Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Slezská Ostrava zve na blížící se akce, čeká ji Majáles, Den Slezské i Rozmarné slavnosti

Ostrava-město |  | Slezskoostravský expres

Taky do Slezské Ostravy dorazil máj, a tak ani tady nebude chybět už tradiční studentský majáles. Ten ale není jedinou akcí, která se bude v blížících se jarních a letních měsících konat. Nabízíme vám proto krátký přehled těch, které byste ve Slezské neměli minout.

Letošní studentský majáles na Slezskoostravském hradě nabídne návštěvníkům hvězdy jako Xindl X, Paulie Garand, Pam Rabbit, nebo Sergei Barracuda. Těšit se ale mohou i na nezapomenutelnou atmosféru.

Nikola Schmidtová, organizátorka Majálesu Ostrava: „Na náš majáles by lidi měli přijít hlavně kvůli tomu, že to pořádají studenti. Je tam super atmosféra a je to zaměřené především na studenty – řídíme se heslem „studenti studentům“. Takže super zóny, za mě ještě lepší interpreti, a to, že to vlastně dělají studenti pro studenty, to už je jenom taková třešnička na dortu.“
Richard Vereš, starosta Slezské Ostravy: „My jsme samozřejmě rádi, že se před několika lety Majáles Ostrava vrátil na Slezskoostravský hrad. Jako Městský obvod ho podporujeme nejen finančně, ale i různým organizačním zabezpečením. Zároveň je jsme rádi, že ten Majáles Ostrava zůstal ryze studentský svátkem, studentskou akcí.“

Pravý studentský majáles se ve Slezské Ostravě uskuteční už v pátek 17. května. Hned další sobotu pak na něj na hradě naváže už 17. ročník Dne Slezské.

Richard Vereš, starosta Slezské Ostravy: „Jedná se o velmi pěknou tradiční akci, která je určena zejména pro rodiny s dětmi. Je tedy připraven bohatý doprovodný program, spousta soutěží a aktivit právě pro děti. Zároveň je ale připraven i bohatý kulturní program, kde mezi hlavní hvězdy patří rapper Ego nebo Petr Kotvald. Vystoupí ale také Sebastian nebo skupina Legendy se vrací.“

Vstup na Den Slezské bude opět zadarmo. Bezplatně si mohou diváci užít ale i blížící se Rozmarné slavnosti řeky Ostravice, které se budou konat 22. června.

Richard Vereš, starosta Slezské Ostravy: „Stejně jako každým rokem bude jistě největším lákadlem Rozmarných slavností sjezd netradičních plavidel, kdy si týmy amatérů můžou sestavit svá plavidla, kterými nákladně sjíždějí řeku Ostravici. Nehodnotí se přitom jenom to, zda plavidlo dojede, jak vypadá, jak působí posádka, ale i show, kterou u toho udělají. Já tedy vyzývám všechny, kteří by o to měli zájem, aby se samozřejmě přihlásili, své plavidlo sestrojili a řeku Ostravici před diváky sjeli.“
Dušan Vavrla, předseda VK Tzunami Ostrava: „Z naší strany, za vodácký klub Tzunami Ostrava, vás čeká ukázka vodního slalomu. Pro letošní rok jsme si připravili ukázku těch nejmladších dětí v tom věku 5 až 6 let, a zároveň potom i ukázku většího umění u dorostenců.“

Dalším doprovodným programem bude koncert skupiny Acoustica a spousta aktivit pro děti i dospělé.

Nahlásit chybu


K tématu

Rozmarné slavnosti řeky Ostravice opět pobavily tradičním sjezdem netradičních plavidel

Náplavka pod mostem Miloše Sýkory ožila na obou březích dalším ročníkem Rozmarných slavností řeky Ostravice. Tradičního sjezdu netradičních plavidel po řece se letos zúčastnil rekordní počet posádek a na jejich dopravních prostředcích bylo vidět, že kreativitě se meze nekladou.

Studenti uspořádali na hradě další Majáles, změna počasí návštěvníky neodradila

Na Slezskoostravském hradě uspořádali studenti obou ostravských univerzit společně další ročník Majálesu. I přes nepřízeň počasí se na něm sešly tisíce návštěvníku a vystoupily na něm hvězdy české, ale i zahraniční hudební scény.

VIDEO: Muž a žena ukradli ve Slezské Ostravě baterii do autobusu, odvezli ji na koloběžce

6. listopadu 2023 21:53 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Udělal si otvor v plotu, poté na pozemku u rodinného domu ukradl volně položenou baterii do autobusu. Policie ze Slezské Ostravy pátrají po zloději, který má na svědomí tuto krádež a hledají i ženu, se kterou pak uschovanou baterii odvezl na koloběžce.


ŘSD plně obnovuje provoz na dálnici mezi Ostravou a Polskem

Včera 14:14 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Dálnice D1 mezi Ostravou a Polskem bude dnes odpoledne opět průjezdná standardně dvěma pruhy pro každý směr. Ředitelství silnic a dálnic dokončilo v úterý 1. října úklid a opravy po povodních.

Studenti vysazovali nový park v Ostravě-Třebovicích v rámci soutěže Lipová ratolest

Studenti desítky zahradnických škol z celého Česka vysadili v Třebovicích nový park v rámci soutěže Lipová ratolest. Své zastoupení měla i Ostrava v podobě družstva ze zdejší Střední zahradnické školy.

Krnov bojuje s následky povodně, odpady i normalizací života ve školách a firmách

V Krnově už funguje pitná voda a elektřina. Město se aktuálně potýká s množstvím odpadu a snaží se normalizovat život ve školách a školkách. Všude probíhají úklidy a některé boční ulice by mohly dělat kulisu v poválečných filmech. Situace se ale mění k lepšímu přímo před očima.

Ostrava se snaží vyřešit čištění odpadních vod. Ústřední čističku voda značně poničila

Jedním z největších problémů Ostravy po povodních je vodohospodářská infrastruktura a hlavně zničená čistírna odpadních vod, která byla zcela pod vodou. Byla proto svolána mimořádná rada města, kde byly schváleny první finance na opravy.

Děti v MŠ Resslova v Havířově mají vlastního sportovního trenéra

Nedostatek pohybu u dětí nemusí vést jen k obezitě, ale i k dalším problémům. Mateřská škola Resslova v Havířově se proto zaměřuje na sport. Děti mají dokonce i vlastního trenéra, což rodiče vítají.

Ostrava hledá seniora roku 2024. Oceněni budou jednotlivci i klub seniorů

Při příležitosti Mezinárodního dne seniorů, který připadá na 1. října, vyhlašuje Ostrava již tradičně anketu Senior roku. Město ocení aktivní obyvatele starší 65 let. Kromě ocenění jednotlivců město hledá také Klub seniorů roku.

Voda z ulic v Nové Vsi už byla odčerpána. Zatopeny jsou stále některé sklepy a garáže

30. září 2024 11:30 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Voda v Ostravě Nové Vsi už díky vysokokapacitním čerpadlům klesla natolik, že ulice jsou průjezdné a majitelé se mohou dostat ke svým domům. Policie ale stále reguluje vjezd do této oblast, aby mohly plynule projíždět nákladní auta s odpadem. Voda je ale stále odčerpávána ze sklepů, garáží a také lagun u Mariánskohorské ulice.

Muže o berlích srazilo v Ostravě auto. Policie hledá svědky

Včera 10:22 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Policie zveřejnila výzvu k víkendové nehodě v Ostravě-Výškovicích. Hledají svědky události, kdy před jedoucí auto vstoupil 47letý muž o berlích. Řidič už nedokázal reagovat a muže srazil. Ten skončil v kritickém stavu v nemocnici.

Studénka zahájila cestu k založení technických služeb, nakupuje další stroje

Studénka připravuje založení vlastních technických služeb. Od září fungují jako oddělení v rámci odboru údržby majetku. Rozhodli o tom zastupitelé na poslední schůzi. Město také pokračuje v nákupu techniky.

Pěvecké sbory z Karviné a Nového Jičína vyhrály prestižní soutěž v Norsku

30. září 2024 16:34 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Pěvecké sbory z Moravskoslezského kraje uspěly v prestižní norské soutěži Grieg International Choir Festival. Karvinský pěvecký sbor Permoník vyslal do soutěže tři soubory. Jeden vyhrál zlato a další dva stříbro. Mužský pěvecký sbor Sextet plus z Nového Jičína bral také v jedné kategorii zlato.

Dobrovolníci hromadně pomáhali uklízet Novou Ves

Desítky dobrovolníků se v pátek nahrnuli do ostravského obvodu Nová Ves, aby pomohli s úklidem po povodních v rámci tradiční podzimní celorepublikové akce Ukliďme Česko. Nová Ves patří k nejzasazenějším oblastem Ostravy a stále se zde ještě odčerpávala voda

Miroslava Obrová dostala poděkování za reprezentaci ČR na paralympiádě

Oštěpařka Miroslava Obrová si na letošní paralympiádě v Paříži vybojovala krásné 11. místo. Za reprezentaci České republiky na prestižní soutěži ji přijel na vítkovický stadion, kam jezdí trénovat, poděkovat i místostarosta Radim Ivan.

V areálu zábřežského zámku se konaly Svatováclavské slavnosti piva

Zábřežský zámek už po sedmnácté hostil Svatováclavské slavnosti piva. Účastníci akce měli možnost vyzkoušet piva z 30 českých mini-pivovarů. Program byl doplněn také o hry a zábavu pro děti, hudební kapely a charitativní čepování.

Ostrava pracuje na zprovoznění ústřední čistírny odpadních vod

30. září 2024 15:43 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostravští radní svolali mimořádnou schůzi, na které schválili první peníze na opravu zaplavené ústřední čistírny odpadních vod v části Přívoz. Radní schválili přes 880 tisíc korun bez DPH na opravu servopohonů. Podle předběžných odhadů způsobily povodně v čistírně škody za více než 300 milionů korun a opětovné zprovoznění bude trvat několik měsíců. Do té doby bohužel poteče odpad z kanalizace přímo do Odry.

Proměna nábřeží Ostravice pokračuje. Studenti budou mít ze City Campusu pohodlný přístup

30. září 2024 12:44 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Nábřeží Ostravice v centru města se stává pro mnoho Ostravanů i návštěvníků města oblíbeným místem k relaxaci. Na dalším vylepšení se nyní pracuje pod City Campusem Ostravské univerzity u Černé louky, kde vzniká pohodlný přístup až dolů k řece.

Benefiční koncert, mše svatá, příjezd sv. Václava. V Ostravě oslavili 30 let od příchodu paulínů do Přívozu

30. září 2024 10:03 | Ostrava-město | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Římskokatolická farnost Ostrava-Přívoz a Řád sv. Pavla, prvního poustevníka, společně oslavili 30 let působení řádu paulínů v Přívoze. Oslavy začaly příjezdem sv. Václava na bílém koni.

Slezská Ostrava zve na blížící se akce, čeká ji Majáles, Den Slezské i Rozmarné slavnosti
Vydáno 9. května 2024 21:45, Ostrava-město, Michal Slonina
Taky do Slezské Ostravy dorazil máj, a tak ani tady nebude chybět už tradiční studentský majáles. Ten ale není jedinou akcí, která se bude v blížících se jarních a letních měsících konat. Nabízíme vám proto krátký přehled těch, které byste ve Slezské neměli minout.

Letošní studentský majáles na Slezskoostravském hradě nabídne návštěvníkům hvězdy jako Xindl X, Paulie Garand, Pam Rabbit, nebo Sergei Barracuda. Těšit se ale mohou i na nezapomenutelnou atmosféru.

Nikola Schmidtová, organizátorka Majálesu Ostrava: „Na náš majáles by lidi měli přijít hlavně kvůli tomu, že to pořádají studenti. Je tam super atmosféra a je to zaměřené především na studenty – řídíme se heslem „studenti studentům“. Takže super zóny, za mě ještě lepší interpreti, a to, že to vlastně dělají studenti pro studenty, to už je jenom taková třešnička na dortu.“
Richard Vereš, starosta Slezské Ostravy: „My jsme samozřejmě rádi, že se před několika lety Majáles Ostrava vrátil na Slezskoostravský hrad. Jako Městský obvod ho podporujeme nejen finančně, ale i různým organizačním zabezpečením. Zároveň je jsme rádi, že ten Majáles Ostrava zůstal ryze studentský svátkem, studentskou akcí.“

Pravý studentský majáles se ve Slezské Ostravě uskuteční už v pátek 17. května. Hned další sobotu pak na něj na hradě naváže už 17. ročník Dne Slezské.

Richard Vereš, starosta Slezské Ostravy: „Jedná se o velmi pěknou tradiční akci, která je určena zejména pro rodiny s dětmi. Je tedy připraven bohatý doprovodný program, spousta soutěží a aktivit právě pro děti. Zároveň je ale připraven i bohatý kulturní program, kde mezi hlavní hvězdy patří rapper Ego nebo Petr Kotvald. Vystoupí ale také Sebastian nebo skupina Legendy se vrací.“

Vstup na Den Slezské bude opět zadarmo. Bezplatně si mohou diváci užít ale i blížící se Rozmarné slavnosti řeky Ostravice, které se budou konat 22. června.

Richard Vereš, starosta Slezské Ostravy: „Stejně jako každým rokem bude jistě největším lákadlem Rozmarných slavností sjezd netradičních plavidel, kdy si týmy amatérů můžou sestavit svá plavidla, kterými nákladně sjíždějí řeku Ostravici. Nehodnotí se přitom jenom to, zda plavidlo dojede, jak vypadá, jak působí posádka, ale i show, kterou u toho udělají. Já tedy vyzývám všechny, kteří by o to měli zájem, aby se samozřejmě přihlásili, své plavidlo sestrojili a řeku Ostravici před diváky sjeli.“
Dušan Vavrla, předseda VK Tzunami Ostrava: „Z naší strany, za vodácký klub Tzunami Ostrava, vás čeká ukázka vodního slalomu. Pro letošní rok jsme si připravili ukázku těch nejmladších dětí v tom věku 5 až 6 let, a zároveň potom i ukázku většího umění u dorostenců.“

Dalším doprovodným programem bude koncert skupiny Acoustica a spousta aktivit pro děti i dospělé.

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/ostrava/ostrava-mesto/11000042974/slezska-ostrava-zve-na-blizici-se-akce-ceka-ji-majales-den-slezske-i-rozmarne-slavnosti