Odhalení fantoma ostravských restaurací, prodejen a stánků znamenalo pro kriminalisty stovky hodin práce. Daniel Naivert, kriminalista: "Jeho práce nebyla cílená, vůbec neměl vytipované objekty, to, co viděl sebral a během minuty opouštěl objekt."
V tom byla pachatelova výhoda a navíc, neměl zřejmě žádné komplice. Podle policistu se dá říci, že muž byl amatér. Daniel Naivert, kriminalista: "Nebyl to profesionál, myslel si že pokud tam poprvé něco našel, má důvod se vrátit i podruhé."
Jednu z restaurací vykradl pachatel dokonce třikrát. Zaměstnankyně vykradené restaurace: "Vlezl tady bočními okny, peníze, zahrádku nám rozkrádal."
Právě na to, že se vracel na místo činu, muž nakonec doplatil. Daniel Naivert, kriminalista: "Cíleně jsme se zaměřili na některé objekty, abychom lupiče potom dopadli."
Zaměstnankyně vykradené restaurace: "To jsem teda hodně překvapená. To je super."
Po špatných zkušenostech zdokonalili v podniku zabezpečení. Zloděj způsobil celkovou škodu 600 tisíc korun, za což mu hrozí až tři roky vězení.