upravovat to podle projektu. Peníze jsou alokovány na odboru životního prostředí, takže věříme, že se nám to podaří v nějaké rozumné době udělat.”
Jiří Vaníček, vedoucí odboru životního prostředí, Magistrát města Opavy: “Tento kruhový objezd na Bílovecké ulici a na obchvatu města, to znamená tady v Kylešovicích, tak po obvodu, po tom prstenci bude založen nový výsev různých směsí trav a uprostřed budou takové 3 velké oblasti trvalek a několik keřů. Na těch okolních ostrůvcích bude poměrně masivní výsadba cibulovin, konkrétně několika odrůd narcisů.”

Upraven bude také nový kruhový objezd u Komárova, který vidíte za mnou. Pokryjí ho kameny různých velikostí se spoustou suchomilných rostlin a na jeho vrcholu bude vysazeno několik vícekmenných stromů.

Jiří Vaníček, vedoucí odboru životního prostředí, Magistrát města Opavy: “Bude mít takovou hvězdici, nebo kruhy zdola nahoru vytvořené z kamení, takže to bude evokovat trošku takovou skalku. V ceně obou kruhových objezdů je pro tu veřejnou zakázku, kterou budeme realizovat, dvouleté pletí a mnohačetná zálivka v každém ze dvou let následné péče.”

S realizací se začne nejpozději na jaře příštího roku.

Jiří Vaníček, vedoucí odboru životního prostředí, Magistrát města Opavy: “V roce 2022 byl v Opavě úspěšně realizován kruhový objezd v Jaktaři a potom ještě v Jaktaři na křížení s ulicí Vančurovou, kdy připomíná taky židovskou historii Opavy, kdy je vydlážděný a modrými květinami trvalkami osázený do tvaru židovské hvězdy Davidovy.”

Kruhový objezd na výpadovce na Krnov a Bruntál pak evokuje dílo světově významného architekta působícího v Opavě Josefa Maria Olbricha.

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/opavsko/opava/11000044406/v-opave-projdou-revitalizaci-nedavno-dokoncene-kruhove-objezdy-na-prijezdu-z-ostravy-a-v-kylesovicich